Islanders katkestas Wildi võiduseeria

John Torchetti käe all võimsalt alustanud Minnesota Wild toodi läinud ööl maa peale tagasi. Varasem kuum rünnak jäi leigeks ja nii tuli kodus tunnistada New York Islandersi 4-1 paremust. Wild pole endiselt uue aastanumbri sees koduhallis võidurõõmu tunda saanud.

(foto: hockeynews.tk)
Kodupublik sai halva üllatuse osaliseks, kuna varasem meeskondlik mäng oli asendunud individuaalsete üritustega.

"Me ei rääkinud üksteisega, ei suutnud litrit vallata ja üritasime pidevalt asju üksi teha," rääkis pärast kohtumist Torchetti, kes nentis, et saatuslikuks võis saada ka see, et pärast pühapäevast suurt võitu anti meeskonnale puhkepäev.

Wild jäi kaotusseisu juba teisel minutil, mil skooris Matt Martin. Sellele lisas enne avakolmandiku lõppu ülekaalust Frans Nielsen veel ka teise.

"See oli meie jaoks hea, et saime ühe varakult, millest võib enesekindlust ammutada ning sellega õnnestus publik maha rahustada ja hoog sisse saada," rääkis Islanders peatreener Jack Capuano.

Hoogu võttis ehk veidi maha teise kolmandiku lõpusekunditel Chris Porteri poolt tulnud tabamus, aga üldplaanis võit hetkekski kahtluse alla ei sattunud.

Pärast seda, kui Wild ühe kaugusele jõuti, tegid külalised viimasele kolmandikule ideaalse alguse. Ülekaalu ajal jäi John Tavarese nina ette tühi värav ning loomulikult Islandersi kapten sellise koha pealt ei eksi. Tal on sel kuul 11 mänguga kirjas nüüd 15 silma.

Põhimõtteliselt võibki öelda, et kohtumise saatuse otsustas ülekaalus mängimine. Islanders lahendas need olukorrad kolmest kaks ära. Wild jäi viiega nulli peale. Viimase ajal lasti hoopis endale värav, kui tühja võrguga lõpuponnistust tehti. Nielsen sai kirja oma õhtu teise.

Pärast vahepealset nutust seeriat tegi Jaroslav Halak teise ilusa esituse järjest, lõpetades 30 tõrjega. Devan Dubnyk läks koju 27 tõrjega.


Wild saab uuesti koduvõitu püüda laupäeval Florida Panthersi vastu. Islandersi jaoks oli Minnesota esimeseks peatuseks kuuemängulisel välisturneel.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 5 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Devils tegi arvatavasti oma hooaja parima mängu. Rünnakul sujus kõik ideaalselt, aga see ei tulnud kaitse arvelt. Rangersile jäeti vaid 19 pealeviset. Neist kaks läksid avakolmandikul Cory Schneideri selja taha, aga üldiselt oli Alain Vigneault meeskond kahvatu. Sergei Kalinin lõpetas kohtumise Gordie Howe'i kübaratrikiga.

Carolina Hurricanes 3 - 1 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyers ei suutnud avakolmandiku 1-0 eduseisu võiduks mängida ja mis kõige hullem - katkes Shayne Gostisbehere'i punktiseeria.Noormees jäi pidama 15 peale, mis kaitsjate seas alates hooajast 1987/88 pikkuselt teine. 1-1 viigi pealt vedasid kodumeeskonna võidule vennad Staalid. Hurricanesil on alates 2013. aastast kodus Flyersi vastu käsil 7-mänguline punktiseeria. Neist kuus mängu on võidetud.

Toronto Maple Leafs 2 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

Filip Forsberg tegi midagi, mida Predatorsi fännid üsna harva näevad.


Detroit Red Wings 2 - 1 (KV) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Red Wings oli pikalt omadega hädas õhtul, mil Joe Louis Arenal austati endist kaptenit Nicklas Lidströmi. Teise kolmandiku teises otsas saadi aga vähemusest tänu Riley Sheahanile viik kätte ning karistusvisetel tõi Sheahan võidu koos Andreas Athanasiouga. Red Wingsil on nüüd kasil kuuemänguline kodune punktiseeria.

Tampa Bay Lightning 2 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Coyotes võitles taas vapralt, aga jälle jäi midagi puudu. Võidutabamus sündis karistusviskest, mis läks kirja ka vähemusest tulnud väravana. Sellega sai viis sekundit enne teise perioodi lõppu hakkama Cedric Paquette. Coyotesil oli siis parajasti kasutada 2+2 ülekaal. Skoori avas neljandat mängu järjest väravani jõudnud Steven Stamkos, kes pärast eksirännakuid ääre peal on nüüd uuesti tsentrina mängimas.

Edmonton Oilers 1 - 4 Ottawa Senators (tipphetked)

Senaatorid käisid Edmontonist ära toomas oma tavapäraseid võidupunkte. Viimasest kaheksast visiidist on nüüd võidetud seitse. Skoorimist alustas karjääri 4. mängus oma esimese väravani jõudnud Nick Paul. Craig Andersoni nullimängu rikkus teise kolmandiku lõpuhetkedel Jordan Eberle. Huvitaval kombel on Senators võitnud järjest viis mängu, kus Erik Karlsson nulli peale on jäänud.

Winnipeg Jets 3 - 5 Dallas Stars (tipphetked)

Stars sai ülekaaluka võidu domineeriva viimase kolmandikuga. Pärast Andrew Laddi vähemuse väravat mindi sinna 2-2 seisuga. Kuna Jets lõpetab nädala kahe välismänguga, siis oli see tõenäoliselt Laddi viimane mäng Winnipegis. Külaliste rongi vedasid kaks väravat kirja saanud Jamie Benn ja kolme sööduga lõpetanud John Klingberg.

Los Angeles Kings 2 - 1 Calgary Flames (tipphetked)

Anze Kopitar oli vigastuspausilt tagasi ning hooaeg jätkus kohe võiduväravaga. Mängu kõik tabamused sündisid teisel kolmandikul. Seal oli Kings pealevisetega üle 17-9. Lõppnumbriteks kujunesid 37-23.

Kommentaarid