Doughty nimetas Tkachuki räpaseks mängijaks

Kui tänavune kollanokkade klass oleks veidi kehvema kvaliteediga, siis võiks Calgary Flamesi Matthew Tkachuk olla üks Calderi trofee favoriitidest. 19-aastane ründaja on väga kiirelt meeste mänguga kohanenud. Seda mitmes mõttes. Osad tema võtted ärritavad vastasmängijaid.

(foto: calgaryherald.com)
Pühapäeval liitus Drew Doughty aina pikeneva nimekirjaga mängijatest, kes Tkachuki jõulise mängustiili ohvriteks sattunud. Los Angeles Kingsi kaitsja sai Tkachukilt konkreetselt küünarnukiga vastu vahtimist.


"See kutt on üsna räpane mängija," märkis Doughty pärast Kingsi 2-5 kaotusega lõppenud kohtumist. "On üllatav, et ta kollanokana sedamoodi mängib. Ma tea täpselt, mis juhtus, kuna sain hoobi vastu pead, aga mulle tundus, et ta äsas mulle küünarnukiga. Mis iganes see oli, see tegi korralikult haiget ja tunnen seda valu veel mõningat aega."

Läinud suvises draftis 6. kohalt läinud Tkachuk on eduka hooaja käigus 68 mänguga kirja saanud 13 väravat ja 46 punkti, ent samas ka 96 karistusminutit, millest kümme tulnud kahe kakluse eest.

Jõuline stiil ei tohiks aga liiga veteranidele üllatusena tulla. Tema isa Keith on üks vähestest NHL-is 500 väravani jõudnud ameeriklastest, kellel karjääri peale kogunes tabamuste kõrvale ka üle 2200 karistusminuti.

Tkachuk pääses mängu käigus üllataval kombel karistusest, kuid juhtunu on võetud uurimise alla.

Kommentaarid