Halak naasis võiduga, aidates Islandersi playoffide kohale tagasi

Päev varem AHL-ist üles toodud Jaroslav Halak oli kohe reede õhtul platsis, valmis oma aktsiaid uuesti kasvatama ning talle teise võimaluse andnud New York Islanders ei pidanud pettuma. Slovakkia puurivaht aitas meeskonnal alistada Pittsburgh Penguinsi 4-3.

(foto: Charles LeClair/USA TODAY Sports)
Halakil oli võidus ka kindel oma osa, kuna kohtumine läks karistusiviseteni ja seal õnnestus vaid Sidney Crosbyl ta üle mängida.

"Ta pidi tegema mitmeid olulisi tõrjeid, eriti karistusvisetel," märkis kahe söödupunktiga lõpetanud John Tavares. "On tore teda uuesti koosseisus näha ja vägev näha, kuidas ta pärast üles kutsumist kohe tasustatud sai."

Halak lõpetas matši 37 tõrjega. Penguinsi puuris olnud Marc-Andre Fleury kogus tervelt 43 tõrjet. Neist 21 viimasel kolmandikul, kus Matt Culleni värav kodumeeskonna lisaajale aitas. Ülejäänud väravad tulid teisel kolmandikul.

Kümnendat mängu järjest Johnny Boychukita olnud Islanders tuli pärast Cameron Gaunce'i väravat edukalt kaotusseisust välja. Brock Nelson ja Anders Lee skoorisid mõneminutilise vahega ning vahetult enne lõpusireeni vastas Casey Cizikas Crosby väravale.

Viimase kaheksa mängu peale seitsmenda värava kirja saanud Crosby jaoks on just Islanders olnud karjääri jooksul lemmikvastaseks. 58 põhihooaja kohtumise peale läks kirja 101. punkt.

Crosby kõrval üritasid karistusvisetel Halakit üle mängida ka Phil Kessel ja Nick Bonino. Islanders sai võidu kätte Anthony Beauvillier' ja Tavarese tabamustest.

"Ta oli nagu see Halak, kelle kaheks aastaks palgale võtsime," ütles tagasituleku teinud väravavahi kohta Islandersi peatreener Doug Weight. "Ta oli enesekindel ja agressiivne ning arvan, et kutid said sellest jõudu."

Võiduga koksas Islanders Boston Bruinsi idakonverentsi viimaselt playoffide kohalt. Seejuures lähevad need kaks täna omavahel Barclays Centeris kokku.


Islanders on võrreldes lähimate jälitajate Bruinsi ja Tampa Bay Lightninguga võrreldes eelisseisus, kuna kirjas on üks vähem peetud mäng. Silma tuleb aga peal hoida ka Carolina Hurricanesil, kes omakorda Islandersiga võrreldes ühe kohtumise vähem pidanud ja luurab viie punkti kaugusel.

Teised kohtumised

Detroit Red Wings 1 - 2 (LA) Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Pikalt hädas olnud Lightning pigistas veel ühe elutähtsa võidu välja ning taaskord oli päästeingliks Nikita Kutšerov, kellest sai lisaajal tehtud võiduvärava toel üle viie aasta meeskonna esimene neli järjestikust vähemalt kahe punktiga kohtumist kirja saanud mängija.

Dallas Stars 6 - 1 San Jose Sharks (tipphetked)

Adam Cracknell korraldas karjääri esimese kübaratrikiga Sharksile viienda järjestikuse kaotuse. Jason Spezza tuli mängult ära kolme söödupunktiga.

Anaheim Ducks 3 - 1 Winnipeg Jets (tipphetked)

Ducks võttis viimase kuue mängu peale viienda võidu ülikindla esitusega, kui pealevisete osas 35-18 üle oldi. Kodus on meeskonnal nüüd viimasest kümnest võidetud isegi kaheksa.

Kommentaarid