Ducks teenis Corey Perry kübara toel kaheksanda järjestikuse võidu

Pärast jõulupausi NHL-i parimaks meeskonnaks tõusnud Anaheim Ducks jätkab pidurdamatu hooga. Los Angeles Kingsi vastu teeniti kaheksas järjestikune võit. 4-2 tulemusega lõppenud kohtumises oli kõigis väravates osaline Corey Perry, kes sai kirja oma karjääri üheksanda kübaratriki.

(foto: Kelvin Kuo/AP Photo)
Perry jättis igasse kolmandikku ühe värava ning pani suurepärasele esitusele sööduga punkti. Kaks tabamust sündisid ülekaalust. Neist esimene avakolmandiku 17. minutil. Naabrid olid üksteise peale päris kurjad ja seetõttu oli esimese 20 minuti jooksul mitmeid karistusi. Perry realiseeris ülekaalu ära, kui Nick Shore parajasti patupingil istus.

Kodumeeskonna eduseis ei püsinud aga väga pikalt. Kings sai 59 sekundit enne kolmandiku lõppu oma ülekaalu värava, mille autoriks oli Alec Martinez.

Teisel kolmandikul rollid vahetusid. Kings läks ette ning Ducks pidi tagant tulema. Peaaegu täpselt perioodi keskel juhtus võõrustajate värava all segane olukord, mille käigus kaotas John Gibson litri silmist, see põrkus värava tagant tema nina ette, aga enne sellele reageerimist oli jaol Tanner Pearson. 23-aastane ründaja sai kirja hooaja 11. tabamuse ja järjekordse plussi. Tema +26'st on kogu liiga peale parem vaid Jevgeni Kuznetsov (+29).

Jaanuaris hooaja esimese Anaheimi külastuse käigus 3-2 võidu saanud kuningaid hoidsid edu kuni perioodi eelviimase minutini. Jeff Carter oli saadetud karistuspingile sitsima ja Perry pani kottis teise ülekaalu kolli. Eelmise hooaja üks halvimaid ülekaalu meeskondi, kes ka tänavust hooaega nutuselt alustas, on nüüd tõusnud selle efektiivsuse arvestuses liiga tippude sekka. 22.2% annab neljanda koha.

Kingsi vastu realiseeriti olukorrad 60%-lise efektiivsusega (viiest kolm). Neist viimane jäeti David Perronile. See tuli mõni minut pärast seda, kui Perry viimase kolmandiku alguses oma kübara vormistas. Vaid Teemu Selänne on Ducksi särgis tema üheksast rohkem kübaraid skoorinud (13).

Enne Kingsi vastu plahvatamist oli Perry eelnevast kaheksast mängust saanud kirja vaid kaks silma. Avavärava puhul söödupunkti enda nimele korjanud Ryan Getzlaf kasvatas oma seeria 11 mängu peale. Veebruaris jäi ta punktideta ainult ühes matšis. 20 silma oli ülekaalukalt kogu liiga peale parim saak.

"Tuleb uskuda, et sellised vennad nagu Corey ja Ryan Getzlaf suudavad oma vormi parandada, 11 aasta jooksul on nad tõestanud seda, et nad saavad sellega hakkama," rääkis pärast matši Ducksi peatreener Bruce Boudreau. "Corey teab, kus võrk asub ja suurtes mängudes on ta suurepärane mängija."

Milan Lucic pani viimase kolmandiku keskel Gibsoni selja taha külaliste kolmanda, aga tabamus võeti pärast pikka ülevaatamist tsoonivea tõttu ära.


Võit aitas Ducksi divisjoni tiitliheitluses Kingsist kahe punkti kaugusele. Selle saab Boudreau meeskond kiirelt ka tasa teha, kuna üks mäng on varus. Omavahel kohtutakse uuesti tuleval laupäeval. Ducks on alates 2013/14 hooaja algusest põhiturniiril Kingsi vastu 13-st mängust saanud kümme võitu.

Teised kohtumised

Minnesota Wild 3 - 1 Florida Panthers (tipphetked)

Pantritele jäeti ainult 18 pealeviset ning Wild sai läbi aegade 19. omavahelisest vastasseisust 13. võidu. See mängiti välja viimase kolmandiku kahe väravaga. Panthersi jaoks halb õhtu algas juba päris pahasti, kui üsna mängu alguses Aaron Ekblad vastasmängija Al Montoyale otsa tõukas ning väravavaht pidi mängust lahkuma.

Carolina Hurricanes 2 - 5 St. Louis Blues (tipphetked)

Elu ilma Eric Staalita algas Hurricanesil kenasti, kui avakolmandikust 2-1 eduga välja tuldi, aga edasine oli masendav. Teisel kolmandikul lasti endale pool kogu mängu 40-st pealeviskest. Blues tegi tublilt tagasi hooaja esimeses vastasseisus tulnud 1-4 kaotuse.

Boston Bruins 1 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Bruinsile sai saatuslikuks erimeeskondade kehv tegutsemine. Lightning on võõrsilmängude arvestuses ülekaalu osas üks liiga halvimaid, aga siin saadi kolmest olukorrast kaks kolli. Claude Julieni meeskond jättis samas kõik kuus võimalust realiseerimata. Ryan Callahan tuli mängust ära 2+1'ga. Külaliste perfektse päeva rikkus vaid Tyler Johnsoni vigastus. 25-aastane ründaja sai ühes olukorras sedavõrd tõsiselt litriga vastu nägu (tõenäoliselt kulmu pihta), et veri jooksis ojana jääle.

Vancouver Canucks 1 - 4 San Jose Sharks (tipphetked)

Canucks hakkas Daniel Sedini väravast liikuma kolmanda järjestikuse koduvõidu poole, aga kehv viimane periood rikkus algse plaani ära. Külalised olid seal pealevisetega 14-6 üle ja said kõik oma neli väravat. Vancouveris on võidetud nüüd kaheksa mängu järjest.

Edmonton Oilers 3 - 1 New York Islanders (tipphetked)

Üks alates sõbrapäevast kadunud olnud hokimeeskond ilmus viimaseks kümneks minutiks välja. Oilers sai viimase perioodi teise poolega kõik enda väravat ja nii õnnestus võiduks mängida 0-1 kaotusseis. Islandersi vastu saadi kodus kuues järjestikune võit.

Kommentaarid