Predators mängis viimase minutiga kaotusseisu võiduks

Jäähokiväljak on imede koht ja läinud ööl sai ühte sellist näha Nashville Predatorsi hooaja esimeses kodumängus. Mullune läänekonverentsi tšempion võõrustas Philadelphia Flyersit, kes suutis 0-3 seisu pealt mängu juhtima minna. Ometi läks aga võit ikkagi Peter Laviolette'i meeskonnale.

(foto: predlines.com)
Flyers lõpetas kohtumisega neljamängulise välisturnee ning oli alguses silmnähtavalt väsinud ja puine. Predators toksis end Craig Smithi, Scott Hartnelli ja Kevin Fiala väravatega teise perioodi 6. minutiks kolmeväravalisse eduseisu. Aga Seejärel tuli veider kollaps.

Mitmed karistused võtsid kodumeeskonnalt mänguhoo ära ning perioodi lõpuks olid tablool viiginumbrid. Andrew MacDonald ja Valtteri Filppula tabamuste vahele mahtus suvise drafti teise mehe Nolan Patricku karjääri esimene koll. Tal on esimese nelja mänguga kirjas 1+1.


Dave Hakstoli meeskond ei piirdunud ka lihtsalt viigistamisega. Teise kolmandiku alguses tulnud Travis Konecky tabamus ja Filppula teine vaigistasid Bridgestone Arena. Kuid hullumeelses kohtumises oli veel üks pöörang tulemas.

Peagi pärast Filppula teist tõi Filip Forsberg Predatorsi ühe kaugusele ning lõpuks jõudis meeskond 6-5 võiduni.

Mängu lõpus said võtmesündmused alguse kolme minutit enne sireeni, mil Mattias Ekholmil õnnestus sedavõrd edukas vahetus teha, et koguni kaks Flyersi meest rikkusid tema vastu reegleid ja nii sai Predators 5 vs 3 ülekaalu. Kuna mängida enam palju ei jäänud, siis muutis Laviolette riskantse sammuga selle veel 6 vs 3 ülekaaluks.

Külalised, ees otsas väravavahi Brian Elliottiga kannatasid enamuse keerulisest olukorrast ära, aga ometi sai Predators viigivärava kätte. Veidi üle minuti jäi veel mängida, kui Hartnell tegi oma teise. See oli aga alles draama algus.

Hakstol otsustas värava tsoonivea tõttu vaidlustada ja nii sai lõpuks Predators uue 5 vs 3 olukorra! Alates sellest hooajast kehtiva reegli kohaselt järgneb igale ebaõnnestunud tsooniveaga seotud treeneri vaidele mängu venitamise karistus. Kordused näitasid, et kahtlusekübet seal eriti polnud, kuid Flyersi peatreener jäi oma arvamuses kindlaks.

"Vastasel juhul poleks ma vaiet kasutanud," ütles ta pärast mängu.

Flyersil õnnestus uuesti suur ports ajast ära istuda, aga Forsberg jagas siiski 36 sekundit enne normaalaja lõppu surmasuudluse. Pöörane kohtumine ajas kõigil pead sassi.

"Ausalt öeldes tunnen nagu oleksime võitnud," ütles Flyersi kaitsemees Shayne Gostisbehere. "Väga imelik tunne on. Ma pole seda tüüpi kohtumises elu jooksul varem osalenud. Aga see ütleb palju meie kohta, et sellises hoones 0-3 pealt 5-3 peale läksime. Kahjuks rikkus lõpu ebaõnn."

11 väravat nähti ära vaatamata sellele, et eriti palju võimalusi meeskondadel polnud. Pooled oma üritustest teisel kolmandikul kirja saanud Flyers lõpetas 30 pealeviskega ja Predators jõudis 31 ürituseni.

"Ma olen sama segaduses kui kõik teised," tunnistas Laviolette. "Alustasime väga hästi, isegi suurepäraselt, aga siis võitles Philadelphia end mängu tagasi. Võtsime vist kuus karistust järjest. Me polnud 5 vs 5 mängus halvad, aga see oli vähemuses mängimise tõttu katkendlik. Nad kasutasid paar võimalust ära ja skoor hakkas liikuma vastupidises suunas. Lõppkokkuvõttes võin öelda, et alates 12. minutist, kuni 40. minutini polnud me eriti head. Peame paremini tegutsema."

Predators mängis Roman Josita ja tänu sellele sai oma NHL-i debüüdi teha eelmise aasta drafti 2. ringi mees Samuel Girard, kes kohe ka ühe söödupunkti teenis. Kolme silmaga olid mängu edukaimad Forsberg (2+1) ja P.K. Subban (0+3).


Laviolette'i meeskonda võivad sel nädalal ees oodata veel mõned suureskoorilised kohtumised. Järgmine matš on kodus Dallas Starsi vastu ja seejärel sõidetakse Chicagosse. Flyers saab pärast kurnavat välisturneed alustada 5-mängulise koduste kohtumiste seeriaga.

Teised kohtumised

Carolina Hurricanes 1 - 2 (LA) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Eelmises kohtumises hilise viigivärava tuppa saanud Hurricanes kostitas seekord vastaseid samaga. Jeff Skinnerist sai esimene mängija, kes tänavu litri Sergei Bobrovski selja taha toimetanud. Külaliste mõlemad tulid Sonny Milanolt, kes kerkis klubi ajaloos teiseks mängijaks, kellel kõigist hooaja esimest kolmest mängust tabamus olemas.


New York Rangers 1 - 3 St. Louis Blues (tipphetked)

Blues jätkab vaatamata mitmetele vigastustele kihutamist. Teist korda klubi ajaloos on alustatud nelja järjestikuse võiduga. Neist kolm on tulnud kodust eemal! Madison Square Gardenist saadi kaks punkti kätte isegi ilma Jake Allenita. Varuväravavaht Carter Hutton tegi 32 tõrjet. Kodumeeskonna ainus tuli Mika Zibanejadilt, kes pole tänavu veel kordagi nulli peale jäänud ja kellel on nelja mänguga kokku kirjas viis tabamust.

Montreal Canadiens 1 -3  Chicago Blackhawks (tipphetked)

Canadiensile andis lootust Tomaš Plekaneci poolt 2. minuti alguses sündinud värav, aga kui Corey Crawford on vastas, siis pole kunagi head nahka tulemas.


Dallas Stars 4 - 2 Detroit Red Wings (tipphetked)

Stars teenis napilt, aga kindlalt hooaja esimese võidu. 3-1 peal olles lasti vastased viis minutit enne lõppu ühe kaugusele. Karjääri 782. võit tõstis Ken Hitchcocki kõigi aegade edetabelis Al Arbouriga jagama 3. kohta.

Vancouver Canucks 2 - 3 (KV) Ottawa Senators (tipphetked)

Külalised olid pealevisetega üle 42-28, aga päästsid endale lisaaja alles viimasel kolmandikul. Meeskonna kõik kolm matši on seni lõppenud karistusvisetega. Kirja läks esimene võit. 5. ringis otsustas asja Mark Stone.

Vegas Golden Knights 5 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Liiga uustulnuka edulugu ei taha kuidagi lõppeda. Esimeses kodumängus kerkiti liiga ajaloos esimeseks uustulnukaks, kes kolme võiduga alustanud. Antti Raanta tööpäev lõpetati juba kuue minutiga ära. Ta lasi viie pealeviskega kolm tükki. Personaalne edu jätkub ka James Nealil. 80ndate kuulsus Brian Propp oli eelnevalt ainus, kes põhiturniiril kõigis esimeses kolmes mängus võiduvärava kirja saanud. Vegase uusi heeroseid tutvustati kodupublikule koos tõeliste kangelastega.

Kommentaarid