Jagr kerkis Panthersi võidumängus läbi aegade väravaküttide edetabelis kolmandaks

Esmaspäeval 44-aastaseks saanud Jaromir Jagr pani sünnipäevanädalale ilusa punkti. #68 kerkis Florida Panthersi 3-1 võidumängus Winnipeg Jetsi üle läbi aegade väravaküttide edetabelis kolmandale kohale. Sündisid karjääri 741. ja 742. tabamus.

(foto: Alan  Diaz/AP)
Jagr sai esimese väravaga, mis teisel kolmandikul pärast Andrew Laddi kolli mängu 1-1 viigistas, ühele pulgale Brett Hulliga. Ajalooline tabamus oli pärast Reilly Smithi väravat pantrite kolmas.

"Kui ma oma 44. sünnipäevaks tordi sain, siis soovisin, et teeksin värava," sõnas Jagr pärast mängu. "Seni on see soov töötanud, seega äkki saan ka Gordie (Howe) ja Wayne Gretzky kätte."

Tabelis ülespoole ronimiseks peab Jagr muidugi kõvasti vaeva nägema.


Karjääri 742. tabamus oli igiliikuri jaoks ühtlasi hooaja 20. koll. Nende arvestuses on temast samuti ees kaks meest.


Vaatamata kõrgele vanusele rekordite jaht jätkub. "Mul pole mitte ühtegi põhjust loobumiseks," tunnistas Jagr. "Ma armastan seda mängu. On miljon inimest, kes tahaksid minu kingades olla. Kui ma saan NHL-is mängida, siis miks mitte teha seda võimalikult kaua?"

Jagrist sai ka läbi aegade vanim 20 väravaga hooajani jõudnud mängija. Varasemalt kuulus rekord Howe'ile, kes tegi selle ära 42 aasta ja 324 päeva vanuselt. Järgmisena plaanib Jagr Howe'i läbi aegade punktitabelis tahapoole tõugata. Selleks on vaja 1845 silmale lisada veel kuus. Arvestades praegust mänguvormi, siis võib Gretzky järel teiseks ronimist pidada vaid vormistamise küsimuseks.


Vanameister saab nüüd uuteks saavutusteks ka pikalt jõudu koguda. Panthersil on järgmine mäng kavas alles neljapäeval.


Väga tõenäoliselt saab Jagr sel hooajal pärast paariaastast pausi ilustada ka oma karjääri playoffide numbreid. Panthersit ei suudeta kuidagi Atlandi divisjoni tipust kangutada ning edu püsib viie punkti peal.

Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 2 - 4 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Lightningu peamänedžer Steve Yzerman teatas selle nädala alguses, et Steven Stamkos jääb vaatamata pikale veninud lepingukõnelustele kindlasti hooaja lõpuni Tampasse. Sellele on meeskonna kapten vastanud kolme mängu käigus kahe värava tegemisega. Penguinsi võrku pandud tabamus oli tema karjääri 300. koll. Martin St. Louis ja Vincent Lecavalier järel on Stamkos klubi ajaloos kolmas selle tähiseni jõudnud mängija. Penguinsi eest skooris kollanokk Scott Wilson teist mängu järjest ning vähemusest pani teine uustulnuk Tom Kühnhackl karjääri esimese värava, kuid võib vist öelda, et mäng läks rappa juba enne, kui see alata sai. Marc-Andre Fleury tundis end soojenduse ajal kehvasti ning tema asemel tegutsenud Jeff Zatkoff läks koju vaid 80%-lise tõrjete efektiivsusega.

Toronto Maple Leafs 4 - 5 (LA) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Leafs sai hakkama tõelise rumalusega, kui Shayne Gostisbehere'ile ei jäetud normaalajal mitte ühtegi punkti. Noor kaitsemees karistas selle lisaajal võiduväravaga ära. Külalised jõudsid nelja väravani vaatamata sellele, et kapten Claude Giroux jäi üsna viimasel hetkel koosseisust välja. Mike Babcocki meeskond kaotas kodus viimasest seitsmest kuuenda mängu. Nazem Kadri eeltöö ühele väravale väärinuks kindlasti enamat.


Ottawa Senators 3 - 2 (KV) Detroit Red Wings (tipphetked)

Kui Leafsil ei suju kodumängud, siis Red Wingsil on viimasel ajal suuri probleeme võõrsil. Esimest korda pärast 2012. aasta märtsi on kodust eemal kaotatud viis matši järjest. Selle kindlustas karistusvisetel ainsana skoorinud Kyle Turris. Senaatorid said lisaajale tänu Dion Phaneufi esimesele väravale.

Washington Capitals 4 - 3 New Jersey Devils (tipphetked)

Külalised hirmutasid korralikult liiga liidrit, kui avakolmandik võideti 2-1 ning 9 minutit enne lõppu 3-2 ette mindi, aga imet siiski ei sündinud. Dramaatiline võiduvärav tuli neli minutit enne lõppu Brooks Orpiku poolt. Capitals on nüüd võitnud kuus omavahelist kohtumist järjest.

Nashville Predators 1 - 2 (LA) Los Angeles Kings (tipphetked)

Hetkel ilma Marian Gaboriku ja Anze Kopitarita mängiv Kings sai hooaja 11-st lisaajaga lõppenud kohtumisest üheksanda võidu tänu Tanner Pearsoni tabamusele. Predators on samal ajal 11-st lisaajast kaotanud kümme.

Dallas Stars 3 - 7 Boston Bruins (tipphetked)

Bruins tuli avakolmandikust välja 1-3 kaotusega, kuid vastas siis võimsalt kodumeeskonna üleolekule. Brad Marchand jõudis kahe tabamusega uue karjääri rekordi ja 30, väravani. Claude Julieni meeskond sai kolm kolli ülekaalust.

Arizona Coyotes 4  - 6 St. Louis Blues (tipphetked)

Mängule tehti päris erakordne algus, kui mõlemad skoorisid oma esimese väravale läinud pealeviskega. Kodumeeskonna jaoks läksid aga lood kiirelt hapuks, kui vigastuse tõttu jäädi ilma Oliver Ekman-Larssonist ning avakolmandikust väljuti Bluesi 4-1 juhtseisul. Viimasel kolmandikul üritati kaks väravat kirja saanud Max Domi juhtimisel tagasitulekut teha, aga see siiski ei õnnestunud.

Edmonton Oilers 2 - 3 Colorado Avalanche (tipphetked)

Hiljuti 8-mängulise väravapõua lõpetanud Taylor Hall viis kodumeeskonna ette, kuid Todd McLellani meeskonna jaoks osutus Tyson Barrie peatamatuks. 24-aastane kaitsja oli 2+1'ga osaline kõigis Avalanche'i väravates. Patrick Roy meeskonda ei tohigi enam koju lasta. Alates detsembri algusest on võõrsil 17-st matšist võidetud 12.

Kommentaarid