Flames lõpetas Anaheimis üle kümne aasta kestnud kaotuste seeria

Üle kümne aasta Anaheimis poksikotti mängimas käinud Calgary Flames otsustas ootamatult, et nüüd aitab. Põhiturniiri raames seal viimati 2004. aastal võitnud meeskond suutis lõpetada 25-mängulise kaotuste seeria. Koos playoffidega venis seeria lõpuks 29 peale.

(foto: latimes.com)
Flamesi probleemid Anaheimis mängides olid nii tõsised, et eelmisel hooajal püstitas vastasseis isegi uue liiga rekordi. Ducksist sai meeskond, kes kodus ühe vastase vastu enim järjestikuseid mänge võitnud ja Flames oli õnnetuke, kes ühest mänguhallist pidevalt kaotajana lahkus. Aga enam mitte. Seda suuresti tänu väravavahi Mike Smithi esitusele. 35-aastane kanadalane jõudis 2-0 võidus 43 tõrjega karjääri 34. nullimänguni.

"Kui mängid mõne meeskonna vastu nii pikalt ja aina kaotad, siis tüdineb sellest kiirelt ära," märkis Smith pärast mängu. "Olen varem olnud meeskondades, kus nii on läinud. Tahtsin aidata sel meeskonnal uuesti järjele saada."

Suvel vahetustehinguga Arizonast Calgarysse jõudnud Smith pidi nii teisel kui kolmandal perioodil tegema 17 tõrjet. Flames sai ise kogu kohtumisega kirja 29 üritust. Kanada klubi väravate eest hoolitsesid ülekaalust skoorinud Sean Monahan ja Mikael Backlund.

Ducksil jäi Smith lahendamata vaatamata sellele, et Ryan Getzlaf tegi hooaja debüüdi.

"Me ei mänginud teravalt," ütles Corey Perry, kes pidi kokku kuhjatud seitsme karistusminutiga suure osa avakolmandikust vahele jätma. "Meie mäng lähtub litri liigutamisest, uisutamisest, ründetsoonis survestamisest ja jõuvõtete jagamisest. Me pole suutnud seda järjepidevalt veel näidata. Töö selle kallal alles käib."

Flamesi peatreeneri Glen Gulutzani sõnul meeskond tegelikult hiigelpikale kaotuste seeriale ise ei mõelnud, selle murdmine olevat pigem fännidele oluline.

Gulutzan ei saanud jätkuvalt loota Jaromir Jagri peale. Vanameister on end vormi lihvimas, kuid veel pole teada, millal debüüt karjääri üheksanda klubi eest tuleb.


Meeskonnad kohtuvad uuesti Anaheimis 29. detsembril. Ducksil võimalus hakata ehitama uut võiduseeriat ja Flamesil võimalus näidata, et see üks võit polnud lihtsalt juhuslik.

Teised kohtumised

Toronto Maple Leafs 4 - 3 (LA) Chicago Blackhawks (tipphetked)

Leafs mängis "rumala hokiga" 0-2 kaotusseisust endale kolmanda võidu välja. Just sõna "rumal" kasutas meeskonna peatreener Mike Babcock nädalavahetusel omade kirjeldamiseks, pidades eelkõige silmas seda, kuidas endale palju väravaid lastakse panna. Aga kui see toob edu, siis ju pole vahet. Mängu otsustas ära mõistagi Auston Matthews. Leafs tegi viimati esimese kolme matšiga vähemalt 19 väravat sada aastat tagasi.


Tampa Bay Lightning 4 - 3 (LA) Washington Capitals (tipphetked)

Pikalt kaotusseisus olnud kodumeeskond mängis end võidule võimsa lõpuga. Viimase perioodi ja lisaaja jooksul oldi pealevisetega parem 22-7. Kokkuvõttes kujunes ülekaaluks 40-26. Suur kangelane oli lõpuks Nikita Kutšerov, kes viimasel kolmandikul viigistas ja kelle pealevise Braydan Pointist tulnud rikošetiga mängu lisaminutitel otsustas. Nicklas Bäckström (1+2) ja T.J. Oshie (2+1) olid osalised kõigis külaliste väravates. Hooaega kahest mängust seitsme väravaga alustanud Aleksandr Ovetškin jäi nelja pealeviskega nulli peale.

Edmonton Oilers 2 - 5 Winnipeg Jets (tipphetked)

Üsna veidra stsenaarimuga kohtumises tegi Oilers avakolmandikul üle poole (20) oma pealevisetest (39), aga ometi tuldi sealt 0-2 kaotusseisuga välja. Teisel õnnestus viigistada, aga siis juhtus Nikolaj Ehlers. Taanlane sai kirja karjääri teise kübaratriki. Väravate kõrvale läks ka üks sööt. Blake Wheeler korjas neid endale kolm. Mark Scheifele möllas 1+2'ga. Pealevisete heitluse kallutas Jets lõpuks enda poolele 43-39.

Kommentaarid