Penguins mängis 0-3 kaotusseisu võiduks

Tänavu mitmete vägevate tagasitulekutega hakkama saanud Pittsburgh Penguins sai pühapäeval veel ühe linnukese kirja. Kodus jäädi Buffalo Sabresi vastu üllatuslikult avakolmandikuga 0-3 kaotusseisu, ent kohtumine lõpetati 4-3 võitjatena.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Mike Sullivani meeskonna vedasid võidule vahetusest sekkunud Marc-Andre Fleury ning noorukid Jake Guentzel ja Conor Sheary.

Sel hooajal pikalt klubivahetuse kuulujuttudes figureerinud Fleury tegi 40 minutiga 28 tõrjet, jättes oma seljataguse puhtaks. Tänavu tema asemel meeskonna esikindaks kerkinud Matt Murray lasi 21 pealeviskega kolm tükki.

"Olen mitmeid kordi näinud seda meeskonda seda tegemas," ütles Fleury tagasituleku kohta. "Üritasin lihtsalt meeskonda mängus hoida ja olin kindel, et teeme comebacki."

Penguins hakkas tulema teise kolmandiku 8. minutil, kui 1+2'ga lõpetanud Justin Schultz hooaja 11. tabamusega hakkama sai. Järgnes Jevgeni Malkini ülekaalu koll ning pärast vahepealset rahunemist jõuti neli minutit enne lõppu viigini. Guentzel oli tänavu 8. korda täpne. Kulus vähem kui minut, mil eelmises kohtumises vigastuspausilt naasnud Sheary enda aasta 18. asja ära otsustas.

"Mängisime avakolmandikul agressiivselt, aga siis jäime liiga rahulikuks ning lasime neil teisel ja kolmandal perioodil domineerida," tõdes külaliste viimase teinud Jack Eichel pärast matši. "Viimasel ajal on kõik meie mängud sellised olnud. Miski pole muutunud ja mängisime järjekordse edu maha."

Eichelist sai läbi aegade kümnes ameeriklane, kes enne 21. sünnipäeva 40 väravani jõudnud. Viimati sai sellega kaheksa aastat tagasi hakkama Patrick Kane. Lisaks liitus ta klubi vägagi nimeka seltskonnaga, kus nii Kuulsuste Halli liikmeid kui niisama 1000 punktiga mehi.


Lisaks Eichelile, kes karjääri pikima 10-mängulise punktiseeria peal, said viimase seitsme mängu peale kuuenda kaotanud Sabresi eest väravad kirja ka Ryan O'Reilly ja Brian Gionta, kes realiseeris ülekaalu võimaluse.


Kui tavaliselt saab vägevate tagasitulekute puhul kirjutada, kuidas mõni meeskond samaga kunagi ammu hakkama sai, siis Penguinsi puhul see nii pole. Viimati kustutati kolmeväravaline kaotusseis ja võideti normaalajaga läinud aasta aprillis Ottawa Senatorsi vastu.

Teised kohtumised

Calgary Flames 5 - 2 New York Islanders (tipphetked)

Seitsmenda mängu järjest võitnud Flames on kindla sammuga liikumas playoffide poole. Viiest väravast neli tulid ära avakolmandiku viimase viie minutiga. Hea minek on Glen Gulutzani meeskonna tõstnud isegi Vaikse ookeani divisjoni automaatse playoffide pileti konkurentsi.

New Jersey Devils 0 - 2 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

20 tõrjet teinud Sergei Bobrovski sai kirja teise järjestikuse nullimängu ning jakid liikusid kahe teise kolmandiku kahe värava toel järjekordse võiduni. Venelasest puurilukk püsititas hooaja 34. võiduga ka uue klubi rekordi.

Minnesota Wild 3 - 1 San Jose Sharks (tipphetked)

Wild sai Zach Parise ja Jason Pominville'i mumpsist tagasi ning võttis üsna rutiinse võidu. Vastastele jäeti vaid 21 pealeviset. Eric Staal lõpetas õhtu kahe tabamusega. Kaks punkti aitasid meeskonna ka tagasi läänekonverentsi tippu.

Colorado Avalanche 0 - 3 St. Louis Blues (tipphetked)

Blues lõpetas Jake Alleni hooaja kolmanda nullimängu toel viie kohtumise peale veninud kaotusteseeria. 27 pealeviskeni jõudnud Avalanche jäi tänavu 11. korda nulli peale.


Arizona Coyotes 1 - 2 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Hurricanes sai viimase 11 mängu jooksul alles teist korda võidurõõmu tunda tänu Derek Ryani hilisele väravale. Nädalavahetust peapesuga alustanud Eddie Läck vastas peatreeneri kurjustamisele 25 tõrjega.

Anaheim Ducks 1 - 2 Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucks jõudis tänavu esimest korda võõrsil järjestikuste võitudeni ja seda oma kolmanda väravavahi Richard Bachmaniga. 43 tõrjega lõpetanud Bachman polnud alates 2015. aasta oktoobrist NHL-is võitu kirja saanud. Mänguskoori avanud Bo Horvat kerkis pärast Daniel Sedini esimeseks Canucksi mängumeheks, kes noorema kui 22-aastasena 20 väravaga hooaja kirja saanud.

Kommentaarid