Ducks purustas liiga liidrite lahingus Predatorsi

Nashville Predators sai Pekka Rinne väravasuule tagasi, kuid oli sellest hoolimata Anaheim Ducksi jaoks kerge saak. Võrdsete punktidega kohtumisele läinud meeskonnad pakkusid üllatavalt ühepoolse matši. Ducks, kes oli ilma Ryan Getzlafita, võitis 5-2.

(foto: Mark Humphrey/AP Photo)
Ducks jäi Getzlafist ilma vahetult enne lahtiviset. Ta olevat soojendusel teinud liiga vigastusele, mis teda juba oli painamas. Oma kaptenist Ducks aga väga palju puudust ei tundnud. Esimesed kaks kolmandikku möödusid meeskonna jaoks perfektselt. Need mõlemad võideti 2-0.

Neljandal minutil alustas skoorimist vähemuse väravaga Jakob Silfverberg. Kümme minutit hiljem oli külaliste eduseis kahekordne. Sami Vatanen, keda peetakse ülekaalu olukordade spetsiks, tegi haruldase kolli tasakaalus mängides.

Ducks oli enne seda kohtumist 19-st matšist, kus pärast avakolmandikku juhtseisu hoiti võitnud 17. Vähemalt punkt oli kirjas kõigist kohtumistest. Ehk siis korralik algus oli tehtud. Seis läks kiirelt teise kolmandiku alguses ka kohe palju ilusamaks.

Kui neljas minut hakkas täis tiksuma, siis tegid enamvähem pooleminutilise vahega kaks kolli Matt Beleskey ja Silfverberg. Esimese tabamus läks lõpuks kirja võiduväravana ja nii on Beleskey tõusnud nende arvestuses jagama liiga liidrikohta.

Pärast turvalise eduseisu kindlustamist - kui selline asi üldse hokis eksisteerib - jäi Ducks passiivseks ning asus energiat hoidma. Täna seisab meeskonnal ees müdin Washington Capitalsiga. Nii läks viimasel kolmandikul 21 tõrjega lõpetanud Rinne väravale vaid kaks üritust. Üks nendest osutus väravaks. See tuli veidi enam kui minut enne lõppu Corey Perry poolt tühja võrku.

Predators sai viimasel kolmandikul kirja koguni 24 pealeviset ja viimaks hakkasid ka väravad voolama. Colin Wilson tegi kohe kolmandiku alguses kodumeeskonna esimese, aga järgmist tuli oodata alles 16. minutini. Siis sahistas ülekaalust võrku James Neal.

Kokku tegi 29. võiduga nende arvestuses Rinne kõrvale tõusnud Frederik Andersen 44 tõrjet, mis on tema tänavuse hooaja tippmargiks.


Ducks on nüüd võitnud mõlemad omavahelised matšid. Jaanuari alguses jäädi 4-3 peale karistusvisetega. Põhiturniiri seeriale pannakse punkt 15. märtsil

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 0 - 3 St. Louis Blues (tipphetked)

Külalised said küll juhtima alles teise kolmandiku eelviimasel minutil, aga lõppkokkuvõttes võeti ikkagi kindel võit. Ühtlasi on tegu ajaloolise 13. järjestikuse matšiga, kus Blues on vähemalt punkti kätte saanud. Tegu on uue klubi rekordiga.

Philadelphia Flyers 2 - 3 (KV) New York Islanders (tipphetked)

Islanders domineeris kohtumist täielikult - pealevisked 30-18 - aga oskas sellest hoolimata 0-2 auku jääda. Sealt saadi välja tänu kahele teise kolmandiku väravale. Viigivärav tuli Cal Clutterbucki poolt, kes lõpetas sellega 19-mängulise põua. Hiljem skooris uhke vuntsiga ründaja ka karistusvisete seerias võiduvärava. Kahe punktiga haaras Islanders endale taas Metro divisjoni liidrikoha. Seejuures on nüüd tänavu divisjonikaaslaste vastu mängitud 19-st matšist kirjas 17 võitu.

Ottawa Senators 1 - 2 Washington Capitals (tipphetked)

Senators sai küll teisel kolmandikul juhtima, aga kinkis selle kahe minutiga ära. Nii tuli hooaja 21. üheväravaline kaotus ja nende arvestuses ollakse nüüd liiga ainuliidrid. Varem jagati seda kohta just Capitalsiga, kelle eest tegi võiduvärava Aleksandr Ovetškin. Venelane ei kavatse väravaküttide edetabeli tipus Rick Nashi kuhugi lasta. Taas oleme viigis.

Florida Panthers 3 - 2 Los Angeles Kings (tipphetked)

Karikakaitsja andis viimasel kolmandikul ära eduseisu ja Jonathan Quicki selja taha sai kodumeeskond kolm tükki vaid 20 pealeviskega. Võiduvärav tuli Brandon Pirri poolt kolm minutit enne normaalaja lõppu. Eelmise hooaja keskel Chicago Blackhawksist üle toodud talendikas ründaja on skoorinud nüüd neljas järjestikuses mängus.

Dallas Stars 3 - 5 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Lightning läks oma esimese kahe pealeviskega 2-0 ette. Edu sulas aga väga julmalt, kui teise kolmandiku lõpuminutitel oli Starsil viigistamiseks vaja vaid viiesekundilist vahet. Kodumeeskond sai veel ka 3-3 viigi kätte, aga lõpp kuulus täielikult Lightningule. Kui esimese kahe kolmandikuga tuli külalistelt vaid 13 pealeviset, siis kogu viimase perioodiga saadi neid kirja 16.

Colorado Avalanche 0 - 3 Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wings (loe: Mike Babcock) jätkab kolmanda väravavahiga imede tegemist. Jimmy Howardi ja Jonas Gustavssoni puudumisel on Petr Mrazek kümnest kohtumisest võitnud kaheksa. 28 tõrjega tuli siin ka lõpuks hooaja esimene nullimäng. Teise värava all jõudis Pavel Datsjuk karjääri 555. söödupunktini. Sellega hüppab ta Red Wingsi läbi aegade edetabelis Sergei Fjodorovist mööda ning võtab sisse 5. koha.

Arizona Coyotes 1 - 2 (KV) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Mike Smith tegi Coyotesi väravas oma hooaja parima mängu (40 tõrjet), aga ei suutnud omasid karistusvisete seerias enam päästa. Seal tuli Cam Wardile pärast nelja kaotust hooaja esimene võit.

Vancouver Canucks 1 - 5 San Jose Sharks (tipphetked)

Ryan Miller oli Sharksi vastu võitnud seitse järjestikust mängu, aga siin tuli väravatesaju keskel välja korjata ka karjääri 1500. värav. Külaliste eest tegid töö ära tagumiste kolmikute mehed. Põhiässad võisid rahulikult tähistada seda, et Patrick Marleaust sai läbi aegade noorim mängija, kes NHL-is jõudnud 1300 kohtumiseni. Ta tegi Scott Stevensi varasemale rekordile ära 104 päevaga.

Kommentaarid