Kolmes Stanley karika finaalseerias osalenud Mike Richards jätkab karjääri AHL-is

Mõni aeg tagasi sai kirjutatud sellest, kuidas Mike Richardsi massiivne ja ebaratsionaalne leping on Los Angeles Kingsi karika kaitsmise võimalusi pärssimas. Nüüd ongi selle osas jõuline samm ette võetud. Karjääri jooksul kolmes Stanley karika finaalseerias osalenud Richards on maandunud AHL-is.

(foto: Christian Petersen/Getty Images)
Enne Kingsiga kahe karikavõidu noppimist Philadelphia Flyersi rivistuses 2010. aasta finaalseerias Chicago Blackhawksile alla jäänud Richards waive'ite klubi poolt nädala alguses. Enne seda prooviti teda aktiivselt kaubaks teha, aga huvilisi polnud. Mitte keegi ei korjanud kogenud ründajat, kes tänavu 47 kohtumisega kogunud vaid 15 punkti, ka tasuta üles.

Nii maandus Richards Kingsi AHL-i meeskonna Manchester Monarchs juures. Kings vabastas tema AHL-i saatmisega 925 000 dollari jagu palgaruumi. 2010. aastal Kanadaga olümpiakulla võitnud Richardsi debüüt peaks tulema reedel, kui Monarchs võõrustab Arizona Coyotesi tütarklubi Portland Piratesi.

Kuigi võimalik, et mängud AHL-is jäävad siiski tegemata. Väidetavalt on nüüd Calgary Flames siiski võtnud julguse kokku ja tema teenete suhtes huvi üles näidanud. Kanada klubil on hetkel üks liiga suurima varuga palgafonde ja nii õnnestuks Richardsi 5.75 miljoni dollari suurune aastapalk ära mahutada. Divisjonikaaslastele aga muidugi teeneid tasuta ei tehta. Tõenäoliselt peab Kingsi mingi osa palgast siiski endale jätma ja loovutama tehingu läbiviimiseks ka mõne noormängija või drafti valiku.

Kommentaarid