Erik Johnson Avalanche'i hooajast: "Me oleme 20 aasta halvim meeskond."

Colorado Avalanche korjas teisipäeval 72 mängu peale tänavuse 52. kaotuse ja 43 punkti peal olles jäädakse isegi liiga eelviimasest Arizona Coyotesist 20 silma kaugusele. Piinliku seisu on meeskonna kaitsemängija Erik Johnson võtnud kokku ühe lausega.

(foto: Getty Images)
"Me oleme 20 aasta halvim meeskond ja eelkõige lasub selles vastutus meeskonna parimatel mängijatel," ütles Johnson pärast 2-4 kaotust St. Louis Bluesile.

Avalanche on liiga viimane ka keskmise väravasaagi (1.94), endale lastud väravate (3.29), ülekaalu edukuse (12.7%) ja mitmete teiste näitajate arvestuses.

"Kui ma teaksin vastust, siis ütleksin selle välja," sõnas Johnson ebaõnnestumise põhjuste kohta. "Hooaja kulgu on raske sõnadega kirjeldada."

Üheks hooaja murdepunktiks võib kindlasti pidada Johnsoni enda vigastust. Jalatrauma tõttu jättis ta ligi kolm kuud vahele. Hooaja alguses oli temaga võiduprotsent 39.1%, mis kaugel vägevast minekust, aga siiski selgelt parem kui kogu aasta peale saavutatud 27.7%.

Kohutav minek tähendab seda, et Avalanche on liikumas 48 punkti tempos, mis oleks NHL-i halvim alates Atlanta Trashersi debüüthooajast 1999/2000, mil praegune Winnipeg Jets hankis ainult 39 silma.

Väga kõnekas on tõsiasi, et tänavune Avalanche on selgelt halvem ka, kui 2014/15 hooaja Coyotes ja Buffalo Sabres, kes siis Connor McDavidi nimel näiliselt võidu kaotuseid kogusid. Esimene lõpetas 56 ja teine 54 punktiga.

Punktiprotsendiga 29.9% on Avalanche kujunemas palgalimiidi ajastu halvimaks meeskonnaks. Alates hooajast 2005/06 peetavas arvestuses on seni olnud halvim 2013/14 Buffalo Sabres, kelle näitajaks oli 31.7% ja saagiks jäi 52 punkti.

Suur erinevus paari aasta taguste õnnetusehunnikute ja tänavuse Avalanche vahel on aga see, et Jared Bednari meeskond ei tahtnud halb olla. Satsis on mitu hinnatud mängumeest, eesotsas Matt Duchene'iga, kelle jaoks alati koht olemas ka tähti täis Kanada koondises. Tühjendusmüügist, millega Sabres ja Coyotes aktiivselt tegutsesid, on kogu hooaja jooksul räägitud, aga seda siiski ei tehtud. Sooviti edu saavutada, aga asi on välja kukkunud väga valesti.

Kommentaarid