Avalanche'i peatreener võrdles Rantaneni Laine ja Matthewsiga

Colorado Avalanche on tegemas kohutavat hooaega, millest raske midagi positiivset kaasa võtta. Mikko Rantaneni esitused võiksid selleks aga olla. Meeskonna peatreener Jared Bednar on teda nüüd isegi võrrelnud Patrik Laine ja Auston Matthewsiga.

(foto: iltalehti.fi)
"Tema puhul hakkab statistikast silma see, et ta mängib üle 18 minuti, mis on parim näitaja kuttide hulgas nagu Laine, isegi Matthews," märkis Bednar. "Teda pole vast kaitstud nii palju, kui teisi kutte, kes meeskondades, mis meie omast sel aastal parema pingiga. Oleme ta otse tulle visanud ja ta on hästi hakkama saanud."

60 mänguga 14 värava ja 30 punktini jõudnud Rantanen on tänavu keskmiselt mänguaega teeninud 18 minutit ja kuus sekundit. Seda on tõesti rohkem, kui Lainel ja Matthewsil, kes vastavalt 18:04 ja 17:49 peal. Samas lööb Calderi trofee peale jagelev duo Rantaneni produktiivsuse osas selgelt üle. Laine on 59 silma peal ja Matthews on kogunud 55 punkti. Seda oskab aga Bednar ka põhjendada.

"Ütleksin, et paljud asjad, mida ta teeb, on teistega võrreldavad, me lihtsalt pole nii hea ründemeeskond nagu need, kus teised mängivad, seega pole ka tema numbrid nii head. Aga ta mängib rohkem minuteid ja teeb meie heaks väga head tööd," lisas Bednar.

Rantanen asub täna New Jersey Devilsi vastu 7-mängulist väravapõuda lõpetama.

Kommentaarid