Devils alustas hooaega ajaloolise mänguga

Eelmise hooaja lõpus viimasest 24-st kohtumisest 21 kaotanud New Jersey Devils alustas uut ringi hoopis teistsuguste emotsioonidega. Meeskonna peatreener John Hynes sai esmakordselt tunda, mida tähendab hooaja avamatši võitmine ning esimest korda klubi ajaloos alustas üks mängija karjääri kohe kolmepunktilise esitusega.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Läinud suvel oli Will Butcheri ümber palju jutte. Tänu liiga reeglitele on ülikoolikarjääri lõpetavatel mängijatel neli aastat pärast draftis valituks osutumist õigus saada vabaagendiks. Just nii 22-aastane ameeriklane tegi. Paljudest kosilastest sai välja vaadatud Devils ja kukkus välja nii, et tema NHL-i debüüt tuli just klubi vastu, kelle valikuks ta 2013. draftis osutus. Ja milline debüüt see oli!

Butcher tuli kohtumiselt Colorado Avalanche'i vastu ära kolme söödupunktiga. Alates hooajast 1967/68 on liigas üldse kokku olnud vaid viis kaitsemängijat, kes sedavõrd resultatiivselt alustanud.


Devils sai kolm tabamust ülekaalust ja ühe vähemusest. Adam Henrique ja Jimmy Hayes viisid meeskonna 2-0 ette ning pärast Carl Söderbergi poolt tulnud külaliste ainsat kindlustasid 4-1 võidu 19-aastane debütant Jesper Bratt ja John Moore.

Kaks liiga igavamat meeskonda suutsid pakkuda suurepärase heitluse, kombineerides kokku 80 väravale läinud pealeviset. Cory Schneider sai hooaja esimese võidu 40 tõrjega. Jonathan Bernier, kes viimase alguses omasid mitme imetõrjega mängus hoidis, lõpetas 35 kõrvale lükatud üritusega.

Suvise drafti avavalik Nico Hischier debüütmängus punktideni ei jõudnud. Ta sai 15 minuti ja 44 sekundiga kirja kuus väravale läinud pealeviset.


Devilsi ilusat algust jäid varjutama mitmed vigastused. Teiste seas jäi kohtumine lõpuni mängimata eelmise hooaja parimal väravakütil Kyle Palmieril, kes jõudis enne Erik Johnsoni poolt maha murdmist koguda kaks väravasöötu.

Kommentaarid