Põhihooaja mängud jõuavad Stockholmi

Tänavuse hooaja alguses sahistatud võimalus sellest, et NHL-i põhihooaja mängud jõuavad uuesti Euroopasse on nüüd ametliku kinnituse saanud. Liiga ja Mängijate Ühendus teatas, et olemas on kokkulepe mängida järgmisel hooajal kaks matši Rootsis, Stockholmis.

(foto: cbc.ca)
Global Series nime all peetavad mängud toimuvad 10. ja 11. novembril Colorado Avalanche'i ja Ottawa Senatorsi vahel. Mõlema meeskonna kaptenid on just Rootsi viikingid Gabriel Landeskog ja Erik Karlsson. Vähemalt veel hetkeseisuga. Ei ole välistatud, et Landeskogi me uuel hooajal Avalanche'i särgis enam ei näe.

Lisaks Landeskogile mängib hetkel Colorados rootslastest veel ka Carl Söderberg ja alles hiljuti oma NHL-i debüüdi teinud Anton Lindholm. Ottawas on Karlssoni kõrval ka Viktor Stalberg ja Frederik Claesson.

"Meil on NHL-is mängimas rohkem rootslasi, kui eales varem ja oleme ülimalt rõõmsad, et 2017 SAP NHL Global Series annab meile võimaluse mitmete nende mängijate esitlemiseks nende kodumaal," teatas liiga komisaar Gary Bettman. "Põhihooaja mängude rahvusvahelisele areenile naasmine annab meie juubelipidustustele veel ühe tipphetke juurde."

NHL-is on tänavu jääle pääsenud kokku 84 rootslast, mis moodustab kogu mängijate arvust ligikaudu 9%.

Kommentaarid