Streit saabus kiirelt Lightningut kummitama

Kolmapäevase vahetusetehingute tähtpäeva kõige omapärasem diil oli Mark Streiti jõudmine Pittsburgh Penguinsi ridadesse. Alates 2013. aastast Philadelphia Flyersis mänginud kaitsja tegi selleks vahepeatuse Tampa Bay Lightningu juures. Nüüd saabus ta ka kiirelt "endist" klubi kummitama.

(foto: Gene J. Puskar/AP)
Šveitslane tegi reedel Penguinsi 5-2 võidumängus Lightningu vastu otsustava tabamuse, realiseerides Jegveni Malkini ja Sidney Crosby eeltöö.

"Tal on peas kuus silma, ta näeb kõike, see on muljetavaldav," ütles Streit pärast mängu #87 kohta.

Crosby lõpetas mängu kahe söödupunktiga, jõudes liiga punktitabelis Connor McDavidist kolme silma kaugusele. Karjääri 700. mängus osalenud Malkin sai 2+1'ga kirja 74. kolme punktiga esituse.

Venelase tabamused aitasid kodumeeskonna kaotusseisust välja, kui Adam Erne karjääri seitsmendas kohtumises esimese väravani oli jõudnud.

Mäng oli veel viigis ka 2-2 peal, kui Nikita Kutšerov viimase kolmandiku alguses ülekaalu väravaga oma hiljutist superminekut jätkas, aga kõik edasine kuulus Mike Sullivani hoolealustele. Streitil läks ka vaid veidi üle minuti vaja, et Kutšerovile vastata.

"Jõudsime varakult viigini, aga andsime selle siis kohe järgmise vahetuse ajal ära. Nii ei saa teha, olime koguaeg tagaajaja rollis," pahandas Lightningu peatreener Jon Cooper.

Enne lõppu jõudsid väravani ka Justin Schultz ja Tom Kühnhackl.

27 tõrjega lõpetanud Matt Murray jõudis hooaja 24. võiduni ja kordab sellega 1975. aastal Gary Innessi poolt püstitatud klubi kollanokkade rekordit. Oma Lightningu debüüdi teinud Peter Budaj lõpetas õhtu 30 tõrjega.


Penguins on nüüd põhiturniiri käigus kodus võitnud 11 viimasest 12-st omavahelisest vastasseisust.

Teised kohtumised

Carolina Hurricanes 2 - 4 Arizona Coyotes (tipphetked)

Shane Doan tegi 1+2'ga hooaja ühe edukaima esituse ning algselt 2-0 edu ära andnud Coyotes mängis endale viimasel kolmandikul kena võidu välja. Kodust eemal võidutseti uue aasta sees alles neljandat korda. Pealevisetega 34-22 üle olnud Hurricanes on viimasest kümnest üheksa kaotamisega sohu vajunud.

Winnipeg Jets 3 - 0 St. Louis Blues (tipphetked)

Jets sai 29 tõrjet teinud Connor Hellebuycki hooaja neljanda nullimängu toel väga väärtusliku võidu. Viienda mängu järjest kaotanud Bluesiga saadi liigatabelis vahe vaid kolme silma peale ning playoffide kohast jõuti nelja punkti kaugusele. Blake Wheeler oli 2+1'ga osaline kõigis väravates.

Chicago Blackhawks 2 - 1 (KV) New York Islanders (tipphetked)

Viimasest 12-st 11. võitnud Blackhawksi kangelaseks sai Artemi Panarin. Venelasest ründetuus tegi hilise viigivärava ning pani hiljem karistusvisetel võrku otsustava tabamuse. Islanders kaotas Chicagos kuuendat korda järjest.

Calgary Flames 3 - 2 (LA) Detroit Red Wings (tipphetked)

Tomaš Tatari dramaatiline viimaste sekundite värav päästis Red Wingsile lisaaja, aga seal saadi omakorda minut enne lõppu Mikael Backlundi väravast külma dušši osaliseks. Flames on tänavu kaotanud vaid ühe 26-st mängust, kus viimasele kolmandikule eduseisuga mindud. Raskustega alanud hooaeg on meeskonna jaoks viimase kümne jooksul esimene, kui aasta jooksul on õnnestunud kokku panna kaks vähemalt kuuemängulist võiduseeriat.

Anaheim Ducks 5 - 2 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Viimasena puhkenädalat tulnud Ducks pani alates mängu keskpaigast 1-2 kaotusseisust vurri käima. Rickard Rakell lõpetas kahe tabamusega.

Kommentaarid