Flames võitis kümnenda järjest

Pärast peatreeneri teravaid väljaütlemisi peaaegu pidurdamatu hooga mängima hakanud Calgary Flames on tänaseks jõudnud kümnemängulise võiduseeriani. Tegu on 1978. aastal püstitatud klubi rekordi kordusega. Ümmarguse numbrini jõuti karikakaitsja enda vastu.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Flames pani kodus Pittsburgh Penguinsi karistusvisetega kotti 4-3. Seerias oli ainsana täpne Kris Versteeg, kes kohtumistest ka kaks söödupunkti korjas. Esimene neist tuli Flamesi 2-2 viigivärava juures, millega sai teise kolmandiku alguses hakkama Dennis Wideman ja teine omakorda viimase perioodi alguses tulnud 3-2 värava juures, mille Johnny Gaudreau ülekaalust võrku pani.

Avakolmandiku kodumeeskond kaotas 1-2. Conor Sheary ja ülekaalust sündinud Jevgeni Malkini väravate vahele mahutas end Deryk Engelland.

Kolm ja pool minutit enne mängu lõppu tulnud Sidney Crosby hooaja 35. tabamus kindlustas selle, et 21. veebruaril alanud seeria ei saaks juurede seitsmendat normaalajavõitu.

Enne Versteegi võidutabamust tuli Flamesil lisaajal veel üle elada väga närvilised hetkel, kui perioodi keskel Mark Giordano kepiga löömise eest kaheks minutiks istuma pandi.

"Tegu oli suurepärase hokimänguga. Veidi halb treeneri oodatava eluea suhtes, aga kaks väga head meeskonda omavahel võitlemas," rääkis Flamesi boss Glen Gulutan pärast mängu.

Omade esitusega oli rahul ka Penguinsi peatreener Mike Sullivan, kes rõõmustas eriti saadud punkti üle. See aitas meeskonna liiga liidri Washington Capitalsiga ühele pulgale.

32 tõrjega lõpetanud Brian Elliott võitis 13. mängu oma viimasest 15-st stardist. Teist puuri valvas Marc-Andre Fleury, kes peatas 27 vastaste üritust.


Flames asub täiesti uut klubi rekordit püsitama homme, mil külas on Boston Bruins.

Teised kohtumised

New York Rangers 2 - 3 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

21. sünnipäeva kahe tabamusega tähistanud Brayden Point vedas Lightningu playoffide kohast vaid ühe punkti kaugusele. Kodumänge vihkav Rangers kaotas Madison Square Gardenis viienda matši järjest. Uues klubis esimese võidu saanud Peter Budaj lõpetas 26 tõrjega. Teist õhtut järjest mänginud Antti Raanta jäi 13 tõrje peale.

Philadelphia Flyers 3 - 5 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Cam Atkinsoni kahe värava toel mängu enda kasuks pööranud jakid jõudsid nii võitude (44) kui punktide (94) osas uute klubi rekorditeni. Kahe väravaga mees oli ka Flyersi kollanokk Travis Konecny.

New York Islanders 4 - 8 Carolina Hurricanes (tipphetked)

9-mänguliselt välisturneelt naasnud Islanders näis algselt kenasti esimese kodumängu sündroomiga hakkama saavat, ent 3-3 viigi pealt läksid asjad lappama. Nelja punktiga lõpetanud Jacob Slavin kerkis 22-aastaselt klubi ajaloo noorimaks kübaratriki kirja saanud kaitsjaks. Kaitsjatest tegi kaks ka Justin Faulk. Samaga sai hakkama Jeff Skinner. Hurricanes on tänavu Islandersi vastu kolme mänguga teinud 20 kolli, mis on veidi alla 12% nende kogu hooaja väravasaagist.

Nashville Predators 5 - 4 (LA) Winnipeg Jets (tipphetked)

Jetsil läks väga väärtuslik võit käest, kui viimasele kolmandikule tulles eduseisu ei suudetud hoida. Lisaks õnnestus endale lisaajal veel karistus korjata, mille vana PP hunt James Neal kohe väravaks tegi. Veidi enne seda ei suutnud teisel kolmandikul hooaja 33. väravaga hakkama saanud Patrik Laine suurepärase võimaluse juures Pekka Rinnet üle mängida.

Vancouver Canucks 3 - 6 Boston Bruins (tipphetked)

Bruins oli pikalt liiga ühes halvimas vormis oleva meeskonna maha murdmisega raskustes, kuid sai sellega siiski hakkama. Viimasel kolmandikul võttis asja enda peale Brad Marchand, kes sai kirja karjääri teise kübaratriki, kerkides sellega ka väravaküttide edetabeli esikohta jagama. Mängult õnnestus tal kaasa haarata ka üks söödupunkt. Canucksi lõpuks laiali lagunenud vankrit vedas kahe väravaga Markus Granlund. Willie Desjardins'i meeskond on viimasest kümnest kaotanud kaheksa. Seejuures on kodus tulnud seitse kaotust jutti ja üheksa viimasest kümnest.

Arziona Coyotes 1 - 0 Colorado Avalanche (tipphetked)

Kahe liiga halvima meeskonna kohtumises sai otsustavaks Brendan Perlini teise kolmandiku alguse värav. Mike Smith sai 22 tõrjega kirja meeskonna värvides 22. nullimängu, mis uueks klubi rekordiks. Kokku on tal neid karjääri peale 33. Kohtumise algus tõotas meeskonna jaoks kõike muud kui head, mil Shane Doan soojenduse ajal oma mehe poolt vigaseks tehti. Kapten jättis enamuse avakolmandikust vahele ja mängis lõpuks alla kümne minuti.


Los Angeles Kings 1 - 3 St. Louis Blues (tipphetked)

Jonathan Quick sai pärast vigastuspausi oma esimene normaalajakaotuse, kui 25 pealeviske juures kaks tükki temast mööda lipsasid. Viienda järjestikuse võidu saanud Blues kasvatas kõvasti ka oma playoffide lootusi. Läänekonverentsi viimast wild-cardi hoidva meeskonna lähimaks jälitajaks on just Kings, kes nüüd viie punkti kaugusel.

Kommentaarid