Tavarese kübaratrikk kasvatas Coyotesi kaotusteseeria üheksa peale

Suurte plaanidega hooajale vastu tulnud Arizona Coyotes on juba üsna lootusetusse seisu sattunud. Üheksa mängu on mängitud ja Rick Toccheti meeskonnal pole mitte ühtegi võitu ning vaid üks närune punkt. Värskeim tagasilöök saadi Barclays Centeris, kus John Tavares juhtis kübaratrikiga New York Islandersi 5-3 võiduni.

(foto: nydailynews.com)
Islandersi kapten kahekordistas ühe kohtumisega oma hooaja väravatesaagi ning sai kirja karjääri seitsmenda kübara. Lisaks kogus ta ühe söödupunkti.

Külalised olid kuni viimase kolmandiku keskpaigani saarlaste kandadel, aga siis otsustas just Tavarese värav mängu. Veidi hiljem vormistas tema söödust Scott Mayfield lõppskoori.

Kohtumine algas Doug Weightile ja tema hoolealustele paraja šokiga, kui Coyotes oli avakolmandikul pealevisetega üle 14-6 ja võttis esimesele puhkepausile ka eduseisu. Anthony Duclair kindlustas ülekaalust selle, et meeskonnal oleks seitsmendat korda vähemalt üks avaperioodi värav kirjas. See on vist ainukene positiivne fakt, mille üle Tocchet rõõmustada võib.

Teisel kolmandikul keerasid Tavarese esimesed kaks seisu teistpidi, aga vastased võitlesid visalt edasi. Mario Kempe viigistas viimase kolmandiku alguses ja kui Brock Nelson ülekaalust Islandersi veel juhtima viis, siis oli vastus olemas Nick Cousinsil. Lõpuks ütles aga Tavares, et aitab küll ja sinna see mäng läks.

Pealevisked olid lõpuks külalistele 35-25. Jaroslav Halak lasi viiendat mängu järjest kolm väravat, ent meeskonnal on nendest kohtumistest kirjas kolm võitu ja vaid korra on jäädud punktilisata. Coyotesi puuris oli Louis Domingue. Antti Raanta on vaikselt trennis kaasa löönud, kuid pole teada, millal ta naaseb.


Islanders on pärast kehvapoolset algust võitnud kolm järjest ja viimasest viiest neli.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 2 - 6 Anaheim Ducks (tipphetked)

Pardid said kirja teise järjestikuse 6-2 võidu pärast avakolmandikul kaotusseisu jäämist. 0-1 pealt tehti ise viis väravat järjest. Kaks tulid Ondrej Kašelt. Ryan Getzlaf naasis koosseisu 1+1'ga. Kodumeeskonna mõlema autoriks oli Sean Couturier. Flyersi haavadele lisas soola ka Nolan Patricku kaotamine. Tänavuse drafti 2. valik pidi kohtumisest käevigastusega lahkuma.

Carolina Hurricanes 1 - 5 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Väga petliku skooriga mängus tulid külaliste kolm viimast viimase kahe ja poole minutiga. Lightningul jäid punktideta vaid viis õnnetut väljakumängijat. Nikita Kutšerov sai kirja hooaja 11. tabamuse ning Steven Stamkos kasvatas kahe sööduga oma punktisaldo 20 peale. 17 punkti esimesest kümnest mängust märgib klubi ajaloo parimat algust.


Pittsburgh Penguins 2 - 1 (LA) Edmonton Oilers (tipphetked)

Sidney Crosby ja Connor McDavidi kolmas omavaheline kohtumine lahenes lisaminutitel Phil Kesseli väravaga. Just McDavidi tabamus aitas Oilersi lõpuminutitel lisaajale. Tegu tema karjääri 50daga. Need on ära tulnud 135 mänguga. Crosby õhtu lõppes punktideta. Mõlemad väravavahid olid superhoos, tehes kahe peale 71 tõrjet.

Ottawa Senators 2 - 3 (KV) Los Angeles Kings (tipphetked)

Kuningad päästsid Adrian Kempe eelviimase minuti väravaga endale vähemalt punkti ning haarasid ühe lisasilma karistusvisetel 2-0 paremusega.


Montreal Canadiens 5 - 1 Florida Panthers (tipphetked)

Enne eilset mängust kokku vaid 12 väravat teinud Canadiens sai nähtavasti oma rünnaku nüüd käima. Teise kolmandiku lõpus tehti kaotusseisust vähem kui kahe minutiga kolm. Kaks jäid Shea Weberi nimele.

Buffalo Sabres 1 - 0 Detroit Red Wings (tipphetked)

Jalkamängu otsustas täpselt kohtumise keskel Benoit Pouliot. Robin Lehner teenis 32 tõrjega karjääri kuuenda nullimängu. Red Wingsil on nüüd viis järjestikust kaotust. Alguses pikalt võiduta olnud Sabres on liigatabelis tõusnud punatiibadest vaid ühe silma kaugusele.

Minnesota Wild 0 - 1 Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucksi tõus jätkus Anders Nilssoni karjääri neljanda nullimänguga. Neist kaks on tulnud sel hooajal ja vaid kolme mänguga! Wild, kelle koosseisus oli Mikael Granlund tagasi, jäi pika ninaga 29 pealeviske juures. Mängu ainsa värava tegi viimase perioodi keskel Jake Virtanen. Travis Greeni meeskond naaseb viiemänguliselt välisturneelt nelja võiduga.

Nashville Predators 2 - 3 (KV) Calgary Flames (tipphetked)

Predators sai hooaja esimese koduse kaotuse, kui 2-0 eduseis viimase kolmandiku teises pooles käest läks. Külaliste comebacki algatas Matthew Tkatchuk, kes hiljem karistusvisetel ka otsustava 2-1 kolli tegi. Flames on nüüd uhke, neljast kohtumistest koosneva võõrsilmängude võiduseeria peal.

Colorado Avalanche 5 - 3 Dallas Stars (tipphetked)

Kodumeeskond katkestas Matthew Nieto karjääri esimese kübaratriki toel kolmemängulise kaotuste jada. Blake Comeau sai kolm söödupunkti. Starsil oli kõigis väravates osaline kapten Jamie Benn, kes lõpetas 1+2'ga.

Vegas Golden Knights 4 - 2 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Pole ühtegi normaalset väravavahti, aga pole ikka probleeme. Golden Knights elas üle varajase ehmatuse, kui vastase vähemusest tulnud tabamusest kaotusseisu jäädi, ent järjekordsed kaks punkti korjati lõpuks üsna kindlalt ära. Oscar Dansk tegi karjääri esimese stardi jooksul 29 tõrjet. Jonathan Marchessault naasis vigastuspausilt ülekaalu väravaga. Talle meeskonnas ruumi tegemiseks saadeti Vadim Šipatšjov uuesti AHL-i.

Kommentaarid