Iginla sai Kingsi võidumängus Gordie Howe kübaratriki kirja

Võitlus jätkub, aga see kipub olema üsna lootusetu üritus. Nii võib iseloomustada Los Angeles Kingsi seisu poolteist nädalat enne põhiturniiri lõppu. Ametlikult pole veel playoffidest välja jäädud, aga see sõnum on peagi tulemas. Kolmapäeval õnnestus seda Calgarys võidutsemisega vältida mängus, kus Jarome Iginla sai kirja Gordie Howe kübaratriki.

(foto: Larry MacDougal/The Canadian Press)
Võimalik, et viimast korda Calgarys mängimas käinud endine Flamesi kapten sai teise kolmandiku viimasel minutil tehtud tabamusega kirja karjääri 100. võiduvärava, abistas söötjana viimase perioodi keskel Jeff Carterit ning heitis kindad avakolmandiku keskel Deryk Engellandi vastu.


"Ma ei tea, kui palju mänge ma siin veel mängin, aga see jääb kindlasti meelde," muljetas Flamesi läbi aegade resultatiivseim mängija pärast matši, lisades oma tuleviku kohta: "Vaatan, kuidas aasta lõppeb. Arutan asja oma perekonnaga ja otsustan siis."

Aasta on karjääri 11. Gordie Howe kübara teinud Iginla ja Kingsi jaoks ootamatult vara lõppemas. Kuus mängu enne põhiturniiri lõppu ollakse läänekonverentsi viimasest playoffide kohast kümne punkti kaugusel. Seis võinuks aga olla veel nukram, kui Saddledome'is poleks õnnestunud halvast algusest kosuda. Dougie Hamilton viis kodumeeskonna juba 4. minuti alguses ette.

Külalised viigistasid avakolmandikul Trevor Lewise väravaga ning said Iginla ja Carteri kõrval 4-1 tulemusega lõppenud kohtumises ühe veel Anže Kopitarilt.

Meeskonnad korjasid kahe peale 72 karistusminutit. Eelmises omavahelises vastasseisus räpase käitumisega silma jäänud Matthew Tkachuk sai kohe avaminutitel õpetust Brayden McNabbbilt.


29 tõrjega lõpetanud Brian Elliott kaotas oma viimase 15 stardi jooksul alles teist korda. Teises puuri 25 tõrjet kirja saanud Ben Bishop jõudis pärast kaotustega alustamist uue klubi särgis teise järjestikuse võiduni.


Kuningad on peagi suvepuhkusele minemas, aga vähemalt saab uut hooaega alustada erakordsete emotsioonidega. Kontrollkohtumised Hiinas on ametlikult paika pandud. 21. ja 23. septembril peetavates mängudes on vastaseks Vancouver Canucks.

Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 1 - 5 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Penguins on alates 2015. aasta detsembrist kodupubliku ees kaotanud kolm mängu järjest. Seekord ei õnnestunud ka absoluutselt mitte midagi, kui juba avakolmandikult tuldi välja 0-4 seisuga ning enda värav saadi kirja alles viieväravalises kaotusseisus olles. Blackhawks jõudis hooaja 24. võõrsilvõiduga kaks aastat tagasi püstitatud klubi rekordi korduseni.

Colorado Avalanche 3 - 5 Washington Capitals (tipphetked)

Kodumeeskond hakkas liiga liidrit mängu teises pooles kiusama, kui kolmeväravalisest kaotusseisust jõuti vaid ühe kaugusele, aga tervikuna tabeli esimese ja viimase vastasseisus suurt kahtlust lõpptulemuse osas ei tekkinud. Hooaja neljanda vähemalt kuuemängulise võiduseeriaga on Aleksandr Ovetškin & Co teinud uue klubi rekordi.

Arizona Coyotes 1 - 3 St. Louis Blues (tipphetked)

Bluesi edu omavahelistes vastasseisudes jätkub. Olles seda nädalat alustanud 10. järjestikuse võiduga, tuli kohe otsa ka järgmine. Pealevisetega oldi 43-23 üle ja Carter Huttoni seljatagune määriti alles hilise ülekaalu väravaga.

Kommentaarid