Islanders jääb vähemalt järgmise hooaja lõpuni Barclays Centerisse

Täna Anaheimis lääneranniku ringreisi alustav New York Islanders saab seda teha veidi murevabamas meeleolus kui varem. Klubi kaasomanik Jon Ledecky kinnitas teisipäeval, et meeskond jätkab ka järgmisel hooajal palju kära tekitanud Barclays Centeris.

(foto: nbcnewyork.com)
Islanders on kaalunud sobimatust mänguhallist lahkumist ja huvi koostöö katkestamise mõttes on olnud mõlemapoolne, kuid nüüd jäädakse ikkagi paigale. Vähemalt 2019. aasta suveni. Pikemas perspektiivis unistatakse täiesti oma kodust Belmont Parkis, mis vaid paarikümne minuti autosõidu kaugusel endisest kodust Nassau Coliseumist, mille lähedal asub ka saarlaste treeningbaas.


Klubi teatas eelmise kuu lõpus, et on esitanud uue halli arendusprojekti, millega plaanitakse hobuste võidujooksu ringiraja kõrval olevate tohutute, aga alakasutatud parklate asemele luua maailmaklassist spordi ja meelelahutuse keskus.

"Parim ja ainus kodu New York Islandersile oleks Belmonti piirkond," ütles Ledecky, kelle sõnul ühtegi teist võimalust ei kaaluta.

Belmont Parkiga on aga see huvitav lugu, et Islanders pole ainukene, kes magusat 43-hektarilist maad endale soovib saada. Kokku olevat laual vähemalt kolm arendusprojekti ja üks neist on tulnud näiteks jalgpalliklubi New York City FC poolt, kes soovib sinna ehitada 26 000 pealtvaatajat mahutava kodustaadioni. Alates 2015. aastast MLS-is mängiv sats on seni tegutsenud legendaarsel Yankee staadionil, kus tavapäraselt lendavad pesapallid.

"Me ei taha olla rändajad," lisas Ledecky. "Me ei taha olla ringi hulkuvad inimesed. Tahame olla oma kodus, meie soovide järgi ehitatud hallis."

Väidetavalt on ka Islandersi kapteni John Tavarese jätkamine meeskonnas otseselt seotud uue koduhalli saabumisega. Kuigi Ledecky mainis, et praeguse seisuga hooaja lõpus piiranguteta vabaagentiks saava ründajaga on lepingukõnelused sujumas suurepäraselt.

Islanders on tänavuse hooaja alguses olnud NHL-is ülekaalukalt vähim publikut halli meelitanud meeskond. Kahe kohtumise keskmine publikuarv jääb alla 13 000. Täidetud on vaid 81.9% kohtadest.

Kommentaarid