Crosby on enimteeniv NHL-i mängija, aga TOP 10-sse mahub ka üllatusi

Sidney Crosby teenib Forbesi andmetel sel hooajal 16 ja miljonit dollarit ehk enamvähem täpselt 13.43 miljonit eurot. Sellega on ta selgelt enimteeniv NHL-i mängija. Shea Weber tuleb tema taga teisena teenides 2.4 miljonit dollarit vähem. Esikümnes on ka mõned üllatused.

(foto: Charles LeClair/USA TODAY Sports)
Suurimaks üllatusmeheks on kindlasti Vincent Lecavalier. Endine Tampa Bay Lightningu superstaar on viimastel aastatel tasemes selgelt järele andnud, kuid ometi paneb ta sel aastal tasku 11.05 miljonit dollarit. 10.8 miljonit sellest moodustab tema palk. Samuti on ka Weber nimekirjas sedavõrd kõrgel tänu oma palgale, mis on NHL-i mängijate seas suurim.

Kuigi Weber pakub talle tõsiseltvõetavat konkurentsi, siis on Lecavalier selgelt liiga enim ülemakstud mängija. Mehe tänavune vorm on olnud sedavõrd kehv, et Philadelphia Flyers on ta viimastes kohtumistes isegi koosseisust välja jätnud.

Crosbyle suudab muu teenistuse osas konkurentsi pakkuda vaid Aleksandr Ovetškin. Mõlemad saavad tänu erinevatele sponsorlepingutele oma palga kõrval magusat lisateenistust.

(foto: thehockeynews.com)
Nimekirja üheks üllatuseks võib pidada ka seda, et esikümnesse ei mahu mitte ühtegi mängijat, kes oleks hiljuti saanud Stanley karika oma pea kohale tõsta.

NHL-i keskmine palk on 2.7 miljonit dollarit ehk umbes 2.2 miljonit eurot.

Kommentaarid