Blackhawks alistas Panarini karjääri esimese kübara toel Rangersi

Chicago Blackhawksi ootab täna ees Valge Maja külastamine, aga sellest ei lastud end eile häirida. 5-3 võiduga lõpetati New York Rangers kodune punktiseeria, mis vältas kümme mängu. Kohtumise kangelaseks tõusis Artemi Panarin, kes sai kirja karjääri esimese kübaratriki.

(foto: Getty Images)
24-aastase venelase kübar polnud ka niisama lihtsalt tabamuste kokku korjamine. Kaks viimast tulid 3-3 viigi pealt. Ta on pärast 2002. aastat ja Tyler Arnasoni esimene Blackhawksi kollanokk, kes kübarani jõudnud.

"Ta on alates esimesest päevast olnud suurepärane," kiitis peatreener Joel Quenneville,

Kui Panarin mängu keskel oma hooaja 20. värava tegi ja Blackhawksi 2-0 ette viis, siis võis arvata, et karikakaitsja randub rahulikult võidusadamas, ent viimasel kolmandikul läks mäng päris pööraseks. Pärast Kevin Hayersi kolli võttis Blackhawks sinna kaasa 2-1 eduseisu, aga see muutus esimeste minutitega 2-3 kaotuseks.

Rangers sai teise kolmandiku lõpust kaasa 2+2 ülekaalu ning olukord lahendati ka perfektselt ära. Samuti hooaja 20. väravani jõudnud Derick Brassard viigistas ja Dan Boyle viis kodumeeskonna ette. Ometi ei suudetud edu lõpuni hoida. Ja seda isegi vaatmata sellele, et Ryan McDonagh oli koosseisus tagasi.

Andrew Shaw tegi viimase kolmandiku keskel 3-3 ning siis kolm minutit enne lõppu Panarin Patrick Kane'i müstilisest söödust 4-3. Kübar sai vormistatud tühja võrku tehtud väravaga.

Panarin, kes Chicagosse siirdumiseks lükkas viimasena tagasi Montreal Canadiensi pakkumise, on 57 silmaga (22+37) kollanokkade seas ülekaalukas liider. Üldtabelis tuleb tunnistada vaid nelja mängija paremust.


Võit aitas Blackhawksi ka uuesti Kesk divisjoni liidriks. Kuigi Dallas Starsi edestatakse vaid ühe punktiga ning samuti on kolm mängu rohkem peetud.

Teised kohtumised

Colorado Avalanche 3 - 2 Montreal Canadiens (tipphetked)

Naljaga pooleks võib öelda, et Canadiensile sai saatuslikeks üks kohtuniku otsus. Jarome Iginlal võeti teisel kolmandikul üks koll väravavahi segamise eest ära ja 38-aastane ründaja sai selle peale nii pahaseks, et pani kohe kaks tükki. Neist viimase vaid veidi enam kui kaks minutit enne normaalaja lõppu. Olles jõudnud 606 värava peale on tema jaoks nüüd läbi aegade edetabeli 17. koht ja Dino Ciccarelli kahe kaugusel.

Calgary Flames 3 - 5 Minnesota Wild (tipphetked)

Teine mäng John Torchettiga ja teist korda viis väravat Wildi jaoks. Flames, kes sai enne mängu teada, et Karri Rämö jääb põlvetraumaga hooaja lõpuni eemale, alustas päris kohutavalt. Teise kolmandiku 4. minuti alguses tuli tabloole juba 3-0. Tabamuste seas oli ka üks vähemuse värav. Sealt edasi hakkasid asjad sujuma ning kaks kord jõuti ühe kaugusele, aga punkti siiski kätte ei saadud.

Kommentaarid