Jagr usub, et McDavid suudaks teha 100 väravaga hooaja

Connor McDavidist sai sel nädalal Edmonton Oilersi ajaloos esimene mängija, kes hooaega kohe kübaratrikiga alustanud. 20-aastase ründaja potentsiaal näib piiritu. Isegi sedavõrd suur, et Jaromir Jagri hinnangul on tegu mängijaga, kes võiks ühe hooaja jooksul teha 100 väravat.

(foto: sportingnews.com)
"McDavid on lihtsalt liiga hea," ütles Jagr, kelle enda väravate rekordiks hooajast 1995/96 pärit 64 kolli. "Kui ta suudaks õppida üks ühele läbiminekutel rohkem skoorima, siis arvan, et ta teeks ühe hooajaga 150 väravat. 100 on tema puhul igati võimalik. Ta tegi kolm väravat ja omas veel kolme võimalust läbimurdel. Ma pole varem midagi sellist näinud. Et keegi sedamoodi kiirusega domineeriks."

Suured sõnad mehelt, kes mänginud ka ajal, mil Wayne Gretzky ja Mario Lemieux oma kohalolekuga erinevaid hokiväljakuid austasid. Just Gretzkyle kuulub ka 92-ga ühe hooaja väravate rekord, mis 35 aastat vana..


"Tema kiiruse juures - praegusel ajal, mil kedagi kinni ei tohi hoida - on ta väga ohtlik," lisas Jagr McDavidi kohta. "Wayne ja Mario suutsid mängida samamoodi, aga sa said neist kinni haarata ja kepiga takistada. Praegused reeglid on tema jaoks ideaalsed, seega ei oleks ma üllatunud, kui ta üks aeg teeks 100 väravat ja murraks rekordi. See on võimalik."

McDavidi noore karjääri väravate rekordiks on eelmisest hooajast pärit 30 tabamust. Ta peaks liiga rekordi endale haaramiseks oma produktiivsust 82 mängu peale üle kolme korra tõstma. See tundub iga külje alt ebaloogiline. Aga kes oleme meie, et kahelda sellise suurkuju nagu Jagri arvamuses?

Sidney Crosbyl piisas mullu liiga parima väravakütina lõpetamiseks vaid 44 tabamusest, mis täishooaegade arvestuses pärast 2005/06 tööseisakut nõrgim näitaja. Viimase kümne hooaja jooksul on Aleksandr Ovetškin ja Steven Stamkos mõlemad korra 60 värava piiri kätte saanud ja viimased 70 tabamusega mehed jäävad 90ndate algusesse.

Gretzky, Lemieux ja Brett Hull on liiga ajaloos ainsad mängijad, kes ühe hooaja jooksul vähemalt 80 väravat kätte saanud. Kas McDavidist saab neljas ja esimene, kes sajani küündinud? Lihtne arvutus näitab, et alanud hooaja esialgseks tempoks on 246 väravat.

Imemeest saab uuesti väljakul näha pühapäeva varahommikul, mil Oilers alustab kell 5 Vancouveris oma hooaja esimest välismängu.

Kommentaarid