Blue Jackets haaras playoffide pileti kahe karistusviske toel tulnud võiduga

Käimasolev hooaeg on olnud nii mõneski mõttes Columbus Blue Jacketsi hooaeg ja nüüd on meeskond ka liigas teisena kindlustanud koha playoffides. John Tortorella meeskond tegi selle ära üsna omapärasel kombel, võites kohtumise New Jersey Devilsi vastu kahe karistusviske toel.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Lukaš Sedlak ja Brandon Dubinsky olid õnneliku käega mehed, kes suutsid Cory Schneideri karistusviskel üle mängida. Seejuures läks esimene tabamus kirja ka vähemuse väravana. Tegu on liiga ajaloos alles kolmanda korraga, mil üks meeskond ühes kohtumises kaks karistusviset realiseerinud. 1982. aastal tegi seda Vancouver Canucks ning 2009. aastal San Jose Sharks.

Võõrsil mänginud jakkidele tuli veel ka Boone Jenneri sulest teine vähemuse värav. 23-aastane ründaja lõpetas kohtumise kahe tabamusega. Kaks vähemuse väravat ühes kohtumises on ka klubi rekordi kordus.

Devilsi ainus sündis avakolmandiku keskel Adam Henrique'i sulest ja ülekaalust.  Ühega piirduti vaatamata 36 pealeviskele. Endale lubati 27 üritust.

"Minu jaoks on see teekonna algus," ütles Tortorella pärast mängu. "Aasta jooksul tehtud kõva töö, suure arvu mängude läbimängimine annab sulle võimaluse alustada oma soovitud teekonda."

Jackets läheb klubi ajaloo jooksul karikamängudele alles kolmandat korda. Viimati oldi eliidi seas 2014. aastal ja siis võideti Pittsburgh Penguinsi ehmatamise käigus ka oma esimesed kaks kohtumist. Nüüd minnakse kindlasti esimese seeriavõidu järele. Põhiturniirilt on kaasas esimene 100 punktiga hooaeg.


Viimase 13 mängu peale 12. kaotuse saanud Devils seisis ühe karistusviskega silmitsi ka oma eelmises kohtumises. Kolm karistusviset kahe kohtumise jooksul juhtus liigas viimati aastal 1934.

Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 4 - 0 Florida Panthers (tipphetked)

Marc-Andre Fleurylt tuli 21 tõrjega hooaja esimene nullimäng ja Sidney Crosbylt karjääri kümnes kübaratrikk. Kui Mario Lemieux jääb mitmetes edetabelites tema jaoks püüdmatuks, siis naturaalsete kübaratrikkide arvestuses võib esikohast täitsa unistada. Kolm tabamust aitasid ta ka karjääri jooksul teist korda 40 väravani.



Winnipeg Jets 5 - 4 Minnesota Wild (tipphetked)

Jets oli piinlikult ära andmas 4-0 edu, aga noor kaitsemees Josh Morrisey ei tahtnud punastades koju minna. Just tema värav säilitas Jetsile õhkõrnad playoffide lootused. Chris Stewartilt kaks väravat saanud Wild kaotas viienda matši järjest. Tegu Bruce Boudreau treenerikarjääri jooksul esimese korraga, mil tema meeskond viis korda järjest normaalajaga tappa saanud.

Chicago Blackhawks 6 - 3 Colorado Avalanche (tipphetked)

Avalanche'il jäi 2017. aasta 9. võit 34 sekundi taha. Just nii vähese ajaga tegi kodumeeskond viimase kolmandiku keskel 1-3 kaotusseisust kolm väravat. Blackhawks võitis 25. järjestikuse matši, kus nii Patrick Kane kui Jonathan Toews värava kirja saanud. Kapten pani seekord isegi kaks. Samaga sai külaliste poolelt hakkama Mihhail Grigorenko. Scott Darling pikendas 22 tõrjega personaalse võiduseeria kuue peale.


Philadelphia Flyers 4 - 3 (LA) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Kodumeeskonnal läks ootamatult 2-0 edu käest, aga kahekordne pealevisete ülekaal (44-22) suudeti siiski võiduks mängida. Kollanokk Travis Konecny aitas viimase minuti väravaga lisaajale ja seal hoolitses asja eest edasi Brayden Schenn.

Montreal Canadiens 4 - 1 Ottawa Senators (tipphetked)

Canadiens ei lasknud end viimasest 15-st võõrsilmängust 11 võitnud meeskonnal hirmutada ja jätkas omavahelises vastasseisus domineerimist. Eriti hästi on lood olnud kodujääl, kus viimase 16 kohtumise jooksul võidetud kümme ja normaalajaga kaotatud ainult kolm korda.

Calgary Flames 5 - 2 Los Angeles Kings (tipphetked)

Hirmkõvas hoos Flames aitas Brian Elliotti klubi väravavahtide rekordi korduseni. Varasemalt oli vaid legendaarne Mike Vernon klubi värvides 11 võitu järjest haaranud ja seda karikavõiduga lõppenud hooajal 1988/89. Teisel pool väljakut olid hoos Johnny Gaudreau ja Sean Monahan, kes mõlemad lõpetasid 1+2'ga. Viimasest neljast kolmanda kaotanud Kings jääb playoffides kuue punkti kaugusele.

Kommentaarid