Panthers jahutas Bluesi maha

New Jersey Devils ja Vegas Golden Knights. Kes oleks võinud arvata, et ajal, mil üle nädala uuest hooajast mängitud on just need kaks ainsad kaotuseta klubid? Seltskond tehti kaheliikmeliseks läinud ööl, mil Florida Panthers oli kodus 5-2 parem St. Louis Bluesist.

(foto: sun-sentinel.com)
Võib öelda, et Mike Yeo meeskonnale sai saatuslikuks vastasele soodne kalender. Panthers polnud alates eelmisest laupäevast jääl käinud, samas kui Blues rassis nelja päeva jooksul kolmandat korda.

Hooaja neljas võõrsilmäng algas iseenesest Bluesile hästi, kui Paul Stastny ülekaalu tabamusest teise alguses juhtima mindi, aga eduseis püsis vaevu kümme sekundit. Juba järgmisel rünnakul viigistas noor kaitsemees Ian McCoshen, kes sai kirja karjääri esimese tabamuse.

Kiirelt tuli ka 2-1, kui Vincent Trocheck vähemusest karistas ning enne kolmandiku keskpaika oli kodumeeskond juba kahega ees. Omakorda ülekaalust skooris Jared McCann.

"Oleme hetkel enesekindlust täis, et kui ühe või kahega kaotusseisu jääme, siis teame, et meil on jõudu sellele koheselt vastamiseks. See saab edaspidi meie jaoks olema tohutult tähtis," rääkis pärast matši Trocheck, kes hooaega alustanud kolmemängulise punktiseeriaga.

Viimasel kolmandikul kasvatasid võõrustajate skoori viie peale Aaron Ekblad ja Nick Bjugstad. 1:09 enne lõppu tegi Bluesi noor kaitsja Vince Dunn oma karjääri esimese.

Karjääri 454. võiduga kõigi aegade edetabelis Curtis Josephi ja 4. koha kätte saanud Roberto Luongo lõpetas 37 tõrjega. Jake Allen lükkas kõrvale 33 vastaste üritust.


Luongo viimane kodupubliku ees tehtud esitus oli veebruari lõpus.


Ilusat võitu jälgis kohapeal väga vähe publikut. BB&T Center oli 11 800 inimesega vaevu pool täis (56.3%).

Teised kohtumised

Tampa Bay Lightning 5 - 4 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Antti Niemi ei saa enam kuidagi jalgu alla. Tema senised hooaja keskmised näitajad on 7.93 ja 80.9%. 23-aastane kaitsemees Slater Koekkoek sai soomlase vastu oma karjääri esimesed kaks väravat ning Steven Stamkos enda esimese pärast pikka vigastuspausi. Alex Killorn pani söötjana käpa külge neljale tabamusele. Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin jäid mõlemad nulli peale.

Nashville Predators 4 - 1 Dallas Stars (tipphetked)

Starsi supertiim ei suuda üldse hoogu sisse saada. Neljanda mängu peale läks kirja kolmas kaotus. Jätkuvalt Roman Josita olnud Predators upitas 19-aastase Samuel Girardi suuremasse rolli ning 19-aastasel kaitsjal on kahe mängu peale vastanud 1+2'ga.

Chicago Blackhawks 2 - 5 Minnesota Wild (tipphetked)

Hooaja esimestes kodumängudes vastaseid erinevate külgede alt kottinud Blackhawks sai nüüd tunda sama, mida varasemad ohvrid. Meeskond suutis viimasel perioodil Ryan Hartmani väravaga 1-1 viigi teha, kuid ometi saadi suur kaotus. Kaks väravat tuli Chris Stewartilt.

Vancouver Canucks 2 - 4 Winnipeg Jets (tipphetked)

Külalistel piisas nelja värava saamiseks vaid 20-st pealeviskest. Otsustavaks tabamuseks jäi Tyler Myersi karjääri esimene vähemusest tehtud koll. Canucks on nüüd viimasest kaheksast omavahelisest kohtumisest kaotanud seitse.

Arizona Coyotes 2 - 4 Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wingsil jäi samuti võiduväravaks vähemusest tehtud tabamus. See tuli Luke Glendeningult veidi rohkem kui kolm minutit enne lõppu. Kodumeeskonna mõlemad sai enda nimele Clayton Keller. Niklas Kronwall tõmbas sel hooajal esimest korda Red Wingsi särgi selga. Koosseisus sai asendatud Danny DeKeyser, kes omakorda vigastuspausile siirdus.

San Jose Sharks 3 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Mängule eelnevalt Paul Martini pikemaajalisest vigastusest teatanud Sharks lasi Jason Pominville'il kaks eduseisu kustutada, enne kui Timo Meieri väravast oma hooaja esimese võidu haaras. Sabres jääb seda veel otsima ja ütlemata nukras seisus. Nelja mängu peale on ise tehtud üheksa väravat, aga endale on lastud juba 14.

Kommentaarid