Riley Sheahan istub ajaloolise väravapõua peal

Detroit Red Wings on tegemas hooaega, mis klubi jaoks ligi kolme kümnendi halvim ja meeskonna ebaedu võtab hästi kokku üks tõik. Nimelt pole Riley Sheahan tänavu jõudnud mitte ühegi väravani ning oma põuaga on ta negatiivset ajalugu tegemas.

(foto: Christian Petersen/Getty Images)
Mullu 14 tabamusega lõpetanud ründaja viimase värava leidmiseks on vaja minna tagasi eelmise aasta aprilli, kui ta põhiturniiri viimases mängus täpne oli. Tänavu pole temalt tulnud 63 mänguga mitte ühtegi kolli!

Ei saa ka öelda, et võimalusi pole olnud. Meeskonna viimases mängus Boston Bruinsiga pani ta väravale kolm üritust ja on kogu hooajaga saanud pealeviskeid kirja 86. Selle numbriga ongi ta liiga negatiivse rekordi püstitanud. Eelnev rekord kuulus 84 üritusega Craig Adamsile, kes hooajal 2009/10 Pittsburgh Penguinsi särki kandes värava ees kuidagi õnne ei suutnud leida.

Omamoodi legendaarseks kujunenud põud on muu hulgas saanud ka oma Twitteri konto.


Varasemalt on Scott Gomez üle ühe kalendriaasta rohkem kui 100 pealeviskega väravata olnud, aga tema põud kestis "vaid" 53 kohtumist ja oli kahe hooaja peale ära jaotatud.

Väärib ka märkimist, et Sheahani pealevisete edukus oli enne tänavust üle kümne protsendi. Lihtne matemaatika ütleb, et tänaseks peaks tal vähemalt kuus tabamust kirjas olema, ent need siiski ei taha tulla.

25-aastasel mängumehel on uus võimalus väravavõrk leida täna, mil Red Wings võõrustab Chicago Blackhawksi.

Kommentaarid