Blackhawks alistas põnevusmängus Penguinsi

Võib vaid ette kujutada, kui palju ropendamist on viimasel ajal Chicago Blackhawksi riietusruumis olnud. Selja taga on mitu paha kaotust ja peatreener Joel Quenneville pole kindlasti asja analüüsides ennast tagasi hoidnud. Nüüd aga tundub, et käes on taas ilusamad ajad. Pärast Arizona Coyotesi tümitamist, võttis Blackhawks Pittsburghist väärtusliku võidu.

(foto: Gene J. Puskar/AP)
Võrreldes Blackhawksi seisuga on Penguinsil isegi halvamini läinud - enne seda matši oli viimasest 13-st võidetud vaid neli - seega võinuks vähemalt teoorias kõva vastase alistamine meeskonna moraalile suurepäraselt mõjuda.

Sihikindlalt hakkas võidu suunas liikumas Blackhawks. Rootslasest kaitsja David Runblad tegi avakolmandikul 1-0 ning eduseis duubeldati teise kolmandiku alguses. Marian Hossa sai ülekaalust kirja oma hooaja kümnenda tabamuse. Penguins, kelle koosseisust jäi Jevgeni Malkin viimasel hetkel välja, oli oma võimaluste tekitamisega raskustes, kuid ei lasknud end siiski kergelt maha matta.

Viimase kolmandiku alguseks oli viik jalul. Zach Sill skooris oma karjääri esimese ning Steve Downie viigistas seisu kui teist kolmandikku oli mängitud 12 minutit ja 22 sekundit.

Kahe peale saadi viimase 20 minutiga kirja 17 pealeviset, kuid rohkem väravaidei sündinud. Sama seis oli ka lisaajal ning kohtumise saatuse otsustasid karistusvisked. Sealt tõi Blackhawsile võidu Patrick Kane-Jonathan Toews duo.


Lisaks Malkinile puudus Penguinsi rivistusest ka Kris Letang. Vigastuste aldist kaitsjat ootab peapõrutuse tõttu tõenäoliselt ees uus pikemat sorti paus.

Teised kohtumised

Ottawa Senators 4 - 3 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Leafs sai pärast 97-mängulist pausi võõrsil peetud matšis kirja üle 40 pealeviske, aga enamus neist tulid pärast avakolmandiku ja sellega oli mäng juba põhimõtteliselt maha mängitud. Esimesele puhkepausile mindi 0-3 kaotusseisuga. Igasugused võimalused kustutas Erik Karlsson viis minutit enne lõppu oma mängu teise väravaga. Leafs on nüüd viimasest 17-st matšist kaotanud 14. Viimati juhtus nii kehv seeria 1990. aastal.

Winnipeg Jets 4 - 0 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Michael Hutchinson sai hooaja teise nullimängu 29 tõrjega. Jets läks kiirelt oma teed ja kohtumise muudab Jacketsi jaoks veel mõrumaks see, et Sergei Bobrovski pidi sealt vigastusega lahkuma.

Colorado Avalanche 3 - 2 (KV) Boston Bruins (tipphetked)

Ryan O'Reilly eelviimase minuti värav aitas Avalanche'i lisaajale ning lõpuks tuli tänu Nathan MacKinnoni väravale karistusvisete seeriast üle kümne aasta esimene koduvõit Bruinsi vastu.

Anaheim Ducks 6 - 3 Calgary Flames (tipphetked)

Nagu aamen kirikus Ducks alistab kodus alati Flamesi. Nüüd on kirjas 20 järjestikust võitu ja külalisi saatis viimati edu 11 aastat tagasi. Kodumeeskond liikus teise kolmandiku keskpaigaks 4-0 eduseisu, enne kui külalised ka midagi ette võtta üritasid.

San Jose Sharks 4 - 2 Los Angeles Kings (tipphetked)

Dean Lombardist sai 669. mänguga enim kohtumisi ametis püsinud Kingsi peamänedžer, aga võitu ei suudetud talle kinkida. Selle eest hoolitses enim Logan Couture, kes läks "Metallica õhtult" koju kahe kolli ja ühe sööduga.

(foto: Twitter @SanJoseSharks)

Kommentaarid