Iginla esimesed väravad tõid Kingsile magusa lisaajavõidu

LA-sse kolides suure enesekindluse kaasa võtnud Jarome Iginla on nüüd näidanud, et vanal hobusel on jaksu veel küllaga. 39-aastane ründelegend sai läinud ööl Los Angeles Kingsi eest kirja oma esimesed väravad, aidates meeskonnal lisaajal 3-2 Nashville Predatorsi alistada.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Kolmandat korda Kingsi särgis väljakul olnud Iginla otsustas mängu saatuse 1:26 enne lisaaja lõppu.


"Ta on väravakütt ja on seda olnud pikka aega," tunnistas pärast matši Drew Doughty. "Tema esimene oli üsna lihtne tabamus, aga teine oli suurepärane pealevise. Tal on nii pikka aega olnud uskumatu pealevise ja ta suudab võrku toimetada litreid, mida paljud ei suuda."

Nii Iginla kaks kui Marian Gaboriki tabamused sündisid ülekaalust. Ülekaalu olukorrad lahendati 100%-liselt ära. Gaborik aitas üheksa minutit enne normaalaja lõppu mängu lisaajale viia. Külaliste eest olid täpsed Calle Järnkrok ja Kevin Fiala.

21 tõrjega lõpetanud Jonathan Quick jätkas oma ilusa vigastuse järgse minekuga. Neljast mängust on kirjas kolm võitu ja mitte ühtegi normaalajakaotust. Vaid korra on ta lasknud üle kahe värava.

Predatorsi puuris peatas Pekka Rinne 31 pealeviset. Soomlane oli kõigis kolmes omavahelises põhiturniiri vastasseisus oma meeskonna postide vahel ja ei suutnud ühtegi võitu tuua. Kolme mängu koguskooriks kujunes 10-4.


Vaatamata võidule jätkavad kuningad hetkel playoffidesse mitte viival kohal. Divisjoni viimasest automaatsest kohast on puudu kaheksa punkti ja konverentsi viimane wild-card on ühe punkti kaugusel.

Teised kohtumised

Carolina Hurricanes 4 - 3 New York Rangers (tipphetked)

Kolme ülekaalu väravaga viimaseks perioodiks 3-2 ette läinud Rangers andis edu omakorda ülekaalu tabamustega ära. Sebastian Aho lõpeyas 2+1'ga. Külaliste eest sai kaks kirja Mika Zibanejad. Kodumeeskonna eest sai ühega hakkama ka 21-aastane venelane Valentin Zõkov, kes jõudis debüütmängus oma esimese pealeviskega karjääri esimese väravani

Toronto Maple Leafs 4 - 2 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Leafs jõudis alates jaanuari lõpust alles teist korda järjestikuste võitudeni ning seda suuresti tänu Frederik Andersenile. Taanlasest väravavaht tegi oma 36-st tõrjest 19 viimasel kolmandikul. William Nylander jõudis hooaja üheksanda ülekaalu kolliga kordama klubi kollanokkade rekordit. Ülekaalust tuli ka võiduvärav, mille autoriks Mitch Marner.

Tampa Bay Lightning 4 - 1 Minnesota Wild (tipphetked)

Lightning teenis viimase 14 mängu peale 9. võidu, aga seda päris karmi hinnaga. Kohtumises jäädi ilma koguni kolmest tsentrist. Vigastena lahkusid Tyler Johnson, Vladislav Namestnikov ja Cedric Paquette. 2+1'ga lõpetanud Nikita Kutšerov on viimase kaheksa mänguga pannud 17 silma (9+8) ja võib arvata, et meeskond hakkab aina rohkem temale toetuma.

Chicago Blackhawks 0 - 1Anaheim Ducks (tipphetked)

Külalised said hakkama klassikalise röövimisega, kui Jonathan Bernier noppis 43 tõrjega hooaja teise nullimängu ja ühtlasi karjääri 100. võiduni. Ducks ise jäi 26 pealeviske juurde ja sai võiduvärava Corey Perrylt.


Arizona Coyotes 2 - 3 (LA) Ottawa Senators (tipphetked)

Senaatorid vedas kaotusseisust võiduni kahe väravaga lõpetanud Erik Karlsson. Tema karjääri neljas lisaajavärav tähistab klubi kaitsjate uut rekordit. Rootslasest kaitsetäkul on viimase 14 mänguga kogunenud 17 punkti. Senators on uue aasta sees võõrsil kaotanud vaid viis korda.

Calgary Flames 5 - 0 Montreal Canadiens (tipphetked)

Kahe võiduseeria kohtumises sai suuresti saatuslikuks see, et kuue järjestikuse võiduga matšile saabunud Canadiensil polnud võimalik kasutada gripi küüsi sattunud Carey Price'i. Flames korjas 1+3'ni jõudnud Johnny Gaudreau juhtimisel 8. järjestikuse võidu. Brian Elliott sai 24 tõrjega kirja hooaja esimese nullimängu. Tema viimase aja näitajad on oivalised.


Colorado Avalanche 3 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Avalanche jõudis tänavu alles neljandat korda järjestikuste võitudeni. Tasavägises kohtumises sai otsustavaks Francois Beauchemini viimaste sekundite tabamus. Devilsile tiksus juurde üheksas järjestikune kaotus. Neist enamus on ka normaalajaga tulnud.

Vancouver Canucks 3 - 4 (LA) New York Islanders (tipphetked)

Külalised jäid 20 sekundit enne lõpusireeni normaalajavõidust ilma, ent said lisapunkti siiski kätte. Andrew Ladd, kes pärast Jack Capuano vallandamist olnud meeskonna parim väravakütt, sai järjekordse tabamuse kirja. Tal on viimase 11 mänguga kirjas seitse kolli.

San Jose Sharks 4 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

San Joses alati kehvasti esinev Capitals sai viimase 13 külastuse peale 11. kaotuse. Saatuslikuks osutusid kaks Logan Couture'i ülekaalu väravat. Kolme sööduga lõpetanud Brent Burns kerkis alates 2010. aastat esimeseks kaitsjaks, kellel kirjas järjestikused 70 punktiga hooajad. Viimati sai sellega hakkama Mike Green, kes kandis siis just Capitalsi särki.

Kommentaarid