Teist mängu järjest seitse väravat teinud Oilers loputas Bruinsit

Uue peatreeneriga suurepärases hoos olnud Boston Bruins on vähemalt korraks maha rahustatud. Selle eest hoolitsesid Connor McDavid ja Edmonton Oilers, kes kodupubliku ees 7-4 võidutsesid. Oilers polnud alates 1988. aastast järjestikustes mängudes seitsme väravani jõudnud.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Muljetavaldaval kombel piisas seitsme ära tegemiseks ka vaid kahest perioodist. Viimasel kolmandikul ei tulnud kummagi poolt ühtegi väravat. Oilers oli ka üle poole enda omadest juba avakolmandikul ära teinud, mil kümne minutiga pääseti 3-0 ette ja tuldi puhkama 4-2 eduseisus. Patrick Maroon sai kirja kaks tabamust ning täpsed olid ka Benoit Pouliot ja Anton Slepõšev. Bruinsi poolt panid, nagu tavaks on saanud, vankri veerema David Pastrnak ja Brad Marchand.

Marchand tuli kohtumiselt lõpuks ära 1+2'ga ja seetõttu ei piisanud McDavidil kolmest söödupunktist, et tõusta uuesti liiga punktitabeli ainuliidriks.

Teisel perioodil ühinesid skoorimisega kodumeeskonna poolt Ryan Nugent-Hopkins, Leon Draisaitl ja Milan Lucic. Külalised said ühe vähemusest ja ühe ülekaalust, vastavalt Dominic Moore'ilt ja David Krejcilt. Oilers, kelle väravas tegi Cam Talbot 32 tõrjet, lõpetas matši koguni kolme ülekaalu väravaga.

Bruins alustas Tuukka Raskiga, ent soomlase tööpäev sai vaid 22 minutiga läbi. Viis tükki lendasid temast 17 pealeviskega mööda. Anton Hudobin peatas 19-st vastaste üritusest 17.

"Me ei saa samamoodi jätkata," märkis esituse kohta McDavid, kes jõudis liiga parima 23. mitme punktiga mänguni. "On hea, et loome rünnakul võimalusi, aga andsime täna ka väga palju võimalusi ise ära. Nelja värava laskmine on lubamatu."

Võit aitas Oilersi Vaikse ookeani divisjonis Calgary Flamesist mööda. Kaks tulist rivaali on heitlemas viimase automaatse playoffide koha nimel. Kaugel pole ka divisjoni 2. koht.


Marchand ja McDavid on nüüd mõlemad 79 silma peal ning saavutanud kahepunktilise edu Patrick Kane'i ees. 74 peal istub Sidney Crosby ja temast omakorda kaks vähem on Jevgeni Malkinil.

Teised kohtumised

New York Islanders 2 - 4 Winnipeg Jets (tipphetked)

Jets suutis Bryan Little kahe värava toel lõpetada neljamängulise kaotusteseeria, kuid tundub, et playoffide rong on läinud. Kümme punkti on piletist puudu ning kirjas on ka üks enam peetud mäng. Vähemalt saab aga rõõmustada selle üle, et Little'i väravad tegid meeskonnast tänavu esimese, kellel viis vähemalt 20 väravaga meest.

New Jersey Devils 6 - 2 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Päev varem karikakaitsja lukku pannud Flyers suutis järgmises kohtumises kaotada meeskonnale, kes polnud alates 18. veebruarist võitnud. Devilsile kogunes selle ajaga kümme järjestikust kaotust ja ka väga vähe väravaid. Ühes matšis tehti sama palju väravaid, kui eelneva neljaga kokku. Kaks said kirja nii Taylor Hall kui Adam Henrique. Steve Mason pole huvitaval kombel Devilsi vastu karjääri jooksul võitnud mitte ühtegi oma üheksast stardist.

Washington Capitals 1 - 2 (LA) Nashville Predators (tipphetked)

Pingelise heitluse, kus külalised teise kolmandiku lõpus viigini jõudsid, otsustas Viktor Arvidssoni karjääri esimene lisaajavärav. Peter Laviolette'i meeskond on oma viimasest neljast võidust kolm saanud just lisaajal. Capitals on oma viimasest kuuest kaotanud viis ja soovib nähtavasti playoffideks end Presidentide trofeega kaasnevast taagast vabastada.

Carolina Hurricanes 3 - 1 Minnesota Wild (tipphetked)

Wild on sarnaselt Capitalsiga uimerdama jäänud. Ka Bruce Bourdeau meeskond on viimasest kuuest võitnud vaid ühe. Nüüd jõuti ka hooaja esimese normaalaegadega tulnud kolmemängulise kaotuste jadani.

Columbus Blue Jackets 2 - 1 Florida Panthers (tipphetked)

Panthersil jäi Jonathan Marchessault väravast tulnud eduseis võiduks mängimata. 1+1'ga pööras seisu pea peale Josh Anderson. Meeskond sai kirja uut klubi rekordit tähistava 26. koduvõidu. Sergei Bobrovski, kes on viimasel ajal olnud enamvähem alistamatu, kasvatas personaalse võiduseeria kuue peale.


Ottawa Senators 1 - 2 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Mängu, kus kõik väravad tulid viimasel kolmandikul, otsustas Richard Paniki hiline ülekaalu värav. 33 tõrjet kirja saanud Scott Darling kergitas isikliku võiduseeria viie peale. Wildi ebaõnnestumine andis meeskonnale läänekonverentsi tipus kolmepunktilise edu.

Tampa Bay Lightning 0 - 5 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Pärast Tähtede mängu pausi liiga parimate meeskondade hulgas olnud Lightning toodi karmi laksuga maa peale tagasi. Meeskonnal oli võimalus alates detsembrist jõuda esimest korda playoffide kohale, aga hokijumala vingerpussina läks see positsioon hoopis Leafsile. Frederik Andersen korjas 33 tõrjega hooaja neljanda nullimängu. Oleme nüüd pärast hooaja 1992/93 Jetsi ära näinud esimese meeskonna, kellel kolm vähemalt 50 punktiga kollanokka.

Vancouver Canucks 2 - 4 Dallas Stars (tipphetked)

Külalised suutsid kahe viimase perioodi väravaga mängu enda kasuks pöörata. Viimasel kolmandikul tulid ka koguni 20 meeskonna 36-st pealeviskest. Stars on alates hooajast 2012/13 Vancouveris pannud kokku 7-mängulise punktiseeria, millest kuus on võidud.

Arizona Coyotes 4 - 5 (KV) Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wings teenis viimase 17 mängu peale alles viienda võidu tänu Gustav Nyquisti karistusviskele. Meeskond mängis end kohtumise jooksul korduvalt eduseisu, aga ei suutnud kuidagi normaaalajavõitu vormistada. Viimane viigivärav tuli kaks ja pool minutit enne lõppu Jakob Chychrunilt.

Los Angeles Kings 2 - 0 Buffalo Sabres (tipphetked)

Jonathan Quickilt tuli 26 tõrjega hooaja esimene puhas paber ning Jarome Iginlalt karjääri 99. võiduvärav, Viimase 12 peale kümnenda kaotanud Sabresile jäeti avakolmandikul vaid kaks pealeviset. Naabrid San Josest kindlustasid aga selle, et kuningate võidust ei oleks väga palju kasu.

San Jose Sharks 1 - 4 St. Louis Blues (tipphetked)

Blues sai magusad kaks punkti Vladimir Tarasenko kahe värava toel, mis viimasel kolmandikul seisu kindlustasid. Sellega säilis võitluses läänekonverentsi viimasele playoffide kohale Kingsi ees neljapunktiline edu,

Kommentaarid