Capitals naases Ovetškini 40. värava toel võidurajale

Kolmapäeval end Montreal Canadiensil üllatada lasknud Washington Capitals kaotusteseeriat endale lubama ei hakanud. Minnesota Wild tegi küll liiga liidri elu keeruliseks, aga Aleksandr Ovetškini hooaja 40. värava toel sai Capitals siiski järjekordse koduvõidu.

(foto: sportsnet.ca)
Barry Trotzi meeskond on tänavu nüüd kodus pidanud 31 matši ja ainult seitsmel korral ei ole saanud fännid võitu tähistada. Kuid viimasel ajal on võidud läbi kõva kangutamise tulnud ja nii läks ka sel korral. Meeskond võitles endale 3-2 edu välja pärast seda, kui viimasele kolmandikule minnes särasid tablool numbrid 1-2.

Brooks Orpik vastas teise kolmandiku esimesel minutil Mikko Koivu avakolmandiku hilisele ülekaalu väravale, kuid Nino Niederreiteri tabamusest võtsid viimasele perioodile edu kaasa siiski külalised. Soomlane, kes pikendas klubi rekordilise välismängudes tulnud ülekaalu väravate seeria kümne peale, lõi kaasa oma karjääri 743. mängus, millest mitte keegi teine Wildi särki rohkem kandnud pole.

"Inimloomus on selline, et kui oled hea koha peale, siis ei hakka sa väga enam punnitama, aga kui vastased teevad ühe või kaks väravat, siis ärkame üles ja mängime oma mängu," rääkis Ovetškin pärast lõpusireeni.

Kapteni 40. tabamus sündis viimase kolmandiku viiendal minutil. Võrku läks hooaja 16. ülekaalu värav. Ent võidu kindlustas seekord pealinna klubile hoopis teine venelasest sangar.

Pärast seda, kui kaaslased mitmed võimalused raisku lasid võttis Dmitri Orlov asja enda peale. 24-aastane kaitsja purjetas ründetsooni, kontrollis mitme vastase vahel litrit ning pani teele pealeviske, mis puges Darcy Kümperist läbi. Olles kogu eelneva karjääriga teinud kuus väravat on Orlovil nüüd tänavu kirjas seitse kolli.


Ovetškin on NHL-i ajaloos kümnes mängija, kellel kirjas kaheksa 40 väravaga hooaega. Karjääri kuuenda Rocket Richardi trofee võitmine kisub formaalsuseks. Edu järgnevate ees on juba viis väravat.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 0 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Ben Bishop tegi 21 tõrjega hooaja kolmanda nullimängu ning Steven Stamkos kasvatas oma väravate seeria viiemänguliseks. Viimati oli tal nii pikk seeria 2013. aastal, vahetult enne jalaluumurdu. Devils jäi tänavu juba seitsmendat korda nulli peale.

Carolina Hurricanes 1 - 4 Boston Bruins (tipphetked)

Hurricanes oli pärast neljapäeval Torontos kaotatud kohtumist üsna pahane, lõpetades pealevisete osas ülekaaluga 40-22, aga oma võimalused kasutas siiski paremini ära Bruins. Matt Beleskey sai kirja kaks kolli. Tema hooaja 13-st tabamusest viis on tulnud viimase nelja mängu jooksul.

Anaheim Ducks 2 - 1 (LA) Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilers tegi kodumeeskonnal elu kibedaks, aga Bruce Boudreau rongi pole hetkel võimalik peatada. Seitsmes järjestikune võit tuli tänu Rickard Rakelli oivalisele sooloväravale. Viimase kolmandiku alguses ülekaalust 1-0 värava teinud Ryan Getzlaf pikendas oma punktiseeria 10 mängu peale.

San Jose Sharks 1 - 3 Buffalo Sabres (tipphetked)

Surm, maksud ja Sabresi võidud Sharksi üle. Viimasest 14-st omavahelisest kohtumisest on Sabres vastasele jätnud ainult kaks võitu. Siin tuli see kahe viimase kolmandiku tabamuse toel. Kohtumises polnud mitte ühtegi karistust. Varem polnud Sharksil kordagi sellist mängu ette tulnud.

Kommentaarid