Crosby taas täpne, Penguinsile järjekordne koduvõit

CONSOL Energy Center on Pittsburgh Penguinsi jaoks kujunemas tõeliseks kindluseks. Läinudöise 6-2 Anaheim Ducksi alistamisega tuli kodupubliku ees kuues järjestikune võit. Lisaks pikendati kodune punktiseeria kümne peale. Samuti jätkas Sidney Crosby oma väravaseeriaga.

(foto: newsflow24.com)
Penguinsi kapten oli suurepärases hoos, lõpetades 2+2'ga. Ta on nüüd skoorinud seitmes mängus järjest, mis tema karjääri rekord. Samal ajal on tal värav kirjas üheksas järjestikuses kodumängus ja see on silmapiirile pannud juba klubi rekordi. Mario Lemieux'l õnnestus 1996. aastal skoorida 11. järjestikuses kodumängus.

"Olen viimasel ajal heas hoos olnud," tunnistas Crosby ka ise pärast Ducksi alistamist. "Kõik mängivad hästi. Oleme meeskonnana oma mängu leidmas. Oleme mänge palju paremini alustamas."

#87, kes oli seitse nädalat tagasi liiga punktitabelis ka 87. kohal, on Mike Sullivani juhendamisel 23 mängu jooksul jõudnud 34 punktini. Resultatiivsustabelis on ta kerkinud viiendaks. Peatreeneri hinnangul on meeskonna kapteni mäng hetkel täiesti teisel tasemel.

Ducksi vastu pani Crosby peo käima üsna varakult. Koos Kris Letangiga korraldati juba neljandal minutil Chris Kunitzile endise tööandja vastu tehtud värav. Lõpuks tuldi esimesele puhkepausile ära 3-1 eduga. Täpsed olid ka Conor Sheary ja alles mõni nädal tagasi Anaheimist Pittsburghi jõudnud Carl Hagelin. Ducksi poolt sahistas võrku Ryan Getzlaf, kes jõudis alles oma hooaja viienda tabamuseni.

Penguinsi ülemvõim jätkus ka teisel kolmandikul, kuigi see lõppes viigiliselt. Crosby hooaja 23. tabamusele vastas Patrick Maroon. Bruce Boudreau meeskond, kes viimase kolme kuu jooksul endale keskmisel mängus lasknud alla 26 pealeviske, ei saanud pingviine kuidagi kontrolli alla ja nii oli siin 26 täis juba kahe kolmandikuga. Lõpuks jõudis kodumeeskond 38 ürituseni ning viimasel kolmandikul keerati tulemus juba korraliku skooriga võiduks. Crosby sai oma teise ning täpne oli ka Olli Määttä. Marc-Andre Fleury tegi võidumängus 36 tõrjet.

Üllataval kombel pole Penguins väga Jevgeni Malkinist puudust tundnud. Venelane jäi kolmandast matšist alakeha vigastusega eemale. Temata alustati küll Tampas suure 3-6 kaotusega, aga järgnenud on kaks ilusat võitu.


Hea hoog on Mike Sullivani meeskonna Metro divisjonis tõstnud kolmandale kohale. Ees terendab ka juba New York Rangers, kellelt saab homses kohtumises otseselt punkte röövida.

Teised kohtumised

New York Rangers 2 - 1 New Jersey Devils (tipphetked)

Rangers ei lasknud end naabril sel hooajal kolmandat korda üllatada. 27 tõrjet teinud Henrik Lundqvist jõudis karjääri 365. võiduni. Tal läks selleks vaja täpselt sama palju mänge (665) kui Martin Brodeuril, kelle auks Devils eile kuju avas.


Ottawa Senators 5 - 1 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Senaatorid lõpetasid Jean-Gabriel Pageau ja Mark Stone'i juhtimisel Lightningu viimase aja hea mineku päris karmilt ära. Pageau sai kirja 1+2 ning Stone 2+1. Dave Cameroni meeskond on nüüd alates jaanuari keskpaigast esimest korda järjestikused mängud võitnud.

Detroit Red Wings 3 - 0 Florida Panthers (tipphetked)

Petr Mrazek lükkas kõrvale 23 vastaste üritust, saades sellega kirja karjääri tippmarki tähistava hooaja 4. nullimängu. Lisaks jõudis noor puurivaht oma karjääri jooksul ka esimest korda 20 võiduni. Kõik väravad jäeti viimase kolmandiku jaoks. Kaks korda oli täpne Pavel Datsjuk. Jaromir Jagris sai ajaloos kümnes mängija, kes jääl käinud 1600. põhihooaja kohtumises.

Kommentaarid