Buffalos käärib peatreeneri ja mängijate vahel

Kui hakata koostama nimekirja tänavu pettumuse valmistanud meeskondadest, siis oleks Buffalo Sabres sinna kindlasti ühena esimestest märgitud. Koos Jack Eicheli saabumisega ülespoole rühkima hakanud meeskond on võrreldes mullusega tegemas isegi vähikäiku. Kehva seisu üheks põhjuseks võib pidada käärimist peatreeneri Dan Bylsma ja mängijate vahel.

(foto: Tom Brenner/Getty Images)
Meeskonna siseelu tutvustas enne eilset kohtumist Pittsburgh Penguinsiga Sabresi tegemisi kajastav ajakirjanik Mike Harrington.

"Dan Bylsma ja mõned mängijad pole samal lainel," ütles Harrington. "Pole küsimustki sellest, et osad mängijad tahavad järgmiseks aastaks arvatavasti uut treenerit."

"Vastupanuliikumise" seas olevat ka Eichel. Kuigi ameeriklase esitustest on seda raske välja lugeda. Hooaega vigasena alustanud ründaja on punktid/mängu kohta edetabelis enamuse hooajast kaasa teinud mängijate seas 0.94-ga 12. kohal. Eilses kohtumises jäi ta alates veebruari algusest alles kuuendat korda punktilisata.

Bylsmal on lõppemas teine hooaeg 2015. aasta kevadel sõlmitud 5-aastasest lepingust. Harringtoni sõnul pole mängijad tema hinnangul teeninud veel välja sõnaõigust seoses Stanley karika võitnud treeneri tulevikuga ja muutust kahe hooaja vahel ei tule, aga samas jääb Bylsma ka väga lühikese rihma otsa.

"Arvan, et Bylsma jääb, aga arvan ka, et ta on surve all ja arvan, et kui meeskond tänupühade ajal, idakonverentsi lõpus raskustes on ja ei näi playoffide meeskonnana, siis asuvad nad uut lootsi otsima ja teevad treenerivahetuse ära," lisas Harrington.

Eelmise hooaja 81 punktiga lõpetanud Sabres on tänavu alla 80 kirja saamas. Praegu ollakse 72 peal ning viimase kaheksa kohtumise jooksul mängitakse eranditult vaid, kas playoffide meeskondade või karikamängude kohta jahtimate satsidega.

Kommentaarid