Red Wings sai läbi aegade kõrgeima temperatuuriga peetud välimängus dramaatilise võidu

Colorado Avalanche'ist sai läinud ööl 21. erinev meeskond, kes võtnud osa mõnest välitingimustes peetud NHL-i põhihooaja mängust ning see juhtus olema läbi aegade kõrgeima temperatuuriga. 18-kraadises soojuses võõrustati Detroit Red Wingsi.

(foto: Doug Pensinger/Getty Images)
Enne eilset oli läbi aegade kõrgeima temperatuuriga matš 2014. aasta jaanuaris Los Angeles Kingsi ja Anaheim Ducksi vahel peetud heitlus. Siis oli väljas napilt alla 17 kraadi sooja.

Ometi polnud sel korral pääsu ka lumetormist. Selle tekitas tuntud Coors Field pesapalli staadionilt läbi käinud tuuleiil, mis ajas väljakut ümbritsenud dekoratiivlume lendu.


Kodumeeskonna jaoks hästi alanud matš lõppes kurvalt ja väga valusalt. Patrick Roy meeskond tuli rahulikult tänu Nathan MacKinnoni hooaja 20. väravale ja Tyson Barrie tabamusele avakolmandikult ära 2-1 eduseisuga. Mängiti väga hea hooga ning jõuti 14 pealeviskeni. Lõbusasse algusesse andis suure panuse ka Red Wings, kes jõudis 11 pealeviskeni. Neist üks läks ka Semjon Varlamovi selja taha, kui Tomaš Tatar 6. minuti alguses skoori avas.

Teine kolmandik möödus väravateta ja vaid kaheksa pealeviskega ning kogu ülejäänud energia hoiti 50 095 pealtvaataja lõbustamiseks nähtavasti viimaseks kolmandikuks. Seal sai Red Wings kiirelt Gustav Nyquisti tabamusest viigi kätte ning sarnaselt rootslasele oma hooaja 15. värava teinud Justin Abdelkader viis külalised 14. minuti keskel teist korda ette.

Ometi ei jõudnud 14. minut isegi täis tiksuda, kui tablool särasid uuesti viiginumbrid. Alex Tanguay vastas Abdelkaderile 14 sekundiga. Mäng hakkas pärast seda vaikselt lisaaja suunas tiksuma, ent võitja saatus selgus siiski lõpuks ikkagi 60 minutiga.

Täpselt 60 sekundit enne lõppu jäi Niklas Kronwalli pealeviskest Varlamovi nina ette prügi maha ning viiendas välimängus osalemisega rekordi püstitanud Brad Richards kerkis kangelaseks. Darren Helm pani veidi hiljem ühe ka tühja väravasse.

Ühe perioodi jooksul tehtud viie väravaga korrati välimängude rekordit, mille püstitasid 2014. aastal New Jersey Devils ja New York Rangers. Samas mängust pärineb ka ühe meeskonna väravate rekord, mille korduseni Red Wings samuti jõudis.


Red Wingsil on Avalanche'i vastu nüüd käsil 9-mänguline punktiseeria. Kuus kohtumist on võidetud.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 4 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Esimest korda viimase 286 mängu jooksul polnud Jakub Voraceki Flyersi rivistuses, aga võidu haaramist see ei seganud. Claude Giroux'st sai klubi ajaloos 14. erinev 500 punktiga mängija. Coyotes kaotas viienda mängu järjest. Võõrsil on tulnud seitse kaotust järjest.

Pittsburgh Penguins 4 - 1 Winnipeg Jets (tipphetked)

Carl Hagelin oli kaks korda täpne, kollanokk Scott Wilson skooris viie mängu jooksul neljandat korda ja Penguins sai kodus Jetsi/Atlanta Trashersi 15. järjestikuse koduvõidu. Karmimalt pole mitte ühtegi teist meeskond nüpeldatud.


Columbus Blue Jackets 4 - 3 (KV) Florida Panthers (tipphetked)

Pantritel jäi võiduks mängimata 2-0 edu, mis mängu teise poolega käest läks. Kusjuures jakid on oma ajaloo jooksul kodus Panthersile kaotanud vaid kolm kohtumist. Kirja läks 8. võit. Selle kindlustas karistusvisetel Brandon Dubinsky.

Nashville Predators 5 - 0 St. Louis Blues (tipphetked)

Blues sattus kokku pidurdamatu Filip Forsbergiga. 21-aastane rootslane sai kolme päeva jooksul kirja oma teise kübara. Klubi rekord polegi enam kaugel.


Pekka Rinne teenis hooaja neljanda puhta paberi 28 tõrjega. Vahepeal oma vormiga suurtes raskustes olnud soomlane on kokku pannud kuuemängulise punktiseeria. Neist neljas mängus on ta endale lasknud ühe või mitte ühtegi.

Dallas Stars 2 - 3 New York Rangers (tipphetked)

Olles alles kaks nädalat tagasi kodus liiga liidri kindlalt paika pannud on Stars nüüd järsku võitnud ainult ühe oma viimasest kuuest mängust. Viies kaotus tuli hilise Kevin Kleini väravaga. Hooaja esimeses pooles võõrsilmängudes suurtes raskustes olnud Rangers sai kodust eemal viimase kuue mängu jooksul viienda võidu.

Montreal Canadiens 4 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Canadiens jõudis alates 1958. aastast esimest korda Leafsi vastu kümnenda järjestikuse võiduni pärast seda, kui Matt Hunwick külalised ette viis. Max Pacioretty lõpetas kahe kolliga.

Calgary Flames 4 - 6 Ottawa Senators (tipphetked)

Flames sai esimese kahe kolmandiku jooksul kolm korda hoida kaheväravalist edu, aga viimasel perioodil skooris Mika Zibanejad oma karjääri esimese kübara. Kõik tabamused tulid ära kahe minuti ja 38 sekundiga. Klubi ajaloo kiireim kübaratrikk kuulus varem Marian Hossale, kes tegi selle ära seitsme minuti ja viie sekundiga.

Los Angeles Kings 2 - 0 Buffalo Sabres (tipphetked)

Jhonas Enroth oli oma hooaja teise nullimängu jätnud endise klubi jaoks ning see tuli ära 23 tõrjega. Väljaku teises otsas hoolitses asja eest Tanner Pearson, kes oli mõlema värava autoriks. Kings oli enne eilset viimasest kümnest omavahelisest vastasseisust võitnud vaid kaks.

Kommentaarid