Patrik Eliaš lõpetas ametlikult karjääri

Kaks nädalat enne 41. sünnipäeva on Patrik Eliaš teatanud, et tema mängijakarjäär on lõppenud. Legendaarne Tšehhi ründaja jättis juba praktiliselt kogu eelmise hooaja vigastuste tõttu vahele, aga ametlik teadaanne lõpetamisest tuli alles nüüd.

(foto: nj.com)
Kogu karjääri New Jersey Devilsis veetnud ja kaks korda Stanley karika võitnud mees lahkub areenilt mitmete klubi rekorditega. 1025 punktiga on ta Devilsi läbi aegade resultatiivseim mängija, samuti pole mitte kellelgi tema 408-st väravast punases särgis rohkem tulnud.

"Pärast 18 hooaega teatan rahulolevalt, et lõpetan NHL-i karjääri, olles oma viimase mängu teinud New Jersey Devilsi koosseisus," sõnas Eliaš, kellel jäi liigas kirja 1240 põhihooaja matši.

"Viimaste kuude jooksul olen kaalunud otsust nii füüsiliselt kui vaimselt. Võin rõõmuga öelda, et see annab mulle ja mu perekonnale südamerahu."


Ühtlasi on Devils avalikustanud, et külmutab järgmisel hooajal Eliaši numbri 26. Temast saab Martin Brodeuri, Scott Stevensi, Scott Niedermayeri ja Ken Daneyko järel klubi viies mängija, keda selle auga kostitatud.

Vancouveri olümpial meeskonna kaptenina mänginud Eliaš jõudis koondise särgis kolme pronksini. Kaks tulid tulid MM-il ja üks 2006. aasta OM-ilt.

Kommentaarid