Superhoogu tõusnud Toews valiti veebruari parimaks

Uuele aastale vaid 18 punktiga vastu tulnud Jonathan Toews on tänaseks jõudnud 46 silma peale. Chicago Blackhawksi kapten on eriti hullus hoos olnud pärast Tähtede mängu ning edukad esinemised on talle karjääri jooksul teist korda toonud liiga kuu parima mängija au. Parimaks uustulnukaks nimetati veebruaris Patrik Laine.

(foto: blackhawkup.com)
Toews jäi veebruaris kümne kohtumise jooksul vaid korra punktideta ning kogus kokku 18 silma (7+11), mis oli mõistagi liiga parim näitaja. Kuu sisse mahtus karjääri neljas kübaratrikk ja teine viie punktiga mäng.


Winnipegist pärit mängumees valiti esimest korda kuu parimaks 2011. aastal ja samuti veebruaris.

Toewsile järgnesid väravatemasin Filip Forsberg ja Washington Capitalsi väravavaht Braden Holtby. Viimase 16 aasta jooksul esimese mängijana viie mängu jooksul kümme väravat teinud rootslane olnuks kindlasti ise kuu parima au väärt, aga jäi oma purtsatusega veidi hilja peale. Kokku tuli temalt kuu jooksul liiga parimad 11 tabamust. Tema 17-st punktist 14 läksid kirja viimase kuue mänguga. Kogu hooaja peale on rootslasel 63 mänguga õnnestunud koguda 49 silma (26+23).

19-mängulise isikliku punktiseeria peal olev Holtby jäi veebruaris normaalajakaotuseta üheksas kohtumises. Võite tuli kaheksa. Ta lasi endale keskmiselt vaid 1.88 väravat ja tõrjus 92.8%-ga. Hooaja numbriteks on vastavalt 1.95 ja 92.9%. Esimese osas on ta liiga liider, teise arvestuses jääb alla vaid Minnesota Wildi Devan Dubnykile (93.2%). Dubnyki järel on Holtby 32-ga teine ka võitude arvestuses. Küll aga jagab Peter Budajga nullimängude arvestuses seitsmega esikohta.

Auston Matthewsi, William Nylanderit ja Matt Murrayt edestanud Laine sai veebruaris 11 kohtumise jooksul vähemalt ühe punkti kirja kaheksa korda. Seejuures olid kuus kohtumist, kaasa arvatud viimased neli, vähemalt kahe punktiga. Sõbrapäeval kerkis ta NHL-i ajaloos esimeseks mängijaks, kes enne 19. sünnipäeva kolm kübaratrikki kirja saanud.


Liiga väravaküttide edetabelis Sidney Crosby järel 31-ga teist kohta jagav soomlane on debüüthooaja jooksul seni 56 mänguga kogunud täpselt sama arvu punkte.

Kommentaarid