Blackhawks ja Penguins selgitasid võitja taas karistusvisetega

Chicago Blackhawksi ja Pittsburgh Penguinsi vahelised põhihooaja mängud olid tänavu võrdsetest võrdsemad. Mõlemad kohtumised lõppesid alles karistusvisete seeriaga. Esimeses matšis 3-2 võidutsenud Blackhawks vormistas nendega sel korral endale 2-1 võidu.

(foto: Paul Beaty/AP Photo)
Põnevas vastasseisus tuli esimest väravat oodata teise kolmandiku alguseni. Neljandal minutil viis Niklas Hjelmarsson kodus mänginud Blackhawksi ette. Penguins sai viigi kätte skoorides omakorda viimase kolmandiku neljandal minutil. Täpne oli Nick Spaling.

Kahe värava vahele mahtus teise kolmandiku lõpus toimunud kummaline olukord, kus Sidney Crosbyle määrati Johnny Oduya kukutamise eest karistus. Penguinsi kapten ei pidanud aga sekunditki karistusboksis istuma, kuna kohtunikud tühistasid oma otsuse.


Crosby oli üks peakangelastest ka karistusvisete seerias. Tema viis Penguinsi 2-1 ette, kui litter ülikummalise põrkega Corey Crawfordi selja taha lendas. Sellele vastas aga Patrick Kane fantastilise sooritusega ning Blackhawksile kindlustas pärast Kris Letangi eksimust võidu Patrick Sharp.


Blackhawks on tänavu võitnud kõik 18 matši, kus viimasele kolmandikule on eduseisuga mindud.

Teised kohtumised

Florida Panthers 1 - 2 (KV) St. Louis Blues (tipphetked)

Panthers tegi viimasel kolmandikul vägeva 21 pealeviskega pealetungi ja sai tänu Nick Bjugstadi veidi enam kui minut enne lõppu sündinud väravale punkti kätte. Karistusvistel tuli aga tunnistada külaliste 1-2 paremust.

Buffalo Sabres 1 - 2 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyers võttis minimaalse pingutusega maksimumtulemuse. Meeskond on hakanud tasapisi punkte noppima ja playoffid ei tundugi enam ulmeliselt kaugel olevat. Idas on viimane koht Boston Bruinsi käes. Flyers jääb maha viie punktiga.

Anaheim Ducks 3 - 5 Washington Capitals (tipphetked)

Ducks jäi Aleksandr Ovetškini nimelise lokomotiivi alla. Capitalsi kapten sai kirja 2+2. Karjääri jooksul on ta Ducksi vastu pidanud nüüd 11 mängu ja kirjas on 9 väravat. Ovetškini kõrval säras ka nooruke Andre Burakovsky, kes skooris samuti kaks tükki. Ducksi poolelt oli kaks korda täpne Andrew Cogliano.

San Jose Sharks 2 - 5 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Haid murti maha viimase kolmandikuga. Lightning jäi seal peale 3-1. Lightningu viimane San Joses saadud võit oli pärit 2003. aastast. Sharksi kaitse on viimasel ajal Sabresi tasemel halb olnud. Viimasest kaheksast mängust viies on endale lastud vähemalt neli väravat!

Kommentaarid