Hedman tõi Lightningule elutähtsa võidu

Tampa Bay Lightning on visalt jätkamas võitlust playoffide koha nimel. Jon Cooperi meeskond sai Carolina Hurricanesi vastu hakkama ühe hooaja halvima esitusega, kuid Victor Hedman tõi viimase kahe hooaja idakonverentsi finalistile ikkagi 4-3 võidu.

(foto: tsn.ca)
Hedman avas 8. mänguminutil ülekaalu väravaga mänguskoori ning pani ka skoorimisele punkti, kui lisaaja avaminutil sihile jõudis. Lightning lõpetas mängu vaid 16 pealeviskega. Hurricanes sai ainuüksi esimese 20 minutiga kirja 18 üritust. Lõpuks oli külaliste ülekaal 31-16.

"Arvan, et loid on isegi vähe öeldud, eriti avakolmandiku kohta," ütles Hedman pärast mängu. "Vahest kaotad mänge, mida enda arust väärid võita ja tänane oli selline, kus ma arvatavasti oleks leppinud kaotusega."

Kodumeeskond tegi pärast Noah Hanifini ja Derek Ryani tabamusi viimasel kolmandikul oma kolme pealeviskega kaks väravat. Tyler Johnson viigistas ning Nikita Kutšerov viis meeskonna vähem kui viis minutit enne lõppu isegi ette.

Teist mängu järjest Jeff Skinnerita olnud Hurricanes ei andnud aga kergelt alla. Meeskond lõpetas perioodi väga hästi ja sai omakorda ise viigi veel kätte. Jay McClementi nimele läks vähemuse värav.

Lisaajal oli Hedmani värav ainus raami läinud pealevise.

Nii Kutšerov kui Johnson lõpetasid matši 1+2'ga. Venelane on pärast Vincent Lecavalier'd ja aastat 2007 esimene meeskonna mängija, kes nelja kohtumisega 12 silma kogunud. Seejuures olid tema eelnevad 12 tulnud 14 mänguga.


Lightning on viimasest kümnest mängust kaotanud vaid kolm ja neist ainult ühe normaalajaga. Playoffidest on jõutud kolme punkti kaugusele. Hurricanes on viimasest üheksast kaotanud kaheksa ja sellega on unistused purunenud.

Õhtu teises mängus alistas Chicago Blackhawks kodus 4-1 Pittsburgh Penguinsi. 36 tõrjega lõpetanud Scott Darling oli tõeline mängukangelane, kuid enim räägitakse ikka ja jälle Patrick Kane'ist. Filip Forsberg on viimase paari nädala jooksul olnud liiga teravaim ründaja, kuid ka #88 on vaikselt vägevad numbrid kokku pannud. Hiline tühja väravasse tehtud tabamus aitas ta viimase kolme mängu jooksul teise kübaratrikini.


Kokku on Blackhawksil nüüd viimase nelja mängu peale kirjas kolm kübarat ja sellega sai viimati hakkama hooaja 2009/10 Washington Capitals.

Kohtumises said väravad kirja ka Scott Wilson ja Richard Panik. Marc-Andre Fleury lõpetas mängu 25 tõrjega.


Tegu on viienda järjestikuse võiduga, mis Blackhawks omavahelistest kohtumistest saanud. Viimati omati vastasseisus sedavõrd pikka võiduseeriat aastatel 1989-91.

Kommentaarid