Kaheksas järjestikune kaotus maksis Wildi peatreenerile töökoha

Nädal on üsna lühikene aeg, aga selle jooksul võib siiski palju muutuda. Eriti NHL-is, kus meeskondadel külmade ja kuumade perioodide vaheldumine väga sage. Eelmisel nädalavahetusel võis Minnesota Wildi peamänedžeri Chuck Fletcheri sõnadest välja lugeda, et treenerivahetust pole kavas, aga Mike Yeo on siiski nüüd töötuks jäänud.

(foto. USATSI)
Viimaseks naelaks kirstus oli 2-4 kaotus Boston Bruinsile. Juba ammu oli meeskond sattunud oma ajaloo halvima koduse kaotusteseeria peale ning kokku on järjestikuseid lüüasaamisi kirjas nüüd kaheksa. Viimasest 14-st mängust võitis Wild Yeo juhendamisel ainult ühe.

"Ma ei anna alla, ega löö sellele mängijate grupile käega. Kavatsen näidata võitlusvaimu. Ma usun sellesse gruppi, aga nad parem hakaku üksteisesse uskuma ja ootusi täitma," ütles Yeo pärast kaotust.

Klubi arvas aga teisiti ja vaatamata soovidele võitlust jätkata lõpetati siiski 2011. aasta suvel alanud koostöö.

"Soovin tänada Mike'i suure töö ja pühendumise eest, mida ta treeneripingil olles Minnesota Wildi organisatsioonile pakkus ning soovin talle tulevikuks kõike head," teatas Fletcher.

Wild domineeris Bruinsi vastu pealevisetega 33-19, aga nagu ikka viimasel ajal kombeks, siis litter ei tahtnud lihtsalt vastase väravasse minna. Kodupubliku jaoks oli mängu ainsaks rõõmuhetkeks teise kolmandiku keskel Thomas Vaneki poolt tulnud 1-1 viigivärav. Külalised viis avakolmandikul vähemusest juhtima Brad Marchand, kelle hooaja 27-st väravast 12 on tulnud viimase 12 mänguga.

Wildi toetajate rõõmustamine jäi ka väga üürikeseks, kuna David Krejci taastas eduseisu poole minutiga. Viimasel kolmandikul olid Bruinsi poolt täpsed veel Loui Eriksson ja Zdeno Chara. Mõnikümmend sekundit enne lõppu ilustas skoori oma karjääri esimese väravaga Mike Reilly, kellega koos Robert Rooba suvel Wildi noortelaagris osales.

Robile on kindlasti tuttav ka Wildi uus peatreener. Selleks on laagris noori ässasid juhendanud John Torchetti, kes klubi AHL-i satsi juurest edutati. 51-aastase ameeriklase jaoks on see kolmas kord ajutise treenerina mõnda NHL-i klubi juhendada. Varasemad võimalused on olnud Florida Panthersi ja Los Angeles Kingsi juures.


Bruinsi bossi Claude Julieni jaoks oli see karjääri 500. võit. Vaid kuus on veel vaja, et tõusta Art Rossi kõrvale 387 võiduga jagama Bruinsi ajaloo edukaima peatreeneri au.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 1 - 2 (LA) New Jersey Devils (tipphetked)

Devils ikka oskab võite röövida. Siin jäädi pealevisetega alla 24-32. Viimase kahe kolmandiku jooksul koguni 12-29! Mängu kõik väravad tulid ülekaalust. Flyersi poolelt oli täpne Shayne Gostisbehere, kes haaras endale kollanokkadest kaitsjate liiga rekordi. 22-aastasel ameeriklasel on vähemalt üks punkt kirjas 11-st järjestikusest mängust, mis on ka Flyersi uustulnukate rekord.

Florida Panthers 0 - 5 Nashville Predators (tipphetked)

Eelmisel nädalavahetusel võiduseeriast ilma jäänud pantrid ei saa kuidagi ree peale tagasi. Viimasest viiest läks kirja neljas kaotus. Viimases kahes on mõlemas lastud endale viis väravat. Pekka Rinne sai puhkepäeva ning Carter Hutton teenis 22 tõrjega karjääri neljanda nullimängu. Vastasmeeskonna värava all tegutses kõige edukamalt Calle Järnkrok, kes sai kirja kaks kolli.

Vancouver Canucks 2 - 5 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Leafsil oli taas üsna kahtlane koosseis väljakul, aga Canucks läks nähtavasti mütsiga lööma. Mängu, kus Henrik Sedinist sai meeskonna eest läbi aegade enim kohtumisi (1141) kirja saanud mängija, mindi Daniel Sedini väravast juhtima, aga siis pani eelmise hooaja legendaarne rännumees Marc Arcobello 13 sekundiga kaks kolli ja rong läks vaikselt jaamast ära. Väravaautorite sekka mahtus ka Teemu Selänne endine söömakaaslane Brendan Leipsic.


Carolina Hurricanes 6 - 3 New York Islanders (tipphetked)

Bill Petersi meeskond jätkab enda omapärast seeriat. Enamus tänavuse hooaja punktidest on tulnud olukordadest, kus mängitakse järjestikustel päeval ning viimasest seeriast tuldi välja kokku kolme silmaga. Islandersi vastu tehti kõik enda väravad ära kahe kolmandikuga ja üks hetk oli seis isegi 4-0. Inspiratsiooni saadi nähtavasti sellest, et enne mängu austati 2006. aasta karikavõidu kangelasi. Kaks väravat tuli Victor Raski poolt.

Columbus Blue Jackets 4 - 2 Ottawa Senators (tipphetked)

Hooaja esimesed kaks omavahelist mängu koguskooriga 10-3 võitnud senaatorid ei suutnud kolmest kolme teha. Joonas Korpisalo jõudis 11. stardi jooksul kaheksanda võiduni ning Boone Jenner skooris kaks tükki. Sinijakkide jaoks oli heaks uudiseks ka see, et kaitsja David Savard oli pärast 11-mängulist vigastuspausi koosseisus tagasi.

Dallas Stars 4 - 3 Washington Capitals (tipphetked)

Starsile meeldib Capitalsi kottida, aga siin jäädi viisakaks ning 4-0 pealt lasti seis tasavägiseks teha. Kaks väravat tulid Tyler Seguinilt, kes jõudis karjääri kolmanda 30 väravaga hooajani. Need kõik on tulnud pärast Dallasesse kolimist. Külalised said kõik oma tabamused viimasel kolmandikul.

Chicago Blackhawks 2 - 3 (LA) Anaheim Ducks (tipphetked)

Haigusest taastunud Artemi Panarin oli Blackhawksi rivistuses tagasi, ent kaotusteseeriat ei suudetud sellest hoolimata katkestada. Ducks sai oma hooaja esimese lisaajavõidu tänu Ryan Getzlafi ülekaalu väravale. Kodumeeskonna mõlema kolli eest hoolitses Brent Seabrook.

Edmonton Oilers 1 - 2 (KV) Winnipeg Jets (tipphetked)

Esimest korda alates 21. novembrist võis Jetsi postide vahel näha taas Ondrej Paveleci ning Blake Wheeler ja Andrew Ladd kindlustasid karistusvisetel selle, et kogenud puurivaht naaseks vigastuspausilt ka võidukalt. Oilers päästis endale punkti Matt Hendricksi vähemuse väravaga. Eelmise mängu viie punktiga lõpetanud Connor McDavid jäi nulli peale.

San Jose Sharks 4  - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Coyotes tegi vastase elu keeruliseks, aga teist õhtut järjest mänginud meeskond kulutas nähtavasti kogu oma jõu esimese kahe kolmandikuga ära. Viimase 20 minuti jooksul lisandus 21-le pealeviskele ainult üks ning 1-2 kaotusseis kahekordistus.

Kommentaarid