Huvitav eksperiment: Flyers katsetab Giroux'd vasakäärena

Endine vihane punktimasin Claude Giroux pidi eelmisel hooajal leppima vaid 58 punktiga ning tema aina langevad ründenumbrid on Philadelphia Flyersile mureallikaks olnud. Seda on nüüd hakatud lahendama ühe huvitava eksperimendiga - meeskonna kapten on keskelt nihutatud vasakule äärele.

(foto: philly.com)
29-aastast Giroux'd on viimase kümnendi jooksul hinnatud NHL-i üheks parimaks tsentriks, aga arvestades viimaseid kahvatuid hooaegu (2015/16 67 punkti), siis on peatreener Dave Hakstol pidanud midagi välja mõtlema. Esimesed mõttetöö viljad on julgustavad.

Olles viiest hooajaeelsest mängust kaotanud neli, pandi Giroux esimest korda vasakule äärele teisipäevases matšis New York Rangersi vastu. Tuli 4-3 lisaajavõit ja kapten väljus kohtumisest kahe söödupunktiga, tehes eeltöö nii oma meeskonna avaväravale kui võidutabamusele.


Giroux on jätkuvalt ühes kolmikus koos Jakub Voracekiga, aga Sean Couturier'ist on nüüd paberi peal saanud meeskonna esitsenter.

Eksperimendi teine mäng, milleks oli 5-1 võit Boston Bruinsi üle, lõppes Giroux jaoks samuti kahe söödupunktiga. Käsi sai külge pandud meeskonna esimesele kahele väravale.


"Võrreldes esimese kohtumisega tundsin end äärel palju paremini," märkis Giroux pärast suurt võitu. "Suudan aina rohkem vaba jääd leida. Nad (Couturier ja Voracek) on nutikad kutid, nendega on koos lõbus mängida."

Koostööd kiidavad ka kaaslased. "Arvan, et kõik on hästi sujumas," ütles Couturier, kes peaks oma senise karjääri parima 39 punkti kolmiku koospüsimise korral võimsalt üle lööma. "Me oleme iga mänguga paremaks minemas. Temaga mängimine vajab mõningat kohanemist, kuna ta pole pikalt äärel tegutsenud. Ent oleme hakanud üksteist üsna hästi mõistma ja palju võimalusi looma."

Kapteni produktiivsuse tõstmise kõrval on käigu juures lisaboonuseks tõik, et ühe keskel avanenud koha saab jätta tänavuse drafti 2. valikule Nolan Patrickule.

Ehk aitab äärele kolimine Giroux uuesti liiga parimate punktimeeste sekka. Vähemalt eelmise hooaja põhjal võib öelda, et ta on jätkuvalt üks osavamatest sööduseppadest.


Flyers saab eksperimenteerimist enne põhiturniiri algust viimast korda proovida täna, mil kodus võetakse vastu New York Islanders.

Kommentaarid