Oilers soovis Seth Jonesi endale saada

Kui Edmonton Oilers napsas suvel Cam Talboti Florida Panthersi eest endale, siis poolteist nädalat tagasi saadi ise ninanipsu tunda. Habrast kaitseliini sooviti täiendada Seth Jonesiga, kes lõpuks Ryan Johanseni eest Columbuses maandus.

(foto: sportspyder.com)
Mitmete allikate sõnul pakkus Oilersi peamänedžer Peter Chiarelli Jonesi eest Ryan Nugent-Hopkinsit. Nashville Predatorsi ametivend David Poile olevat aga Johnsenit tema kasvu tõttu eelistanud. Nugent-Hopkins on võrreldes Johanseniga umbes 20 kilogrammi kergem ning jääb ka pikkuse osas mõne sentimeetriga alla.

Lisaks on ka Johansen rahalises mõttes soodsam variant. Tema peale läheb palgafondist neli miljonit dollarit, samas kui Nugent-Hopkins võtab enda alla kuus miljonit. Samuti on Johansen parema käe viskega ning Nugent-Hopkins vasaku omaga. Paljud peamänedžerid eelistavad just esimest varianti.

Nugent-Hopkinsi kasuks räägib vaid senise karjääri produktiivsus. 303 põhihooaja mänguga on kirjas 73 väravat ja 217 punkti. Johanseni poolt on 314 matšiga tulnud 81 väravat ja 200 silma. Kuigi ka selle juures tasub märkida, et esimene on juba alates karjääri algusest meeskonnas aktiivset rolli mänginud. Johansen tegi samas tõelise läbimurde alles paar hooaega tagasi.

Jones on seni Blue Jacketsi särgis viies mängus keskmiselt väljakule saanud 24-ks minutiks. Kirjas on kaks söödupunkti ja efektiivsuse näitaja -1.

Kommentaarid