Dustin Byfuglien lõi Jetsiga käed viieks aastaks

Üks lepingusaaga on taas oma lõpu leidnud. Winnipeg Jets teatas eile hilisõhtul, et Dustin Byfuglieniga on kokkuleppeni jõutud. 30-aastase kaitsjaga löödi käed viieks aastaks. 26-miljoniline leping teeb temast ühe NHL-i enimtasustatud kaitsemehe.

(foto: thehockeynews.com)
Byfuglieni keskmine töötasu 7.6 miljonit dollarit jääb uuel hooajal alla vaid Shea Weberi 7.8 ja P.K. Subbani üheksale miljonile. Lisaks saab temast ülekaalukalt klubi kõige kangema palgaga mees. 5.75 miljoniga järgneb teine kaitsemees Tobias Enström.

2010. aastal Chicago Blackhawksist klubiga liitunud Byfuglien on meeskonna särgis seni kogunud keskmiselt 0.69 punkti mängu kohta. Tänavu on ta 32 punktiga meeskonna resultatiivsustabeli neljas mees.

Mullu 18 väravaga lõpetanud kandalane on sel hooajal kirja saanud 15 kolli, mis jätab kogu liiga kaitsjate seas temast ette vaid Brent Burnsi. Punktide osas on ta kaitsjate hulgas 13. kohal.


Põnevusega tasub nüüd oodata, mida teeb Jets oma kapteni Andrew Laddiga. Nagu eile sai avaldatud, on tema ja Byfuglieni pikendused omamoodi seotud. Klubi peamänedžer Kevin Cheveldayoff midagi konkreetset Laddi lepingu kohta eile öelda ei osanud.

Kapteni lepinguga ei saa väga hoogu minna, sest suvel on vaja allkirjad koguda ka mitmetelt piiratud vabaagentidelt nagu Mark Scheifele, Adam Lowry ja Jacob Trouba.

Kommentaarid