Panthersiga üheks päevaks lepingu teinud Olli Jokinen pakib kepid kokku

Olli Jokinen on taas Florida Panthersi mängija. Seda aga vaid üheks päevaks ja selleks, et karjäärile punkt panna. Detsembris 38-aastaseks saanud soomlane jättis juba kogu eelmise hooaja vahele, aga nüüd on ametlikult kõik läbi.

(foto: alchetron.com)
Jokinen esindas Panthersi värve seitsme hooaja jooksul, olles neli aastat ka meeskonna kapten. 567 mänguga tulnud 419 punkti tegid temast klubi ajaloo resultatiivseima mängija. Samuti pole mitte kellelgi teisel meeskonna särgis kirjas rohkem väravaid (188).

"Minu süda on alati Panthersi organisatsioonile kuulunud ja tunnen, et mu karjäär on nüüd täisringi teinud," mainis Jokinen lõpetamise otsust teatades. "Olen ülimalt tänulik võimaluse eest mängida Lõuna-Floridas ja aidata alal siin kasvada. Soovin tänada oma perekonda - abikaasat Katerinat, tütreid Alexandrat, Emmat ja Keirat - ning kõiki fänne, meeskonnakaaslasi, treenereid ja abipersonali, kes mind karjääri käigus toetasid."


Soome täiskasvanute koondises kümne medalini jõudnud Jokineni karjääri lõppnumbriteks jääavad 1231 matši ja 750 punkti (321+429). Talle kuulub veel õnnetu rekord, kui enim playoffideta põhihooaja kohtumisi pidanud mängija, kuid suure tõenäosusega lööb selle tänavu kevadel Pittsburgh Penguinsi kaitsja Ron Hainsey üle. Oma Calgary Flamesi aastate jooksul kinkis Jokinen maailmale kõigi aegade ühe parima gifi.


Panthers võõrustab täna New York Rangersit, kes üks kümnest erinevast klubist, keda Jokinen esindada jõudis.

Kommentaarid