Lightning tuli Blackhawksi vastu rongi alt välja

Tampa Bay Lightning jätkab jonnakalt kõigile probleemidele vaatamata playoffide koha noolimist. Tänaseks on sellest jõutud vaid ühe punkti kaugusele. Otse Boston Bruinsi kannule haakuti koduse 5-4 lisaajavõiduga Chicago Blackhawksi vastu mängus, kus tuli kustutada kolmeväravaline kaotusseis.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Kodus eelnevad kolm mängu kaotanud Lightning jäi kolmega taha teise perioodi keskpaigaks. Artemi Panarin avas mänguskoori juba teisel minutil ning eduseisu suurendasid Patrick Kane, Tomaš Jurco ja endises koduhallis mänginud Richard Panik. Esimesed kolm lasi Andrei Vasilevski vaid kaheksa pealeviskega. Huvitava keerdkäiguna lasti aga venelasel jalga puhata vaid avakolmandiku viimase kuue minuti jagu.

Jon Cooperi hoolealused hakkasid tulema teise kolmandiku 12. minutil. Jonathan Drouini kahest tabamusest ja Anton Stralmani väravast saadi viik kätte. Avakolmandikul oli meeskonna esimese teinud Onrej Palat. Nii tema kui Drouini teine tulid ülekaalust ja need aitasid meeskonna tänavu nende osas 58 väravaga liiga parimaks.

Blackhawks pani ülekaalus kolmest null ja võttis lõpuks põhihooaja sees 19 Tampa külastamise käigus 14. kaotuse. 35 sekundit enne lisaaja lõppu tõmbas kohtumisele joone alla 25-aastane kollanokk Yanni Gourde. Victor Hedman võttis tabamuse juures oma mängu kolmanda söödupunkti.

Nii Vasilevski kui külaliste puuri valvanud Scott Darlingu nimele jäi lõpuks 25 tõrjet.


Kaks söötu kirja saanud Nikita Kutšerov püstitas 22 silmaga klubi ühe kuu rekordi. Pooled neist on tulnud viimase viie mänguga (!) ja üks kohtumine on sel kuul veel minna.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 4 - 2 Florida Panthers (tipphetked)

Kodumeeskond tähistas ilusa võiduga kapteni Brian Gionta karjääri 1000. mängu. Väravatest ühe tegi 38-aastane ründaja ka ise. Külma ja kuuma hoogudega meeskond on uuesti teravaks läinud. Viimasest viiest mängust on kirjas neli võitu.

New York Islanders 1 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

Islandersil oli võidu korral võimalus idakonverentsi viimane playoffide pilet uuesti endale haarata, aga mängust ei tulnud eriti midagi välja. Näiteks kahe kolmandiku järel oli kirjas vaid 15 pealeviset. Lõpuks sai Juuse Saros 24 tõrjega 17 stardi peale hooaja 9. võidu.

Carolina Hurricanes 3 - 4 (LA) Detroit Red Wings (tipphetked)

Algselt detsembris toimuma pidanud kohtumine, mis siis kesiste väljakuolude tõttu ära jäi, lõppes Red Wingsi jaoks kahe päeva jooksul teise lisaajavõiduga ning isegi võiduvärava autor oli sama. Kohtumisele pandi punkt Andreas Athanasiou poolt. Olukorras sai ka kodumeeskonna väravas olnud Eddie Läck sedavõrd tõsiselt vigastada, et tema turgutamisele läks mitu minutit. Õnneks pääses aga rootslane hirmutavast olukorrast terve nahaga.

St. Louis Blues 4 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Blues jättis külalistele vaid 22 pealeviset ja sai oma esimeselt ründekolmikult vägeva esituse. Jaden Schwartz lõpetas 2+1'ga, Vladimir Tarasenko 1+2'ga ja Alexander Steen nelja söödupunktiga. Meeskonnal on nüüd väravate suhtega 42-13 vastasseisus 10-mänguline võiduseeria.

Calgary Flames 4 - 2 Colorado Avalanche (tipphetked)

Mõlemad väravad Sven Andrighettolt saanud Avalanche sattus Sean Monahani karjääri ühe parima õhtu ohvriks. 22-aastane ründaja kordas nelja punktiga (1+3) isiklikku tippmarki. Ülekaalus kolmest kolm pannud Flames vähendas võiduga vahe Vaikse ookeani divisjoni esikolmikuga ühe punkti peale.

Kommentaarid