Leafs jõudis ajaloolise kaotusteseeriani

Nüüd on see siis käes. Masendavas vormis Toronto Maple Leafs on jõudnud kaotusteseeriani, mida varem pole klubi ligi 100-aastase ajaloo jooksul olnud. Maagiliseks numbriks on 11 ja see saadi New Jersey Devilsi vastu. Kohtumine kaotati 1-4.

(foto: The Canadian Press)
34 pealeviskega tegi Leafs viimaste mängude ühe parima esituse, aga oma võimalusi ei suudetud ära realiseerida. Devils andis paraja õppetunni, saades oma neli tükki kirja vaid 17 pealeviskega. Esimene tuli avakolmandiku keskel Tuomo Ruutu poolt.

2-0 sündis kohe teise kolmandiku alguses. Patrik Eliaš jõudis NHL-i ajaloos 91. mängijana 400 väravani. 38-aastane ründaja oli eelnevalt kannatanud üheksamängulise põua all. Teise kolmandiku lõpuks oli Devils juba 3-0 ees. Steve Bernier sai viimases kaheksas mängus kirjas kuuenda tabamuseni.

Leafsi auvärav tuli viimase kolmandiku keskel. Tyler Bozak kasutas edukalt ära ülekaalu olukorra. Hetkel käimasoleva kaotuste jada puhul on see üheksas kord, mil Leafs on mängus teinud ühe või mitte ühtegi väravat.

Tühja võrku tehtud kolliga pani kohtumisele punkti Jaromir Jagr. Tšehhi legend jõuab järgmise tabamusega - mis oleks talle karjääri 717. - ühele pulgale Phil Espositoga, kes on läbi aegade väravaküttide edetabelis 5. kohal.


9. jaanuar on kuupäev, mil Leafs viimati võidurõõmu sai maitsta. Kui Randy Carlyle'i juhendamisel võideti 40-st kohtumisest 21, siis pärast tema vallandamist on 12-st mängust korjatud vaid üks võit.

Leafs sai eile hakkama ka väikese vahetustehinguga, kui saatis kaks mängijat - David Bolli ja Carter Ashtoni - drafti 7. ringi valiku vastu Tampa Bay Lightningusse. Tegu käiguga, mis vabastab Leafsil veidi palgarummi ja aitab Lightningul täiendada oma AHL-i meeskonda, mis on hetkel vigastustekriisis. Kuigi Ashton, kes on Lightningu enda kunagine avaringi valik, on hetkel dopingureeglite rikkumise tõttu mängukeelu all.

Teised kohtumised

Washington Capitals 3 - 2 (KV) Anaheim Ducks (tipphetked)

Corey Perry oli taas päästeingliks, kes Ducksi lisaajale aitas, aga Bruce Boudreau naasmine Washingtoni osutus siiski kurvapoolseks. Karistusvisete seerias jäi Capitals peale 2-1. Ducks mängis taaskord ilma kapteni Ryan Getzlafita, keda vaevab alakeha vigastus.

Columbus Blue Jackets 7 - 1 St. Louis Blues (tipphetked)

Seitse mängu järjest võitnud Blues jahutati korralikult maha. Võimalik, et külalistel oli pilk juba pühapäeva peal. Ees ootab kohtumine Blackhawksiga. Värava ees oli kõige edukam Nick Foligno, kes skooris kaks tükki. Nende kõrvale pani ta ka ühe söödu. Kolme punktiga läks õhtule ka Ryan Johansen, kes tegi 1+2.

Winnipeg Jets 1 - 2 (LA) Chicago Blackhawks (tipphetked)

Aega võttis, aga asja sai. Olles tänavu kodus kõik kolm matšid Jetsile kaotanud, jäi Blackhawks ka siin hätta, aga Patrick Kane aitas meeskonna lisaajale ning seal tõi tema söödust võidu Brandon Saad. Kaks punkti aitasid Kane'i liiga punktitabelis Jakub Voracekiga esikohta jagama.

Calgary Flames 0 - 4 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Marc-Andre Fleuryle teine nullimäng järjest, ehk siis väga stiilne viis purustamaks Penguinsi rekordit. Hooaja kaheksas puhas paber tuli 21 tõrjega ja Penguinsi ajaloos pole veel nähtud väravas sellist mees, kes endale hooajaga kaheksa nullimängu korjaks. Ja sellega head uudised külaliste jaoks ei lõppenud. Sid the Kid pani 2+1'ga punkti kuuemängulisele põuaperioodile.

Kommentaarid