Hurricanes sai endale kaaskaptenid

Alates 2016. aasta talvest kaptenita mänginud Carolina Hurricanes on endale nüüd uue C-tähe kandja saanud. Õigemini kandjad. Huvitava, aga ka veidra käiguna on mõlemad Jordan Staal ja Justin Faulk meeskonna kapteniteks määratud.

(foto: lapresse.ca)
Kapteni valmimine tundub iseenesest väga lihtsa asjana, ent Hurricanes on selle päris segaseks ajanud. Kodu- ja võõrsilmängudel hakkavad olema erinevad kaptenid ning hooaja teises pooles vahetatakse rollid. Alguses on Staal kodukapten ja Faulk välismängude oma.

29-aastane Staal, kelle vanem vend Eric klubi eelmine kapten oli, alustab Carolinas oma kuuendat hooaega pärast suve, mille jooksul väidetavalt Pittsburgh Penguins teda endale tagasi tahtis tuua. Paar aastat noorem Faulk, kes on Hurricanesi 2010. aasta drafti 2. ringi valik, läheb peale oma seitsmendale hooajale.


Meeskonna abikapteniks on jäänud Jeff Skinner ja tema ei pea kartma seda, et mõnes kohtumises tähte kanda ei saa.

Kaaskaptenite omamine on NHL-is tavapäratu, ent siiski mitte midagi uut. Minnesota Wild suutis isegi kõik oma esimesed üheksa aastat rotatsioonis olevate kaptenitega mängida. Kõige hiljutisem juhtum oli 2014. aastal Buffalos, kui Steve Ott ja Thomas Vanek ametit jagasid.

Kommentaarid