Mullused peksupoisid jätkavad võidukalt

Colorado Avalanche ja New Jersey Devils suutsid eelmisel hooajal kahe peale koguda vaid 50 võitu. Tegu oli vastavalt lääne- ja idakonverentsi halvimate satsidega. Uue hooaja alguses on aga hoopis teistsugused lood. Mõlemad on liiga tippude seas.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Avalanche alistas läinud ööl sel nädalal teistkordselt Boston Bruinsi, saades nelja mängu peale kirja kolmanda võidu. 6-3 tulemusega lõppenud matšis tulid kaks Sven Andrighettolt. Oma karjääri esimese sai kirja Alexander Kerfoot ning teistes seas oli täpne ka Matt Duchene.

Pealevisetega 23-37 alla jäänud Bruins vahetas viimaseks kolmandikuks Tuukka Raski valja ja tuli suurest kaotusseisust ühe kaugusele, kuid rohkemaks jõudu polnud.


Avalanche, kellele eelmisel hooajal skoorimine suuri probleeme valmistas, on kõigis tänavustes võidumängudes saanud kirja vähemalt neli väravat.

Devils sai nautida Toronto Maple Leafsi "rumala" hoki vilju. Tasavägiselt alanud kohtumine hakkas teisel kolmandikul kalduma külaliste kasuks ja Devils võitis lõpuks samuti 6-3. Pavel Zacha ja Miles Wood tegid mõlemad kaks.

Leafs oli pealevisetega üle 50-31, aga õhtu võttis hästi kokku endale lastud neljas, mis tuli kodumeeskonna 5 vs 3 ülekaalu ajal.

"Eeldasin näha võitlusvaimu ja seda polnud," märkis Leafsi boss Mike Babcock pärast mängu. "Aga hoki on aus. Sa saad selle, mida väärid. Seda ma täna olimegi väärt. Ma ei mäleta viimast korda, kui sedavõrd lohakalt mängisime."


Devilsi kolme mängu peale tehtud 16 väravat on klubi ajaloo paremuselt teine näitaja. Hooajal 1991/92 tehtud rekordist jäi puudu vaid üks koll. Tuntud igava ja kinnise hoki meeskond on läbinud korraliku ümbersünni.

Teised kohtumised

Washington Capitals 2 - 3 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Presidendile külla sattumise kõrval pealinnas ka ühe mängu ära teinud pingviinid näitasid võimu, olles pealevisetega üle 36-22. Kõik väravad tehti ülekaalust. Edukalt naasis vigastuspausilt Patric Hörnqvist, kes sai kirja külaliste teise. Lisaks teenis ta ühe söödupunkti. Aleksandr Ovetškin tegi hooaja neljandas mängus kaheksanda värava.


Anaheim Ducks 3 - 2 New York Islanders (tipphetked)

Ducks ratsutas John Gibsoni 39 tõrje toel hooaja teise võiduni. Koguni 20 tõrjet tuli ära juba avakolmandikuga, kus külaliste Brock Nelson oma kahest esimese tegi. Hooaega vigasena alustanud Patrick Eaves tegi oma aasta esimeses mängu kohe võiduvärava.

Los Angeles Kings 3 - 4 (LA) Calgary Flames (tipphetked)

Jaromir Jagri kauaoodatud debüütmäng Flamesi särgis pakkus mitmekülgseid emotsioone, kui külalised esmalt avakolmandikult 2-0 eduseisu kaasa võtsid, aga vaid selleks, et see maha mängida. Dustin Brown vedas 2+1'ga kuningad ette. Oma mängu teise tabamusega viigistas aga Matthew Tkatchuk ning lisaajal hoolitses asjade eest Sean Monahan, kellel karjääri peale kirjas juba kaheksa lisaminutitel tehtud kolli. Jagr korjas debüüdil mänguaega 13:38, millest 2:23 ülekaalus. Ühegi täpse pealeviskeni ta ei jõudnud ja nime taha jäi -1.

Kommentaarid