Vahetustehingute viimane päev: kas tühjendusmüük Tampas jätkub? Mis saab Fleuryst? Kuhu läheb Iginla karikat jahtima?

Mis on ühist kõigil viimaste aastate Stanley karikavõitjatel? Nad kõik on hooaja sees teinud mängijateturul mõne lükke, mis lõpuks üle finišijoone aidanud. Washington Capitals on Kevin Shattenkirki hankimisega oma sõna öelnud. Mida vastavad konkurendid?

(foto: Bruce Bennett/Getty Images)
Anaheim Ducks - Pardid täiendasid eelmisel nädalal rünnakut, mis produktiivsuselt hetkel liiga tagumise kümne seas. Võimalik, et edurivisse tuleb veelgi täiendusi. Lõbus fakt: Ducks on alates 2008. aastast Toronto Maple Leafsiga teinud 16 tehingut.

Arizona Coyotes - Traditsiooniline tühjendusmüük on alanud ja tänavu suureks küsimuseks see, kas kapten Shane Doan samuti lõpuks paadi hülgab. Enim huvilisi peaks koguma Radim Vrbata, kes läks teisipäevastele mängudele vastu liiga pikima (9 kohtumist) punktiseeriaga.

Doan nüüd öelnud, et ise ta kindlasti klubivahetust ei palu. Vrabata jäi üllatuslikult paigale.

Boston Bruins - Bruins on uue peatreeneri Bruce Cassidy juhendamisel hästi kulgenud ja võimalik, et praegust kooslust ei hakata rikkuma. Kuigi Tuukka Rask vajaks paremat abilist.

Viimasel hetkel täiendati rünnakut Drew Staffordiga, kelle eest anti Jetsile ära tingimustega drafti 6. ringi valik.


Buffalo Sabres - Dan Bylsma meeskonnal on tänavusest hooajast kaasa võtta nii mõndagi positiivset, aga playoffid jäävad suure tõenäosusega ikkagi tuleviku muusikaks. Rendimängijatena on välja pakkuda kaitsjad Cody Franson ja Dmitri Kulikov, samuti kapten Brian Gionta. Leping lõppeb ka varukindal Anders Nilssonil, kes tänavu üsna hästi esinenud.

Gionta on teatanud, et ei soovi lahkuda. Ei lahku ka keegi teine.

Calgary Flames - Flames on karikamängudele naasmise kursil, ent selle nimel ootab veel ees tuline võitlus. Kaitse on hiljuti lisa saanud. Nüüd on rünnaku kord?

Ottawast toodi ära kõrgelt hinnatud, aga tänavu 33 mänguga vaid ühe punkti kogunud Curtis Lazar. Vastassuunas läksid teele drafti 2. ringi valik ja Jyrki Jokipakka, kes teist aastat järjest vahetustehingute viimasel päeval klubi vahetanud. Koos Lazariga tuli ka AHL-i kaitsja Mike Kostka.

Carolina Hurricanes - Carolinas on lood samad, mis Buffalos. Tehtud on samm edasi, aga see pole piisavalt pikk, et playoffidesse jõuda. Eeldatavasti jäädakse müüjateks. Lisa otsitakse 11 drafti valikule, mida juba tänavu suvel omatakse.

Chicago Blackhawks - Blackhawksile meeldib alati askeldada, aga mis on praegusel meeskonnal viga? Mitte midagi. Viimasest kümnest mängust üheksa võitu, kaheksa normaalajaga. Aga kui tekkis võimalus tuua Johnny Oduya tagasi, siis muidugi kasutati see kohe ära. Dallasesse saadeti kunagine drafti avaringi valik Mark McNeill, kes seni NHL-is jääle lastud vaid korra ja drafti 4. ringi valik, mis võib muutuda 3. ringi omaks, kui Blackhawks edeneb konverentsi finaali ja Oduya mängib vähemalt pooltes kohtumistes.

Colorado Avalanche - Juba pikemat aega on Colorados müügiks kõik, kelle nimeks pole Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen ja Tyson Jost. Kas Jarome Iginla läheb kuhugi karikat püüdma? Vanameistrit on hakatud seostama LA-sse kolimisega.

Joe Sakic jättis kõik ässad suvise drafti jaoks.

Columbus Blue Jackets - Jakid pidid pärast head algust ära langema, aga seda pole juhtunud ja ei juhtu ka. See paneb meeskonna huvitavasse olukorda. Müüjate asemel peab ostja olema.

Kyle Quincey saab võimaluse hooaega jätkata. Jackets andis 31-aastase endise Red Wingsi kaitsemehe eest Devilsile ära viis aastat noorema Dalton Prouti, kellele tänavu mänguaega jagunud vaid 15 kohtumises.

Ründesse toodi Dallasest Lauri Korpikoski. Ära tuli anda 21-aastane kaitsemees Dillon Heatherington, kes oli klubi 2013. aasta drafti 2. ringi valik.

Dallas Stars - Hooaja suurim ebaõnnestuja on juba müümisega alustanud. Meeskonnal on tohutult suvel vabaagendiks saavaid mängijad. Teiste seas ka Patrick Sharp. Kas naasmine Chicagosse kõlab liiga ulmeliselt? Oduya on juba raja ette käinud.

Detroit Red Wings - Mootorite linnas oodatakse samuti igasuguste pakkumistega kõnesid. Thomas Vanek on tegemas suurepärast tagasituleku hooaega ja kindlasti on kergem lugeda üle meeskonnad, kes ei ole temast huvitatud, kui need, kellele ta sümpatiseerib.

Edmonton Oilers - Oilers on konkurentsis tagasi, aga....aga midagi on nagu puudu. Selle "millegi" leidmiseks on kasutada ligi viis miljonit vaba palgaruumi.


Florida Panthers - Pantritel on täitamata tervelt 9.5 miljonit. Selgelt oleks abi vaja rünnakule. Ülekaal on liiga üks halvimaid ja selle tõttu on kogu väravatesaak põntsu saanud.

Rünnak on lisajõudu saanud Vaneki näol. Hinnaks 3. ringi valik ja 24-aastane kaitsemees Dylan McIlrath, kes tänavu juba teist korda klubi vahetanud. Endine avaringi valik alustas hooaega Rangersi ridades. 50% Vaneki suvel lõppevast lepingust jääb veel Red Wingsi kanda.


Los Angeles Kings - Kings on endale postide vahele saanud superduo. Aga, mis kasu on neist, kui sa ise skoorida ei suuda. Meeskonna väravate keskmine on vaid kuuest konkurendist parem. Samas peab peamänedžer Dean Lombardi täiendusi hankides olema loominguline, sest vaba palgaruumi on alla miljoni.

Iginla on kohal. Ära anti tingimustega 4. ringi valik. 50% 39-aastase ründaja palgast jääb veel Avalanche'i kanda. Kui mees viimati Darryl Sutteri käe all mängis, siis käidi ära karikafinaalis. Kas ka nüüd?


Minnesota Wild - Wild tegi Martin Hanzali hankimisega oma peamise (ja kalli) käigu ära ja arvatavasti midagi lisaks pole enam tulemas.

Montreal Canadiens - Canadiens on juba enne viimast päeva olnud üsna aktiivne, tuues kaitsesse Nikita Nesterovi, Jordie Benni ja Brandon Davidsoni, kelle eest anti eile ära David Desharnais. Rünnakul jäänud auk täideti Steve Ottiga, kes läks maksma drafti 6. ringi valiku.

Edurivisse toodi ka Dwight King, kelle eest saadeti LA-sse tingimustega 4. ringi valik. Valik muutub 3. ringi omaks, kui 27-aastane ründaja suvel lepingut pikendab.

Tihe tööpäev jätkus Andreas Martinseni hankimisega. 26-aastase ründaja eest anti ära kolm aastat noorem edurivimees Sven Andrigetto, oli alles hiljuti klubi üks põnevamatest noorukitest. Ehk õnnestub Avalanche'i särgis oma potentsiaal avada.

Nashville Predators - Predatorsi peamänedžer David Poile on üks julgemaid ja aktiivsemaid klubi juhte. Kui mõni sobiv diil leitakse, siis läheb see kindlasti läbi. Otsest vajadust ei paista aga satsil olevat.

Viimasel ajal hullumeelselt väravaid teinud meeskond on New Jerseyst P.A. Parenteau näol juurde saanud veel ühe ründerelva. Hinnaks drafti 6. ringi valik.

New Jersey Devils - Ray Shero näitas Taylor Halli hankimisega, et on valmis suurteks käikudeks, kuid pärast suve on ta teinud vaid paar väikest lüket. Kuna playoffidesse pääsemiseks on väiksemat sorti imet vaja, siis arvatavasti jätkatakse tagasihoidlikult.

New York Islanders - Jaroslav Halak on pärast vingeid esitusi AHL-is kogunud endale mitmeid huvilisi ja selle läbi võib Islanders osaleda mõnes huvitavas tehingus.

Seni Cam Talbotit kõvast kasutanud Oilers üritab väidetavalt kogenud slovakki endale varumeheks tuua.

New York Rangers - Rangers lasi Shattenkirkil nina eest minema lipsata ning võttis varukäiguna Detroidist Brendan Smithi. Ära tuli anda tänavuse drafti 3. ringi valik ja järgmise aasta drafti 2. ringi oma.

Ottawa Senators - Kanada pealinnas on pärast Alex Burrowsi hankimist ostlemine jätkunud. Drafti 3. ringi valiku eest toodi Carolinast ära Victor Stalberg. Peamänedžer Pierre Dorion on klubi omanikku Eugene Melnyki avalikult lisavahendite eest tänanud ja kui boss järsku nii heldeks muutunud, siis miks mitte seda täiel määral ära kasutada?

Philadelphia Flyers - Flyers on jäänud hooaja teises pooles kahvatuks ja eriti halvaks uudiseks see, et palgafondist pole absoluutselt midagi juurde näpistada.

Aega löödi surnuks Pierre-Edouard Bellemare'i ja Michal Neuvirthi lepingu pikendamisega. Mõlemast oli saamas vabaagent. Esimene sai kahe aasta peale 2.9 miljonit, teine viis miljonit.

Pittsburgh Penguins - Pittsburghis on kõik silmad Marc-Andre Fleury peal. Kas endine esikinnas lahkub või mitte? Viimased märgid on, et justkui pigem lahkub. See võiks karikakaitsjale avada korraliku portsu palgafondist ning küll kaval rebane Jim Rutherford taaskord midagi välja võlub. Telefoni arvetest igatahes seal kandis ei hoolita.


Fleury jääb nähtavasti siiski paigale. Küll aga toodi Torontost kaitsesse Frank Corrado. Vastu läksid Eric Fehr, Steven Oleksy ja drafti 4. ringi valik.

Streit kupatati Tampast kiirelt Pittsburghi edasi. Seda järgmise aasta drafti 4. ringi valiku vastu.

St. Louis Blues - Shattenkirkist ilma jäämisega on kaitsesse justkui auk tekkinud. Samas on peamänedžer Doug Armstrong vihjanud tulevikule keskendumisele.

San Jose Sharks - Mullusel läänekonverentsi parimal tundub kõik tip-top olevat, aga väikest nokitsemist võib vast oodata. Enne eilset mängu toodi 2014. aasta drafti avaringi valiku Nikolai Goldobini ja tingimustega drafti 4. ringi valiku eest Vancouverist ära Jannik Hansen. Kui karikas San Josesse rändab, siis saab Canucks lausa avaringi valiku.

Tampa Bay Lightning - Ben Bishopi ja Brian Boyle'i ära andmisega oleks Tampas nagu valge lipp lehvimas, kuid playoffid on ju ometi veel täitsa lähedal.

Steve Yzerman vabanes Valtteri Filppula lepingust. 32-aastane soomlane polnud nõus koos Boyle'iga Torontosse minema, aga Philadelphia talle siiski sobis. Vaevatasuna läheb Phillysse ka drafti 4. ringi valik ning tingimustega 7. ringi valik. Vastu tuleb Mark Streit, kelle leping suvel läbi saab.

Toronto Maple Leafs - Boyle'i hankimine näitas, et Leafs on tõepoolest oma plaanidest kõvasti ees. Noor punt sai juurde 32-aastase vuntsi, kes alates hooajast 2010/11 mänginud kaasa kõige rohkem Stanley karika playoffide mänge (100). Tõenäoliselt tiksub neid tänavu veel juurde. Tõenäosust suurendaks veel mõni klubi poolne täiendus.

Vancouver Canucks - Canucks tundub olevat nüüd lõplikult rongist maha jäänud ja see peaks täna tooma mitmeid tehinguid. Vaid 14 mängijal on kehtiv leping ka järgmiseks hooajaks. Põnevaim rendikaup on kindlasti Ryan Miller.

Liigub info, et Millerit siiski kaubaks ei tehta.

End on täiendatud Joseph Cramarossaga, kes eile Ducksi poolt waive'iti. 24-aastane ründaja on tänavu täitsa korralikuks NHL-i meheks sirgunud. 49 matšiga on kirjas kümme silma (4+6).

Vegas Golden Knights - Jah, kas veel liigas mitte mängiv uustulnuk saab täna tegutseda. Ära maksti viimane osa liigaga ühinemise eest ette nähtud summast ja see andis loa lüüa kaasa mängijateturul. Peamänedžer George McPhee on maininud, et teiste meeskondadega on juba paar nädalat räägitud. Küll aga ei saa Vegas hankida endale ühtegi aktiivset mängijat.


Washington Capitals - Capitalsi peamänedžer Brian MacLellan ütles Shattenkirki kohta, et ta oli ainus saadaval olnud mängija, kes satsi paremaks teeb. Sellega võib vist askeldamisele joone alla tõmmata.

Winnipeg Jets - Jets on Patrik Laine sõnul playoffide meeskond ja klubil on täitsa korralikult vaba palgaruumi (üle 5.6 miljoni). Nüüd on peamänedžeri Jim Cheveldayoffi aeg särada.

Kommentaarid