Neljandat korda Bruinsi maha murdnud Leafs astus suure sammu playoffidele lähemale

Pikalt oli aeg, mil Toronto Maple Leafs suutis harva omavahelistes mängudes Boston Bruinsile vastu hakkata. Ent nüüdne Leafs pole enam see sama. Tänavu kaldusid kõik põhiturniiri matšid sinisärkide poolele ning järjekordse võiduga astus Leafs ka suure sammu playoffidele lähemale.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Eelnevad kolm kohtumist üldskooriga 14-7 võitnud Leafs lõpetas omavahelise põhiturniiri seeria 4-2 võiduga. Seejuures suudeti kõigis kohtumistes üks hetk hoida 4-1 eduseisu. Seekord mängiti see üsna hilja välja, aga siiski.

Tasavägine heitlus oli pärast David Backesi ja Morgan Rielly avakolmandiku väravaid 1-1 viigiga liikumas lisaajale, kui Tyler Bozak ülekaalu tabamusega eelviimase minuti alguses kodus mänginud Leafsile eduseisu tõi. Seda kasvatati veel kahe tühja väravasse tehtud tabamusega, mis tulid William Nylanderilt ja Nazem Kadrilt, enne kui Dominic Moore'i koll lõppskoori vormistas.

"Tegu oli tähtsa kohtumisega, millest vajasime võitu ja oli hea tunne see värav teha," tõdes Bozak pärast mängu. "Minu arvates tegid kõik ründekolmikud head tööd. Me ei teinud head algust, aga kõik hakkas siis laabuma ja mängisime teisel ning kolmandal perioodil hästi."

Personaalse punktiseeria kaheksa mängu peale venitanud Nylanderi väravast jõudis Leafs ka järjekordse uue rekordini, saades tänavu klubi ajaloo jooksul kollanokkadelt kõige rohkem väravaid.


Kaks võidupunkti aitasid Leafsil idakonverentsi viimasel playoffide kohal istudes jälitajate ees kasvatada edu kolme silma peale. Veelgi magusam on aga tõsiasi, et ise jõuti Atlandi divisjoni kolmandast automaatsest kohast, mis kuulub hetkel just Bruinsile, vaid ühe punkti kaugusele. Lisaks on Mike Babcocki meeskonnal ka üks mäng vähem peetud.


Bruins kaotas viimati kuivalt vähemalt neljast mängust koosneva omavahelise põhiturniiri seeria hooajal 1924/25, mil vastased Torontost mängisid veel St. Patricksi nime all.

Teised kohtumised

Detroit Red Wings 1 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Sabres jõudis hooaja jooksul alles neljandat korda järjestikuste võõrsilmängude võitmiseni tänu kahele ülekaalu väravale. Skoori avanud Jack Eichel kerkis viimase 30 aasta jooksul klubi esimeseks mängijaks, kes karjääri alustanud kahe järjestikuse vähemalt 50 silma toonud hooajaga. Kodumeeskond sai 18 oma 35-st pealeviskest viimasel kolmandikul, aga Tomaš Tatari teise perioodi väravale lisa ei tulnud.

Nashville Predators 3 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Predators korjas kahe väravaga lõpetanud Ryan Ellise juhtimisel rutiinse võidu. Külalised said ainsa Pekka Rinnest mööda neli minutit enne lõppu. Peter Laviolette'i meeskond on uuel aastal kodus kaotanud vaid kuus korda. Koiotid on omakorda enda fännide ees paika pandud kuus korda järjest.

Dallas Stars 1 - 0 San Jose Sharks (tipphetked)

Kõvasti kritiseeritud Kari Lehtonen jõudis 20 tõrjega hooaja teise nullimänguni. Stars polnud omavahelises vastasseisus 17 aastat oma puuri puhtana suutnud hoida. Võiduvärava sai enda nimele Curtis McKenzie.

Edmonton Oilers 2 - 0 Los Angeles Kings (tipphetked)

Aastate jooksul omavahelistes mängudes pidevalt kolki saanud Oilers võttis tänavuse kolme mängu peale teise võidu Cam Talboti hooaja seitsmenda nullimänguga. Meeskonna esikinnas on neist kaks kirja saanud kahe viimase mänguga. Connor McDavid jõudis söötudega hooaja 24. vähemalt kahe punktiga mänguni.

Kommentaarid