Ottawas ei oodata seda, et Phaneufist saab päästeingel

Ottawa Senators on kahe järjestikuse võiduga näiliselt oma hooaja ree peale tagasi saanud, ent playoffidesse jõudmiseks ootab veel kõva töö ees. Täna hangitud Dion Phaneuf aitab kindlasti 6-punktilise vahe tagasi tegemisele kaasa, kuid samas ei oodata ka seda, et temast saab meeskonna päästeingel.

(foto: Aaron Doster/USA TODAY Sports)
Phaneufi hankimise peamiseks eesmärgiks on parandada liiga ühte halvimat kaitset, mis seni keskmiselt lasknud 3.07 väravat mängus. Samuti loodab klubi peamänedžer Bryan Murray, et sellega õnnestub ka teised meeskonna mängijad üles äratada.

"Me ei oota, et temast saab päästeingel, ootame et ta on hea ja korralik mängumees," ütles Murray pärast NHL-i ajaloo esimest divisjonirivaalide vahelist üheksa mängijaga tehingut.

Murray tõdes ka, et playoffidesse jõudmisel ootab ees raske lahing, ent meeskonna jaoks on sõnum selge. "Loodetavasti saadab see meie mängijate grupile sõnumi, et me üritame võita," lisas Murray.

Leafs on hetkel üks kolmest meeskonnast, kes 47 punktiga jagamas liiga viimast kohta. Torontos on eesmärgid ilmselgelt vastupidised.

"See tehing polnud tehtud tänase seisu parandamiseks," tunnistas Leafsi peamänedžer Lou Lamoriello. "Dionist jääb meie koosseisu selge auk."

Lamoriello märkis ka, et alates 2010. aastast meeskonna kaptenina tegutsenud Phaneufist loobumine oli vältimatu. Lahti saadi lepingust, mis võttis igal hooajal enda alla seitse miljonit dollarit ja millest saanuks lahti alles 2021. aastal. Nüüd on see senaatorite probleem.

Uues meeskonnas särgi peale #2 saanud Phaneufi lahkumine tähendab seda, et Leafs on nüüd liigas ainus meeskond, kellel pole palgal mitte ühtegi mängijat, kelle keskmine töötasu küündiks 5.5 miljoni dollarini. Peatreener Mike Babcock on nüüd klubi suurima palgaga tööline.

Tehingu puhul oli Leafsil kindla mehena radaril noor rootslane Tobias Lindberg, kelle puhul Murray märkis, et arvatavasti on 20-aastane ründaja juba aasta pärast uues klubis regulaarselt NHL-is mänguaega saav mees.

Torontos on sihid selgelt tulevikule seatud. "Meil on viieaastane plaan, mis iga päevaga muutub," ütles Lamoriello.

Koosseisu nõrgendamine laseb Leafsil teist aastat järjest rahuliku südamega hooaja lõpuosas lati alt läbi joosta. Hooaja uueks motoks on Auston Matthewsi jaht. 18-aastane ründaja on tänavu Šveitsi liigas näitamas, et tuleva suve eeldatav drafti avavalik on meeste mänguks valmis. 31 kohtumisega on tal seal kogunenud 23 väravat ja 38 punkti.

Kommentaarid