Suurepärase tagasituleku teinud Jets pidi Wildi vastu ikkagi kaotusega leppima

Playoffidest unistav Winnipeg Jets sai teisipäeval väga valusa tagasilöögi, kui puhkenädalalt naastes ei õnnestunud vaatamata viie värava tegemisele võitu korjata. Kodus roniti Minnesota Wildi vastu 1-4 august välja, aga vaid selleks, et lõpuminutite väravast kaotada.

(foto: Trevor Hagan/The Canadian Press)
Jets tegi kohtumisele perfektse alguse, kui Patrik Laine oma hooaja 31. tabamusega liiga väravaküttide edetabeli 2. kohta jagama tõusis, kuid kiirelt läksid asjad käest. Avaminuti tabamusele vastas 120 sekundit hiljem Mikael Granlund ning pärast Travis Graovaci ja Erik Haula väravaid võtsid külalised esimesele puhkepausile korraliku eduseisu.

Bruce Boudreau meeskond kasvatas teisel kolmandikul edu veelgi, kui Marco Scandella uue klubi eest esimesed punktid kirja saanud Martin Hanzalile teise söödupunkti korraldas. Kodumeeskonna tagasituleku üritus näis lootusetu, sest Adam Lowry tabamusele vastas koheselt Ryan White. Ent huvitavaks siiski veel läks.

Jets oli viimasel perioodil pealevisetega üle 15-7 ning selle keskel tehtud kahe väravaga saadi mäng viiki. Joel Armia ja Mark Scheifele skoorisid pärast seda, kui Mathieu Perreault oli ühega teise kolmandiku viimastel minutitel hakkama saanud.

Näis, et nüüd saab vaid Jets selle kohtumise võita, kuna kogu hoog oli nendega, aga kohtumine lõppes MTS Centeri publiku jaoks külma duššiga. Wild jäi mängu lõpuminutiteks karistust surmama, sellega tuldi edukalt toime ja just sel hetkel, mil kaks minutit täis said, pääses Jason Zucker valla ja külaliste kuues oli olemas.

"Iga mäng on praegu ülitähtis, viimase kahe minutiga kaotamine on väga karm," ütles pärast mängu 1+2'ga lõpetanud Scheifele.

1+2 said kirja ka Perreault ja Granlund. Värava kõrvale ühe söödupunkti haaranud Laine on nüüd liikumas täpselt punkt per mäng tempos.

Teist õhtut järjest mänginud Wild lõpetas kohtumise Devan Dubnykiga, kui Darcy Kuemper oli 52 minutiga viis tükki lasknud. Meeskond polnud tänavu varem kordagi puurilukku vahetanud.


Wild oli teist kohtumist järjest Zach Parise ja Jason Pominvillita, kes mõlemad on saanud mumpsi diagnoosi.

Teised kohtumised

Boston Bruins 4 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Bruins kasvatas murevabalt omavahelistes kohtumistes võiduseeria üheksa mängu peale. 22 tõrjet teinud Tuukka Rask jõudis neljandat hooaega järjest vähemalt 30 võiduni. Sama palju on meeskonna särgis varem suutnud vaid Tim Thomas.

Buffalo Sabres 4 - 5 (LA) Nashville Predators (tipphetked)

Kodumeeskonnal jäi kaks kaheväravalist eduseisu võiduks mängimata. Filip Forsberg jätkas lammutamist, saades kirja 2+1. Tabamusteks olid nii 4-4 viigivärav kui lisaaja võiduvärav. Ta on pärast Pavel Bured ja aastat 2001 esimene mängija, kes viie kohtumise jooksul kümme väravat teinud.

New York Rangers 1 - 4 Washington Capitals (tipphetked)

2+1'ga lõpetanud Marcus Johansson kindlustas Barry Trotzile treenerikarjääri 700. võidu. Neist 143 on tulnud Capitalsi juures. Braden Holtby pikendas isikliku punktiseeria 19 mängu peale.


Philadelphia Flyers 4 - 0 Colorado Avalanche (tipphetked)

Vahepeal tugevalt pingile naelutatud Steve Mason võttis oma viimase nelja stardi peale teise nullimängu. Selleks oli vaja teha 33 tõrjet. Wayne Simmonds lõpetas kahe väravaga. Esimese kümne minutiga sai tegelikult kübar ära tehtud, kuid pärast mütsisadu anti tabamus siiski Jakub Voracekile.

Florida Panthers 3 - 2 (KV) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Panthers mängis maha avakolmandiku 2-0 eduseisu, aga vaid selleks, et Aleksander Barkov saaks karistusvisetel särada. Lisaks temale oli seal täpne ka Jonathan Huberdeau.


Montreal Canadiens 1 - 0 (LA) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Alex Galchenyuk kerkis teist õhtut järjest lisaajal Canadiensi kangelaseks. Carey Price teenis 26 tõrjega hooaja kolmanda puhta paberi. Esmakordselt klubi ajaloos on meeskond põhiturniiril võitnud järjest kolm mängu, mis lisaajaga lõppenud. Veebruaris jäädigi ilma ühegi normaalajavõiduta ja nii esimest korda alates aastast 1940.

St. Louis Blues 1 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilers pööras edukalt ümber avakolmandiku kaotusseisu. Mike Yeoga esimesest kaheksast mängust seitse võitnud Blues on nüüd kaotanud neli jutti.

Dallas Stars 3 - 2 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Kodumeeskond roomas viimasel kolmandikul välja 0-2 kaotusseisust. Karikakaitsja kaotas tänavu esimest korda mängu, kus viimasele perioodile eduseisuga mindi. Viimasest neljast kolm võitnud Stars üritab veel playoffide bussi peale jõuda, aga see saab olema väga keeruline.

Calgary Flames  2- 1 (LA) Los Angeles Kings (tipphetked)

Kingsi ees ühte läänekonverentsi viimast playoffide piletit hoidev Flames sai väga tähtsa võidu T.J. Brodie väravast. Ilusti õnnestus tähistada karjääri 400. mängu. Ben Bishopi debüüt uues meeskonnas lõppes 29 tõrjega. Kings kaotas 3 vs 3 lisaaja 27 kohtumise jooksul alles viiendat korda.

Vancouver Canucks 2 - 3 (LA) Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wings andis Frans Nielseni väravatest tulnud 2-0 edu ära, kuid võidutses siiski tänu Justin Abdelkaderi väravale. Meeskond on uuel aastal võõrsil esimest korda jõudnud järjestikuste võitudeni. Canucks on viimase 15 mängu jooksul võidurõõmu tunda saanud vaid neli korda ja playoffide rong on sellega läinud.

San Jose Sharks 3 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Pealevisetega 37-21 üle olnud Sharks tõi Peter DeBoerile treenerikarjääri 300. võidu. Seda pärast Auston Matthewsi väravast tulnud kaotusseisu. Mulluse drafti avavalikul on mõned veel puudu klubi kollanokkade rekordist.

Kommentaarid