Bobrovski jättis vastased kolmandat mängu järjest kuivale

2013 aastal NHL-i parimaks väravahiks valitud Sergei Bobrovski on ka tänavu võtnud endale kindla sihi, et Vezina trofeele kirjutataks taas tema nimi. Columbus Blue Jackestsi väravavaht on nüüd viimase viie märtsi päevaga kogunud endale koguni kolm nullimängu, neist kaks New Jersey Devilsi vastu.

(foto: espn.com)
Viimati õnnestus Bobrovski alistamine 28. veebruaril Canadiensi Alex Galchenyukil, kes virutas ühe lisaajale läinud mängus tema seljataha.

Devils tegi Blue Jacketsi väravale 33 pealeviset, kuid siiski tuli neil vastu võtta 0-2 kaotus, mis on nende järjestikune kaheksas. Blue Jackets on pärast veebruaris peetud viiepäevalist kohustuslikku mängupausi võitnud viis ning kaotanud kaks.

Blue Jacketsi peatreener John Tortorella tunnistas pärast mängu, et tajus oma meestes väsimust, kuid oli rahul, et kusagilt leiti energia võiduka lõpuni tulla.

Mängukangelase Bobrovski jaoks oli see nüüd kuues nullimäng sel hooajal, mis on ka tema karjääri parim tulemus. Eelnevalt õnnestus tal saada kirja viis nullimängu 2013/2014 hooajal.


Enim järjestikuseid nullimänge on moodsa aja NHL-i mängudes kirja saanud Brian Boucher, kel õnnestus neid Phoenix Coyotesi eest mängides saada koguni viis.

Teised kohtumised

Florida Panthers 2 - 5 New York Rangers (tipphetked)

Pidupäev oli ka Rangersi puurilukul Henrik Lundqvistil, kes tegi 43 tõrjet ning teenis sellega oma hooaja 30-nda võidu. Selle võiduga kuulub ta nüüd NHL TOP 10-sse 404 karjääri võiduga. Lundqvist on nüüd ainus NHL-i väravavaht, kes on kogunud 30 võitu 11 hooajal kaheteistkümnest, mis ta on NHL-is veetnud. Teisel kolmandikul õnnestus Panthersi eest oma esimene värav teha Thomas Vanekil.

Buffalo Sabres 3 - 6 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Sabresil õnnestus kuni teise kolmandiku keskpaigani mäng kontrolli all hoida, kuid pärast seda lasti endale neli järjestikust väravat visata. Kaksteist mängu väravata jäänud Claude Giroux sai enda nimele võiduvärava. Sabresi Jack Eichel kogus endale sajanda NHL-i karjääripunkti, viskas kaks väravat ning tegi ühe väravasöödu, mis pikendas tema punktiseeria üheteistkümne mänguni.

Toronto Maple Leafs 3 - 2 Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wingsi ebalev hooaeg sai Torontos jätku ning nad on nüüd playoff kohast, kust pole 25 hooaega puudutud 12-ne punkti kaotusel. Maple Leafsi nooruk Mitch Marner püsib jätkuvalt uustulnukate söötude tabeli tipus, kuhu lisandus täna veel kaks söötu, temale järgneb William Nylander, kes aitas täna kaaslasi ühe sööduga.

Minnesota Wild 1 - 2 St. Louis Blues (tipphetked)

Bluesi uus peatreener Mike Yeo oli õnnest tulvil, kui tal õnnestus oma eelmist meeskonda suurepärase kaitsemänguga võita. Bluesi väravavaht Jake Allen polnud lasknud endale väravat visata 159 minutit ning ka täna jäi vaid 10.5 sekundit puudu, et oma nime taha puhas leht saada.

Colorado Avalanche 3 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Avalanche jäi esimese kolmandiku alguses Justin Faulki väravast kaotusesse. Teise kolmandiku lõpus õnnestus Avalance'il ree peale tagasi jõuda, kui 46 sekundi jooksul õnnestus skoorida nii Gabriel Landeskogil kui ka Tyson Barrie'il. Enne seda polnud Landeskog väravani jõudnud 98 minuti jooksul.

Edmonton Oilers 1 - 4 New York Islanders (tipphetked)

Enne tänast mängu polnud Islanders Edmontonist võitu võtnud pea 14 aastat. Islandersi väravaskoori avas Joshua Ho-Sang, kelle jaoks oli see ka karjääri esimene NHL-i värav. 21- aastasele kanadalasele oli see neljas NHL-i mäng. Oilersi Leon Draisaitl on jätkuvalt vaid nelja punkti kaugusel Marco Sturmist, et tema saaks suurim hooaja punktisaagiga sakslane.

Anaheim Ducks 4 - 3 (KV) Nashville Predators (tipphetked)

Ducks võttis karistusvisete seeriast oma võidu, kui ainuke mees, kellel õnnestus litter sisse visata oli Patrick Eaves. Eaves on Ducksi jaoks olnud suurepärases hoos ning on võtnud viimasest kolmest mängust neli punkti. Rootslased Rickard Rakell Ducksist ning Filip Forsberg Predatorist juhivad oma riigi esindajate väravatabelit, mõlemal on kirjas 27.

Vancouver Canucks 1 - 2 (LA) Montreal Canadiens (tipphetked)

Kanada derbi kujunes Canucksile väljakutseks kui tuli võtta vastu lisaajakaotus. Canadiens on nüüd uue peatreeneri Claude Julieniga võitnud seitse ning kaotanud kaks, sealhulgas on neli võitu tulnud just lisaajaväravatest. Oma esimese värava 39 mängu jooksul sai kirja Canadiensi Torrey Mitchell.

Kommentaarid